Cezaevinden sonra ilk maç… Griner parkede!

Rusya ve Amerika arasındaki tutuklu takası sonucunda serbest kalan Phoenix Mercury’nin yıldız uzunu Brittney Griner, aylar sonra Los Angeles Sparks’a karşı forma giydi.

Spor 14 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Brittney Griner, basketbola döndüğü için mutlu olduğunu söyledi.

Brittney Griner, geçen sene 17 Şubat tarihinde Moskova’daki Şeremetyevo Havalimanı’nda arasında kenevir yağı da içeren elektronik sigara kutuları olduğu gerekçesiyle tutuklandı. Griner, yaklaşık 9 ay cezaevinde kaldığı süreç içinde 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yıldız oyuncu, 9 Aralık tarihinde Amerika ile Rusya arasında yapılan esir takası sayesinde özgürlüğüne kavuştu ve ülkesine döndü. 22 Şubat’ta Mercury ile sözleşme uzatan Griner, geçtiğimiz haftalarda yaptığı bir açıklamada bir daha ABD Milli Takımı için olmadığı sürece yurtdışında forma giymeyeceğini duyurdu. Deneyimli uzun oyuncu, Time Dergisi tarafından yılın en etkili 100 insanı arasında seçildi.

 

Telekom'da Ankara havası çalıyor! Erdem Can başarının sırrını anlattıTelekom’da Ankara havası çalıyor! Erdem Can başarının sırrını anlattı

Kariyerinde 4 EuroLeague, ikişer Olimpiyat ve dünya şampiyonluğu, bir kez de WNBA şampiyonluğu bulunan Griner, aylar sonra parkeye adım attı. Brittney, takımının Los Angeles Sparks’la oynadığı ve 90-71 yenildiği sezon önü hazırlık maçında 17 dakika sahada kaldı. Maçı 10 sayı ve 3 ribauntla tamamlayan oyuncu “Sahaya yeniden çıkabileceğimi ve basketbola bu kadar kolay dönebileceğimi düşünmüyordum. Yeniden oynayabildiğim için çok mutluyum” dedi.

Griner, tutsaklığı anlattı: Bir daha yurtdışına gitmem!Griner, tutsaklığı anlattı: Bir daha yurtdışına gitmem!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.