Sporda çarşamba: Tahkim’den Göztepe’ye indirim geldi, Paralimpik Oyunları’nda açılış töreni yapıldı

Sporda Çarşamba günü bir kez daha oldukça yoğun bir gündeme sahne oldu. İşte Türkiye ve dünyadan öne çıkan gelişmeler.

Spor 28 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Sporda günün öne çıkanları.

Spor dünyasında çarşamba günü birbirinden farklı branşlarda yeni gelişmelere sahne oldu. Paris’ta 2024 Paralimpik Oyunları start alırken açılış töreninde Türkiye kafilesi de geçişini gerçekleştirdi. Ali Koç’un saldırıya uğraması sonrası saha kapatma cezası alan Göztepe’ye Tahkim Kurulu’ndan indirim geldi. İşte günün öne çıkan gelişmeleri.

Tahkim Kurulu, Göztepe’nin cezasını bir maça düşürdü

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Süper Lig’in ikinci haftasında oynanan Göztepe – Fenerbahçe maçında yaşanan “taraftarlarının ve mensuplarının neden olduğu saha olayları nedeniyle” İzmir ekibine verilen iki maç saha kapatma cezasını bir maça düşürdü. Ayrıca kurul Göztepe’ye “merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı” verilen 90 bin TL para cezasını da onadı.

İşte TFF Tahkim Kurulu toplantısı sonrası alınan kararlar:

“Göztepe Sportif Yatırımlar A.Ş.’nin, taraftarlarının ve mensuplarının neden olduğu saha olayları nedeniyle FDT’nin 52/2. maddesi uyarınca verilen 2 Maç Saha Kapatma Cezası ile cezalandırılmasına dair PFDK kararının kaldırılarak, Göztepe Sportif Yatırımlar A.Ş.’nin taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle FDT’nin 52/2. maddesi uyarınca takdiren 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası ile cezalandırılmasına, oyçokluğu ile,

 

Göztepe Sportif Yatırımlar A.Ş.’nin taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı FDT’nin 53/2. maddesi uyarınca İhtar Cezası ile cezalandırılmasına, FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan Doğu Tribünü 213, 214, Batı Tribünü 224, Kuzey Tribünü 207, Güney Tribünü 219, Batı Vıp Tribünü 225 numaralı bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesinde, sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile kararın onanmasına, oybirliği ile,

 

Göztepe Sportif Yatırımlar A.Ş.’nin merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı FDT’nin 49/3. maddesi uyarınca 90.000,00 TL para cezası ile cezalandırılmasında sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile kararın onanmasına, oybirliği ile karar verilmiştir.”

Paris’te Paralimpik heyecan başladı

Paris’te düzenlenecek 2024 Paralimpik Oyunları düzenlenen açılış töreniyle resmen başladı. Tıpkı Olimpiyat Oyunları’nda olduğu gibi bir kez daha açılış törenini stadyum dışına taşıyan Fransız organizatörler bu kez lokasyon olarak Concorde Meydanı’nı seçti. Törende Türk bayrağını Sevilay Öztürk ve Mahmut Bozteke taşıdı.

Erkekler Kupa Voley’de maç programı belli oldu

Voleybol Erkekler AXA Sigorta Kupa Voley’de 2024-2025 sezonu grup maçlarının programı belli oldu.
Türkiye Voleybol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, grup maçları 13-15 Eylül tarihlerinde başkent Ankara’da oynanacak.
2024-2025 sezonu Voleybol Erkekler AXA Sigorta Kupa Voley müsabakaları Efeler Ligi’nde bulunan 14 takımla yapılacak. 2023-2024 sezon sıralamasına göre 1. Halkbank, 2. Fenerbahçe Medicana, 3. Ziraat Bankkart, 4. Galatasaray HDI Sigorta, 5. Spor Toto doğrudan çeyrek finale katılacak.
Diğer 9 takım serpantin usulüne göre 3 gruba ayrıldı. Gruptaki takımlar Ankara’da tek devreli lig usulü turnuva maçları oynayacak.
I. Grup: Arkas Spor, Akkuş Belediyespor ve TÜRŞAD
II. Grup: On Hotels Alanya Belediyespor, Develi Belediyespor ve Altekma
III. Grup: Bursa Büyükşehir Belediyespor, Cizre Belediyespor ve İstanbul Gençlik Spor
Grup maçları sonunda gruplarında birinci olan 3 takım çeyrek finale yükselecek.
Çeyrek final maçlarına ise Halkbank, Fenerbahçe Medicana, Ziraat Bankkart ve Galatasaray HDI Sigorta seribaşı olarak yerleşecek. Geçen sezon lig sıralamasında 5. sırada yer alan Spor Toto ve gruplardan gelen 3 takım kura ile eşleşecek. Tek maç üzerinden yapılan maçlar sonunda galip gelen 4 takım “Dörtlü Finale” yükselecek.
Grup maçları programı şöyle:
13 Eylül Cuma:
14.00 Arkas Spor-Akkuş Belediyespor
18.00 On Hotels Alanya Belediyespor-Develi Belediyespor
20.30 Bursa Büyükşehir Belediyespor-Cizre Belediyespor
14 Eylül Cumartesi:
13.00 TÜRŞAD-Arkas Spor
15.00 Altekma – On Hotels Alanya Belediyespor
17.30 İstanbul Gençlik Spor-Bursa Büyükşehir Belediyespor
15 Eylül Pazar:
13.00 Akkuş Belediyespor – TÜRŞAD
15.00 Develi Belediyespor – Altekma
17.30 Cizre Belediyespor – İstanbul Gençlik Spor

Krejcikova’dan erken veda

Sezonun son grand slam tenis turnuvası ABD Açık’a üçüncü gün karşılaşmalarıyla devam edildi. Erkeklerin 4 numaralı seribaşı Alexander Zverev, dünya 77 numarası Alexandre Muller’i 3-0 (6-4, 7-6, 6-1) mağlup ederek tur atladı.
Kadınlarda 7 numaralı seribaşı Qinwen Zheng, dünya 75 numarası Erika Andreeva karşısında ilk sette zorlansa da rakibini 2-1 (6-7, 6-1, 6-2) mağlup ederek üçüncü tura yükseldi. Turnuvada günün sürprizi ise Krejcikova-Ruse mücadelesinde yaşandı. Dünya 8 numarası Barbora Krejcikova, 122’nci sıradaki Elena-Gabriela Ruse’ye 6-4 ve 7-5’lik setlerle 2-0 kaybederek turnuvaya veda etti.

Başakşehir Konferans Ligi'nde: Kilit ikinci yarıda açıldıBaşakşehir Konferans Ligi’nde: Kilit ikinci yarıda açıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.