Sporda çarşamba: TFF başkanlık seçimi için bilgilendirme yaptı

Sporda çarşamba gününün gündemi yine oldukça yoğun. TFF seçimli genel kurul hakkında bilgilendirme yaptı. Kırkpınar öncesi Mehmet Yeşil Yeşil iddialı. Samet Gümüş'ün hedefi olimpiyat altını...

Spor 3 Temmuz 2024
Sporda günün öne çıkanları.

Sporda çarşamba gününün getirdikleri dolu dolu. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan başkanlık seçimine dair bilgilendirme yapıldı. Kırkpınar öncesi Mehmet Yeşil Yeşil iddialı konuştu. Milli boksör Samet Gümüş Paris’te altın madalyayı hedefliyor. İşte sporda Türkiye ve dünyada yaşananlar…

Türkiye Futbol Federasyonu seçimli genel kurul hakkında bilgilendirme yayınladı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Ankara JW Marriott Otel’de 18 Temmuz saat 11.00’de yapılması planlanan genel kurulun çoğunluğun sağlanmaması durumunda 19 Temmuz saat 11.00’de, ikinci oturumda da çoğunluğun elde edilememesi halinde 26 Temmuz’da aynı saatte çoğunluğa bakılmaksızın yapılacağını açıkladı.
Açıklamada 1 Haziran 2023 ile 31 Mayıs 2024 tarihlerini kapsayan dönemin hesap ve faaliyetlerinin ibraya sunulacağı, 1 Haziran 2024 ile 31 Mayıs 2025 dönemini kapsayan bütçenin de kabulü veya reddi hakkında oylama yapılacağı ifade edildi.
İbra ve bütçe oylamasının ardından başkanlık seçiminin yapılacağı da duyuruldu.

Başpehlivan Mehmet Yeşil Yeşil’in Kırkpınar hedefi yeniden altın kemer

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin deneyimli ismi Mehmet Yeşil Yeşil iddialı konuştu.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde iki kez altın kemer kazanan başpehlivan Mehmet Yeşil Yeşil kariyerinin son yıllarında er meydanında rakiplerinin sırtını yere getirip yeniden altın kemeri kuşanmayı hedefliyor. 38 yaşındaki başpehlivan Edirne Sarayiçi Er Meydanı’nda düzenlenecek 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne yoğun bir kamp dönemiyle hazırlandı.

Kırkpınar’da 2009 ve 2010’da başpehlivan olma başarısı gösteren Mehmet Yeşil Yeşil bu başarıyı tekrarlamak istiyor. Kırkpınar’ın “yağlı güreşin olimpiyatı” olduğunu belirten Mehmet Yeşil Yeşil “Kırkpınar efsanesinin hakkını verebilmek için er meydanında mücadelemi ortaya koymaya çalışacağım. Edirne’ye bunun için geldim. Kariyerimizin sonlarına yaklaşıyoruz, bunun farkındayız. Farkında olduğum için de her anını değerli kılmak istiyorum. Mücadelemle ve Kırkpınar’da attığım her adımla son yıllarımı güzel değerlendirmek istiyorum” dedi.

‘İyi hazırlandım’

Kırkpınar’a hazır olduğunu dile getiren Mehmet Yeşil Yeşil şöyle konuştu:
“Kırkpınar’da başpehlivanlığı kazanmış biri olarak hiçbir zaman buraya altın kemer harici bir hedefle gelmedim. Kırkpınar’da başpehlivan olduğunuzda yaşanan duygular anlatılamaz. Tarif edilmez bir duygu. Bu duyguyu ancak yaşayan bilir. O yüzden bu duyguyu tekrar tadarak bırakmak gibi bir hayalim var. Hakkımda hayırlısı, üçüncü kemere giderken de hakkımda hayırlısını istemiştim. Kırkpınar altın kemerini kazanmak nasip işidir. Burada çok iyi başpehlivanlar madalya ve kemer alamadan döndü. Bunları gördüğüm için Kırkpınar’daki altın kemerin ne demek olduğunu iyi biliyorum. Altın kemeri kazanmak nasip işidir, nasibi de çalışarak kovalamak lazım. Tekrardan altın kemeri kazanmak isterim.” Kırkpınar’da güreşlerin bu yıl yeni bir sistemle düzenleneceğini de anımsatan Mehmet Yeşil Yeşil tüm pehlivanlara başarı diledi.

Samet Gümüş ilk kez katılacağı olimpiyatlarda altın madalya hedefliyor

Samet Gümüş gözünü altına dikti.

Büyükler kategorisinde katıldığı ilk Avrupa Boks Şampiyonası’nda altın madalya kazanan milli sporcu Samet Gümüş yine ilk kez katılacağı Paris 2024 Olimpiyatları’ndan da altınla döneceğine inandığını söyledi, “İlkleri seviyorum, ilk olmasını seviniyorum. İlk katıldığım her şampiyonada madalya aldım. İlkler benim totemim. Olimpiyatlara da ilk kez katılacağım için bu totemimi gerçekleştireceğim ve olimpiyat şampiyonu olacağım” dedi.

Avrupa Şampiyonası’nda kazandığı şampiyonluğun kendisine büyük moral verdiğini ifade eden Gümüş şunları kaydetti:
“Olimpiyat öncesi son şampiyonamızdı. 13 yıldır Avrupa’da madalyamız yoktu. Ben oraya bu zinciri kırmak için gittim. Avrupa Şampiyonası için çok yoğun bir kamp sürecimiz geçti. Antrenörüm Selim Vinçoğlu’yla bu yola baş koyduk. Bana inanıyor, maddi manevi desteğini esirgemiyor. Son Avrupa Şampiyonası’nı şampiyon tamamladım. Olimpiyatlar öncesi benim için moral oldu. Kendimi rakiplerime kanıtlamış oldum. Sırada olimpiyatlar var. Orada da ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz, bayrağımızı dalgalandıracağız. Bunun için çabalıyoruz. Odaklanmış şekilde, sabırsızlıkla olimpiyatları bekliyoruz. Kendime güveniyorum. Avrupa şampiyonu olarak oraya gitmek moral ve motivasyonumu iki katı artırdı. Aynı şekilde rakiplerim için de bu durum dezavantaj. Çünkü aynı kilodayız ve aynı platformda yarışacağız. Son şampiyon olarak gidiyorum, beklesinler beni.”

Yoğun ve yorucu bir kamp dönemi geçirdiğini anlatan genç boksör ailesinin olimpiyatlar için kendisi gibi heyecanlı olduğu dile getirerek “Kendimi bildim bileli ailemden uzağım ama son 10 aydır ailemden çok sizleri görüyorum diyebilirim. Bu beni kötü etkiliyor. Onlar bana inanıyor, beni destekliyorlar. En azından bu acıya, zahmete, tere değsin istiyorum. İnşallah en iyi şekilde olimpiyatlarda altın madalyayla bunu taçlandıracağız. Annem benimle bu konuları hiç konuşmaz. Çok heyecanlı birisi. Maçlarımı kazandıktan sonra izler. Olimpiyatlarda çeyrek finali aldıktan sonra ailelerinizi getirebiliyorsunuz. Annemi ikna edersem onları getireceğim oraya. Babam da benim gibi odaklanmış şekilde heyecanla bekliyor. Heyecanlarını bana yansıtmadıklarını biliyorum ama gözlerinde görebiliyorum. Ben onların iki katı heyecanlıyım. Ciddi bir fedakarlık var. Ailenden, sevdiklerinden uzaktasın, aç kalıyorsun, kilo veriyorsun, yumruk yiyorsun, darbe alıyorsun… Emek var. Bu fedakarlıkların karşılığını alacağız inşallah” dedi.

‘Kürsüye çıkarken güzel bir şov yapacağım’

Her gece olimpiyatlarda altın madalya kazanma hayali kurduğunu belirten Samet Gümüş “Yorgunluktan uyuyamadığım günler oluyor. ‘Olimpiyatlarda ilk maçım kiminle olacak, kiminle dövüşeceğim, nasıl geçecek’ diye düşünüyorum. ‘Altın madalya aldıktan sonra birincilik kürsüsüne nasıl bir hareketle çıksam’ diye hayal kuruyorum. Kürsüye çıkarken güzel bir şov yapacağım. Ülkemizi, bayrağımızı temsil ediyoruz. Tanımadığımız insanlar da bizim kadar gururlanıyor. Herkesin isteği zincirleri kırmak ve altın madalya almak. Bu altın madalyayı alacağıma gerçekten inanıyorum. O hissiyatı tarif etmek çok zor. Kilomda 16 kişi var. 16 ülkenin bir savaşı bu. Bu ülkeler arasında senin bayrağının en yüksekte olması büyük bir gurur” değerlendirmesi yaptı.
Türkiye Boks Federasyonunun elde ettiği başarılarda büyük payı olduğunu da vurgulayan Gümüş “Federasyon başkanının ilgisi ve emeği çok büyük. 10 gün öncesinden Fransa’ya gitmemiz ve orada adaptasyonu sağlamamız bile büyük bir motivasyon. O rakımda antrenman yapmak, atmosferi görmek, orada kamp yapmak herkese nasip olmuyor. 16 ülkeden sadece biz gidiyoruz. Bu da federasyondan kaynaklı. Ona çok teşekkür ediyorum, desteklerini hissediyorum. İnşallah birlikte başaracağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Merih Demiral tartışılan gol sevincine açıklık getirdi: Herhangi bir mesaj yokMerih Demiral tartışılan gol sevincine açıklık getirdi: Herhangi bir mesaj yokPara atıcı Çağla Baş Sırbistan’da altın madalya kazandı

illi para atıcı Çağla Baş, Sırbistan’da düzenlenen grand prix organizasyonunda altın madalya kazandı.
Türkiye Atıcılık Federasyonunun açıklamasına göre, Novi Sad kentindeki WSPS Grand Prix’sinde 10 metre havalı tüfek kadınlar (R2) SH1 kategorisinde mücadele eden Çağla Baş, 610,4 puanla finale kaldı.
Milli sporcu, finalde elde ettiği 238 puanla altın madalyanın sahibi oldu.

Minik cimnastikçiler Bulgaristan’dan dört madalyayla döndü

Uluslararası Stefka Spasova Akrobatik Cimnastik Turnuvası’na alt yaş grubu kategorisinde katılan Türk sporcular, biri altın, dört madalya kazandı.
Türkiye Cimnastik Federasyonunun açıklamasına göre, Bulgaristan’ın Sliven kentinde düzenlenen organizasyonda üç ülkeden 190 cimnastikçi yarıştı. Türkiye’yi ise 13 sporcu temsil etti.
Osman Avcı, Alperen Ertürk, Mustafa Ferhan Dedemen ve Tarık Buğra Tobay’dan oluşan takım, dört erkek grup kategorisinde şampiyonluğa ulaştı.
Çift erkekler kategorisinde mücadele eden Türk sporculardan Aras Candır ile Jan Kemal Günal gümüş, Hidayet Selim Avcı ile Yavuz Musab Tunç ise bronz madalya aldı.
Derin Saygan ile Tuğsan Ahmet Tavaslı da karışık çiftlerde bronz madalyanın sahibi oldu.

Avrupa 20 Yaş Altı Güreş Şampiyonası’nda millilerden iki madalya

Avrupa 20 Yaş Altı Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stilde milli sporculardan Cemal Yusuf Bakır gümüş, Şervan Çınar bronz madalyanın sahibi oldu.
Sırbistan’ın Novi Sad kentinde düzenlenen organizasyonda milli güreşçi Cemal Yusuf Bakır, 130 kilo finalinde Gürcü Saba Chilashvili ile karşılaştı. 1-1 sona eren karşılaşmayı son puan avantajıyla kazanan Gürcü güreşçi altın madalya elde ederken, Cemal Yusuf Bakır gümüş madalya aldı.
55 kilo üçüncülük müsabakasında Azerbaycanlı Rahim Hasanov’u teknik üstünlükle mağlup eden milli güreşçi Şervan Çınar ise bronz madalya kazandı.
Türkiye’yi 63 kiloda temsil eden Enes Ülkü ise bronz madalya maçını kaybetti.
Şampiyonada grekoromen stilde bugün akşam seansında Muhammed Ali Göçmen (72 kilo) ve Alperen Berber (82 kilo), altın madalya maçına çıkacak.

Milliler istatistikleri parçaladıMilliler istatistikleri parçaladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.