Sporda cuma gündemi: Göztepe’de kombine çılgınlığı, Elis Özbay’dan olimpiyat kotası

Sporda cuma gündemi dolu. Göztepe'de satışa çıkan tüm kombine biletler kısa sürede tükendi. Milli kürekçi Elis Özbay, Paris 2024 kotası aldı. İşte spordan haber turu.

Spor 7 Haziran 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
İşte spor dünyasında cuma günü öne çıkan gelişmeler.

Süper Lig’e dönen Göztepe’de taraftarlar yeni sezon için satışa çıkan 12 bin kombine bileti üç saatte tüketti. Sarı kırmızılı taraftarlar saat 11’de satışa sunulan kombinelere büyük ilgi gösterdi. Fiyatları 2 bin 200 lira ile 28 bin lira arasında değişen 12 bin bilet, üç saatte satıldı. Maçlarını 20 bin kapasiteli Gürsel Aksel Stadı’nda oynayan Göztepe, 2 sene sonra Süper Lig’e yükselmişti. İzmir temsilcisi, yeni sezonda 100’üncü yılını kutlayacak.

Tan Kesler’e İngiliz futbolunda kritik görev

Hull City, başkan yardımcısı Tan Kesler’in Championship temsilcisi olarak İngiliz Futbol Ligi (EFL) yönetim kuruluna atandığını duyurdu. Kesler, 2022’de Acun Ilıcalı’nın kulübü satın alması sonrası görev yapmaya başlamıştı. Kesler’in MKM Stadyumu’ndaki görevi devam ederken, EFL’nin üç ligindeki diğer üyelerle birlikte onların toplantılarına da katkıda bulunacak.

Eczacıbaşı, liberosuyla nikah tazeledi

İç transfere devam eden Eczacıbaşı, Beyza Arıcı ve Elif Şahin’in ardından Aybüke Özel’le sözleşme yenilediğini duyurdu. Libero pozisyonunda görev alan oyuncuyla iki yıllık yeni sözleşme imzalandı. Kulüpten yapılan açıklamada “Değerli liberomuz Aybüke Özel, iki sezon daha turuncu formamızı taşımaya devam edecek” dendi.

Elis Özbay tarih yazdı

Paris 2024 Olimpiyatları’na katılma hakkı kazanan Elis Özbay, oyunlarda Türkiye’yi temsil edecek ilk kadın kürekçi oldu. Türkiye Kürek Federasyonunun açıklamasına göre Elis, olimpiyat kota yarışları sonuçlarına göre hazırlanan sıralama doğrultusunda, kadınlar tek çifte (W1X) kategorisinde Paris 2024 kotası aldı. Geçen yıl 23 yaş altı hafif kilo tek çifte kategorisinde dünya şampiyonluğu, 2022’de de aynı kategoride Avrupa şampiyonluğu ve dünya 2’nciliği elde eden Fenerbahçe sporcusu Elis, 2021’de ise 23 yaş altı hafif kilo iki çifte kategorisinde dünya ve Avrupa şampiyonluğuna ulaşmıştı.

Aliağa eski oyuncusuyla anlaştı

Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, genç oyun kurucu Murat Meriç Kuntker’in takıma döndüğünü duyurdu. İzmir ekibinden yapılan açıklamada, “Altyapımızdan yetişen oyuncumuz Meriç Kuntker, bu sezon Avrupa Kupası’nda da boy gösterecek takımımızın bir parçası olacak.” ifadelerine yer verildi. Sezon başında Aliağa Petkimspor kadrosunda yer alan 21 yaşındaki Meriç Kuntker, transfer olduğu Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Basketbol Süper Ligi’ne yükseldi. Genç oyun kurucu, Mersin ekibiyle 33 maçta 5,91 sayı ve 0,76 asist ortalamalarıyla mücadele etti.

Helton Leite’den Antalya’ya veda

Antalyaspor’un geçen sezon ortasında Benfica’dan transfer ettiği ve sözleşme süresini tamamlayan kaleci Helton Leite Akdeniz ekibine veda etti. Leite ““Bu formayı giydiğim her dakikadan ve geçirdiğimiz sezonlardan gerçekten gurur duyuyorum. Antalya’da bulduğum büyük futbol ailesinin taraftarlarım, takım arkadaşlarım, çalışanlarım ve yönetmenlerim desteğiyle hayatımın en mutlu anlarından birini yaşadım. Seni sonsuza kadar kalbimde saklayacağım, ve şimdi ayrılıyorum, mütevazi ve şükranla, en iyi dileklerimle hoşça kal diyorum. Tanrı bu büyük kulübü kutsasın ve her geçen gün daha çok başarı versin” dedi. Oyuncunun teknik direktörlüğe Alex de Souza’nın gelişi ardından takımdan kalabileceği düşünülüyordu. Ancak veda açıklaması geldi. Ajansspor’un aktardığına göre Antalyaspor ile yaptığı görüşmelerin ardından Türkiye’den ayrılan Helton Leite, Portekiz’e girmişti. Gelen teklifleri değerlendirme kararı alan deneyimli kalecinin sonrasında Antalyaspor’a veda ettiği öğrenildi. “Helton Leite ile sözleşme uzatılacak mı?” yönündeki sorulara net cevap vermeyen Teknik Direktör Alex de Souza, “Helton Leite ile görüştüm. Dengeli bir kadro oluşturmak için çalışma yapacağız” yanıtıyla yetinmişti. Akdeniz ekibinde daha önce Dario Saric ve Adam Buksa ayrılık kararı almışlardı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.