Sporda cumartesi ateşi… Galatasaray’a iki kötü haber

Sporda yoğun bir cumartesi gündemi var. Futboldan basketbol ve diğer branşlara birçok gelişme yaşanıyor. Galatasaray'a iki kötü haber birden geldi. İşte gelişmeler...

Spor 8 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
İşte spor dünyasında günün öne çıkanları.

Sporda haberler yaz tatiline girmedi. Atletizmden futbola birçok gelişme yaşanıyor. Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda ilk gününde Türkiye istediğini alamadı. Galatasaray’a ise hem Victor Nelsson’dan hem de Torreira’nın menajerinin açtığı davadan kötü haberler geldi. İşte cumartesi gündemi…

Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda ilk gün iyi sonuçlar gelmedi

2024 Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda ilk gün yarışları tamamlandı. İtalya’nın başkenti Roma’daki Olimpiyat Stadı’nda gerçekleştirilen şampiyonada, kadınlar gülle atmada elemeleri geçerek finale kalan Emel Dereli, 11. oldu. Kadınlar 20 kilometre yürüyüş finalinde yer alan milli sporculardan Meryem Bekmez 17. kilometrede yarışı bırakırken, Ayşe Tekdal ise dört uyarı aldığı için diskalifiye oldu. Kadınlar 5 bin metrede 22 sporcunun yer aldığı finalde piste çıkan milli sporculardan Emine Hatun Mechaal 18’inci, Burcu Subatan 20’inci oldu. Bu yarışta altın madalyayı alan İtalyan Nadia Battocletti, 14.35.29’luk derecesiyle şampiyona rekoru kırdı. Erkekler 110 metre engellide Mikdat Sevler ile 100 metrede Kayhan Özer elemeleri geçerek yarı finale kalırken, kadınlar üç adım atlamada Tuğba Danışmaz ve yüksek atlamada Buse Savaşkan finale yükseldi. Kadınlar üç adım atlamada Gizem Aköz, disk atmada Özlem Becerek, 3 bin metrede Derya Konur, Sümeyye Erol ve Tuğba Güvenç, erkekler 800 metrede ise Salih Teksöz elemeleri geçemedi.

Galatasaray’a iki kötü haber

Galatasaray’da Victor Nelsson sakatlığı nedeniyle Euro 2024’te yok. Torreira’nın menajerine tazminat ödenecek.

Galatasaray’a iki kötü haber geldi. Lucas Torreira’nın temsilcisi, Galatasaray’a karşı açtığı davayı kazandı ve CAS kararı onayladı. Galatasaray, Torreira’nın temsilcisine 1.2 milyon euro menajerlik ücreti ödeyecek. Sarı kırmızılılara bir kötü haber de Victor Nelsson’dan geldi. Danimarkalı stoper, sosyal medya hesabında sakatlığı sebebiyle 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda milli takımının kadrosunda yer alamayacağını duyurdu. 25 yaşındaki Nelsson, “Ülkemle Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılamayacağım için yıkılmış haldeyim. Sakatlığım umduğum kadar hızlı iyileşmedi. Takım arkadaşlarım ve teknik ekibe iyi şanslar diliyorum. Sizin için tezahürat yapacağım” dedi.

Gaziantep FK ‘Selçuk İnan’la yola devam’ dedi

Süper Lig’de son haftaya kadar küme düşme tehlikesi yaşayan Gaziantep FK, sezon ordasında anlaştığı teknik direktör Selçuk İnan’la yola devam etme kararı aldı. Kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ” Teknik Direktörümüz Selçuk İnan, 2024 – 2025 sezonunda da bizimle yola devam ediyor” denildi.

Hazal Burun’dan bronz madalya

Hazal Burun Hırvatistan’dan bronzla dönüyor.

Milli okçu Hazal Burun, Hırvatistan’da düzenlenen Avrupa Grand Prix’sinde makaralı yay kadınlar kategorisinde bronz madalyanın sahibi oldu. Hazal Burun, Porec kentinde düzenlenen Avrupa Grand Prix’sinin 1. ayağında Hırvat rakibi Amanda Mlinaric ile yarıştı. Maçı 145-143’lük kazanan Burun, organizasyonu bronz madalyayla tamamladı.

Leverkusen’den ilk transfer: Jeanuel Belocian

Bundesliga’nın namağlup şampiyonu Bayer Leverkusen’den ilk transfer hamlesi geldi.

Bundesliga’yı şampiyon bitirip UEFA Avrupa Ligi’nde ikinci olan Bayer Leverkusen transferi açtı. Xabi Alonso yönetimindeki Alman ekibi Fransa’nın Rennes kulübünde forma giyen 19 yaşındaki Jeanuel Belocian’ı renklerine bağladı. Leverkusen’le beş yıllık sözleşme imzalayan Belocian, kırmızı-siyahlıların maçlarını televizyondan izlerken çok etkilendiğini ve stadyumda taraftarların karşısına çıkmayı sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

Lucas Torreira: Avrupa'daki son kulübüm Galatasaray, sonrasında hayalim BocaLucas Torreira: Avrupa’daki son kulübüm Galatasaray, sonrasında hayalim Boca

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.