Sporda cumartesi: Copa’da sessiz gün

Copa America'da heyecan ikinci gün maçıyla sürdü. A Grubu'nda Peru ve Şili golsüz berabere kaldılar. İşte spor dünyasından haber turu.

Spor 22 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Sporda günün öne çıkanları.

Güney Amerika Futbol Şampiyonası Copa America’nın heyecanı cuma gecesi oynanan Arjantin-Kanada maçıyla başladı. Bu sene Kuzey Amerika takımlarının da yer aldığı ve ABD’nin ev sahipliği yaptığı turnuvada açılışı Lionel Messi’nin formasını giydiği Arjantin yaptı. Son dünya şampiyonu Kanada’yı ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-0 yendi. Messi takımının attığı ikinci golün asistini yapıp yedi farklı Copa America’da asist yapan ilk oyuncu olarak tarihe geçti.

İşte söz konusu turnuvada ikinci gün maçı oynandı. A Grubu’nun diğer iki ekibi Şili ve Peru karşı karşıya geldiler. Bu önemli maçta iki taraf da gol bulamadı ve karşılaşma 0-0 berabere bitti. Karşılaşma boyunca topa yüzde 65’le sahip olan Şili yalnızca bir isabetli şut atabilirken Peru, topsuz oyunu daha iyi oynadı ve kalesini savundu. Grubun bir sonraki maçında salıyı çarşambaya gece 01.00’de Peru ve Kanada karşılaşacak. Aynı gece 04.00’te Arjantin ve Şili kozlarını paylaşacak.

Fenerbahçe’de sağlık kontrolleri başladı

Fenerbahçe Teknik direktörü Jose Mourinho kan verdi.

Fenerbahçe’de yeni sezon öncesi teknik ve idari kadro ile futbolcular sağlık kontrolünden geçti. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamaya göre, teknik direktör Jose Mourinho, teknik ve idari kadro ile futbolcular, Acıbadem Altunizade Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Kan tetkikleriyle başlayan sağlık kontrolünde, teknik heyet ve futbolcular, ortopedi, iç hastalıkları, göz, kulak-burun-boğaz, genel cerrahi ve kardiyoloji bölümlerinde muayene edildi. Sağlık kontrolleri, akciğer ve efor testleriyle tamamlandı. Sarı-lacivertli ekipte, sağlık kontrollerine yarın devam edilecek.

Sporda cuma: Copa America'da açılış Arjantin'denSporda cuma: Copa America’da açılış Arjantin’den

Milletler Ligi’nde finalin adı İtalya-Japonya

İtalya Milli Voleybol Takımı, Polonya’yı 3-0 yenerek FIVB Kadınlar Milletler Ligi’nde (VNL) finale yükseldi. İtalya, Tayland’ın başkenti Bangkok’taki Huamark Spor Salonu’nda oynanan yarı final maçını 25-18, 25-17 ve 25-12’lik setlerle kazandı. Çeyrek finalde ABD’yi üç set sonunda yenen ve formda görünen İtalyanlar, Filenin Sultanları’nı beş setlik zorlu müsabaka sonunda mağlup eden Polonya’ya şans tanımadı ve adını finale yazdırmayı başardı. İkinci yarı final maçında Japonya, dünya sıralamasında 1 numara olan Brezilya’yı 26-24, 20-25, 25-21, 22-25 ve 15-12’lik setlerle 3-2 mağlup etti. Japonya, finalde yarın TSİ 16.30’da İtalya’yla şampiyonluk mücadelesine çıkacak. Brezilya ise Polonya’yla TSİ 13.00’te üçüncülük maçı oynayacak.

18 Yaş Altı Kadın Milli Voleybol Takımı Balkan şampiyonu

18 Yaş Altı Kadın Milli Voleybol Takımı, Arnavutluk’ta düzenlenen Balkan Şampiyonası’nda Bulgaristan’ı 3-0 yenerek şampiyon oldu. Türkiye Voleybol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, finalde Bulgaristan’ı 27-25, 25-15 ve 25-14’lük setlerle 3-0 yenen milli takım, altın madalya kazandı. Organizasyonda set vermeden bütün maçlarını kazanan ay-yıldızlı ekibin oyuncularından Aylin Uysalcan, şampiyonanın “En İyi Pasör Çaprazı” ve “En Değerli Oyuncusu”, Ceylin Kuyan ise “En İyi Smaçörü” seçildi.

İşitme engelli millilerden bir iyi bir kötü haber

İşitme engelli voleybol milli takımından bir iyi bir kötü haber.

Dünya İşitme Engelliler Voleybol Şampiyonası’nda mücadele eden Türkiye’nin erkek milli takımı, Hindistan’ı 3-0 mağlup etti, kadın milli takımı ise Japonya’ya 3-0 yenildi. Türkiye Voleybol Federasyonunun açıklamasına göre, Japonya’nın Tomigusuku kentinde düzenlenen turnuvanın ikinci günündeki karşılaşmalar tamamlandı. İşitme Engelliler Erkek Milli Voleybol Takımı, Hindistan ile oynadığı mücadeleyi 25-7, 25-11 ve 25-17’lik setlerle kazanarak 2’de 2 yaptı. İlk maçında ev sahibi Japonya’nın karşısına çıkan İşitme Engelliler Kadın Milli Voleybol Takımı ise sahadan 25-23, 25-20 ve 25-22’lik setlerle mağlup ayrıldı. Şampiyonada yarın Türkiye’nin kadın milli takımı, İtalya ile karşılaşacak.

Potanın Perileri Çin’e mağlup

Milliler Vigo’da Çin’e mağlup oldu.

FIBA 2025 Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde mücadele eden A Kadın Milli Takımımız, İspanya’da düzenlenen Vigo Turnuvası’ndaki ikinci maçında Çin’e 56-51 mağlup oldu.

Complejo Deportivo As Travesas Salonu’nda oynanan müsabakaya Ay-yıldızlılarımız Gökşen Fitik, Duygu Özen, Meltem Yıldızhan, Elif Bayram ve Zeynep Şevval Gül beşiyle başladı. Millilerimiz karşılaşmanın ilk yarısını 29-24 önde tamamladı. A Kadın Milli Takımımızda Sinem Ataş 13 sayı, 3 ribaunt, Elif Bayram 6 sayı, 9 ribaunt, 1 asist ve Derin Erdoğan 8 sayı, 2 ribaunt, 1 asist ile oynadı. Çin’de ise Sun Mengran 12 sayı, 6 ribaunt, 2 asist ile maçı bitirdi.

Galatasaray, Coşkun Özarı’yı andı

Galatasaray Kulübü, eski futbolcu ve teknik direktör Coşkun Özarı’nın vefatının 13. yıl dönümü nedeniyle anma mesajı yayımladı. Sarı-kırmızılı kulübün sosyal medya hesaplarından paylaşılan mesajda, “Kulübümüzde hem futbolcu hem de teknik direktör olarak uzun yıllar görev yapan, Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden Coşkun Özarı’yı vefatının 13. yılında sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz.” denildi.

Ankaragücü’nde genel kurul ertelendi

MKE Ankaragücü Kulübü Olağan Genel Kurulu, çoğunluk sağlanamadığı için 29 Haziran Cumartesi gününe ertelendi. Kulüpten yapılan açıklamada, “Kulübümüzün olağan genel kurul toplantısı, 22 Haziran 2024 tarihinde yeterli çoğunluk sağlanamadığından, ikinci toplantı tarihi olan 29 Haziran 2024’e ertelenmiştir.” denildi.

Milli bocceci Nurda Gül Şen, Avrupa şampiyonu

Milli bocceciden büyük zafer.

Avrupa Bocce Raffa Şampiyonası’nda mücadele eden Nurda Gül Şen, kadınlar altın nokta kategorisinde altın madalya kazandı. Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonunun açıklamasına göre Nurda Gül, İtalya’nın Terni kentinde düzenlenen organizasyonda şampiyonluğa ulaştı. Bir diğer milli sporcu Hüseyin Önder ise tek erkekler kategorisinde bronz madalyanın sahibi oldu.

Dünya Artistik Bilardo Şampiyonası’nda zafer Hacı Arap Yaman’ın

Artistik bilardoda Türk finalini Hacı Arap Yaman kazandı.

Ankara’da düzenlenen Dünya Artistik Bilardo Şampiyonası’nda iki Türk sporcunun karşı karşıya geldiği finalde altın madalyayı Hacı Arap Yaman kazandı. Türkiye Bilardo Federasyonunun Gölbaşı’ndaki tesislerinde düzenlenen organizasyonun finalinde iki Türk sporcu Hacı Arap Yaman ile Barış Cin karşılaştı. Hacı Arap Yaman, rakibini 178-150 yenerek şampiyon oldu. Barış Cin ise gümüş madalya aldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.