Sporda pazartesi: Fenerbahçe’den kombine yalanlaması

Sporda pazartesi gündemi yine dolu dolu. Fenerbahçe sosyal medyada yayınlanan yeni sezon kombine fiyatlarının doğru olmadığını açıkladı.

Spor 3 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Spor dünyasında günün gelişmeleri...

Pazar akşamı coşkulu bir törenle yeni teknik direktörü Jose Mourinho’ya imza atan Fenerbahçe resmi hesabından bu kez bilgi kirliliğini temizleme paylaşımı yaptı. Sosyal medyada yayılan ve 2024-25 sezonu kombine kartlarının fiyatları olarak yayınlanan görselin doğru olmadığını belirten paylaşımda “Sosyal medyada paylaşılan 2024-2025 futbol sezonu kombine fiyatlarının yer aldığı tablo gerçeği yansıtmamaktadır. Taraftarlarımızın kombine satışları ile ilgili resmi sitemizden yapılacak bilgilendirmeleri dikkate almasını önemle rica ederiz” sözleri yer aldı.

Fenerbahçe’de yeni sezon kombinelerinin 9 Haziran’da gerçekleşecek başkanlık seçimi sonrası satışa çıkması bekleniyor. Söz konusu seçimde Ali Koç ve Aziz Yıldırım Fenerbahçe’nin başkanı olmak için yarışacaklar.

Arsenal, 22 futbolcusuyla yollarını ayırıyor

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal, sözleşmesi 30 Haziran’da sona erecek 22 futbolcuyla yollarını ayıracağını duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada, Amario Cozier-Duberry, Karl Hein ve Reuell Walters’ın da sözleşmesinin sona erdiği ancak bu futbolcularla görüşmelerin devam ettiği vurgulandı. Kulübün teşekkür ettiği futbolcular arasında Türk takımlarıyla adı anılan Mohamed Elneny ve Cedric Soares de yer alıyor. Londra ekibinin kadrosunda düşünmediği futbolcular şunlar: Mauro Bandeira, Omari Benjamin, Luis Brown, Catalin Cirjan, Noah Cooper, Sabrina D’Angelo, Henry Davies, Ovie Ejeheri, Mohamed Elneny, Taylor Foran, Hubert Graczyk, James Hillson, Henry Jeffcott, Tyreece John-Jules, Alex Kirk, James Lannin-Sweet, Kaylan Marckese, Vivianne Miedema, Arthur Okonkwo, Kamarni Ryan, Cedric Soares, Kido Taylor-Hart.

TFF, 2023-2024 sezonunu tescil etti

Galatasaray’ın şampiyonluğu TFF tarafından tescil edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, Trendyol Süper Lig, Trendyol 1. Lig, TFF 2. Lig, TFF 3. Lig ve Ziraat Türkiye Kupası’nda 2023-2024 sezonunu tescil etti. TFF’den yapılan açıklamaya göre Süper Lig’de Galatasaray, Türkiye Kupası’nda ise Beşiktaş şampiyon olarak tescil edildi. Süper Lig’de puan cetvelinde son 4 sırada yer alan MKE Ankaragücü, VavaCars Fatih Karagümrük, Siltaş Yapı Pendikspor ve İstanbulspor, 1. Lig’e düşürüldü. 1. Lig müsabakaları sonucunda puan cetvelinde ilk 2 sırada yer alan Eyüpspor ile Göztepe, play-off müsabakaları sonucunda başarılı olan Bodrum FK takımları Süper Lig’e yükseltildi. Puan cetvelinde son 3 sırada yer alan Tuzlaspor, Altay ve Bitexen Giresunspor takımları alt lige düştü. TFF 2. Lig’de mücadele eden Esenler Erokspor, Amed Sportif Faaliyetler ile Iğdır FK, 1. Lig’e çıktı. Beyaz Grup’ta Zonguldak Kömürspor, Kırşehir FK, Bursaspor ve Adıyaman FK, Kırmızı Grup’ta ise Etimesgut Belediyespor, Düzce Cam Düzcespor, Denizlispor ve Uşakspor lige veda etti. TFF 3. Lig’de gruplarında ilk sırada yer alan Kepezspor, Batman Petrolspor, Karaköprü Belediyespor ve Adana 1954 FK ile play-off’ta rakiplerini geride bırakan Elazığspor ve Erbaaspor, 2. Lig’e yükseltildi. Gümüşhane Sportif Faaliyetler, Malatya Arguvanspor, Tarsus İdman Yurdu, Hacettepe 1945, Eynesil Belediyespor, Sapanca Gençlikspor, Darıca Gençlerbirliği, Akhisarspor, Sivas Dört Eylül Futbol, Siirt İl Özel İdaresi, Çatalcaspor ve Sultanbeyli Belediyespor, Bölgesel Amatör Lig’e düşürüldü. Bölgesel Amatör Lig’de başarılı olan Beykoz İshaklıspor, Çorluspor 1947, Nilüfer Belediye FK, Tire 2021, Muğlaspor, 1926 Polatlı Belediyespor, Niğde Belediyespor, Viranşehir Belediyespor, Mazıdağı Fosfatspor, Smart Holding Çayelispor, Yozgat Belediyesi Bozokspor, T. Metal 1963, TFF 3. Lig’de mücadele etmeye hak kazandı. TFF Yönetim Kurulu kararınca 6 Şubat depremleri nedeniyle 2023-2024 sezonunda hakları dondurulan Yeni Malatyaspor, 2024-2025 futbol sezonunda 1. Lig’de, Kahramanmaraşspor ve Kahramanmaraş İstiklalspor’un ise TFF 3. Lig’de yer almasına karar verildi.

Chelsea takımı Enzo Maresca’ya emanet etti

Maresca, Chelsea’nin başına geçmenin en büyük hayallerinden biri olduğunu söyledi.

İngiltere Premier Lig’de sezonu altıncı sırada tamamlayarak inişli çıkışlı bir performans sergileyen Chelsea’de Arjantinli teknik direktör Mauricio Pochettino ile yolların ayrılmasının ardından takımın başına İngiltere Championship’te Leicester City ile şampiyonluk yaşayan İtalyan teknik adam Enzo Maresca getirildi. İngiliz ekibinin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada 5+1 yıllık sözleşmeye imza atan 44 yaşındaki İtalyan teknik direktörün 1 Temmuz 2024’te takımın başında yeni görevine başlayacağı da belirtildi. Çok heyecanlı olduğunu belirten Enzo Maresca, “Chelsea gibi dünyanın en büyük kulüplerinden birine katılmak her antrenörün hayalidir. Bu fırsattan dolayı çok heyecanlıyım. Çok yetenekli oyuncu grubuyla çalışmayı dört gözle bekliyorum. Kulübün başarı geleneğini sürdüren ve taraftarlarımızı gururlandıran bir takım oluşturmayı umuyorum” dedi. Chelsea’nin sportif direktörlerinden Laurence Stewart ve Paul Winstanley ise şunları söyledi: “Enzo’ya hoş geldin demekten memnuniyet duyuyoruz. Kendisini, heyecan verici ve tanımlanabilir bir tarzla etkileyici sonuçlar elde edebilen mükemmel bir antrenör olarak kanıtlamıştır. Enzo görüşmelerimizde derin bir etki bıraktı. Hedefleri ve iş etiği kulübümüzle uyumlu. Onunla çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.”
Enzo Maresca, Leicester City yönetiminde 53 resmi karşılaşmada takımın başında yer aldı. Bu karşılaşmalarda 36 galibiyet, dört beraberlik ve 13 mağlubiyet alan İtalyan teknik adam, sezonu 97 puanla tamamladı. Aynı zamanda maç başına 2.11 puan ortalaması tutturan 44 yaşındaki deneyimli çalıştırıcı, İngiltere Championship’te sezonu lider tamamladı ve Leicester City’i Premier Lig’e taşıdı.

Galatasaray’da üç ayrılık

Galatasaray, İsmet Akpınar, Dee Bost ve Miralem Halilovice teşekkür etti.

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı’nda İsmet Akpınar, Dee Bost ve Miralem Halilovic ile yollar ayrıldı. Sarı-kırmızılı ekipten yapılan açıklama şöyle: “2023-24 sezonunda sarı kırmızılı formamız ile mücadele eden profesyonel oyuncularımız İsmet Akpınar, Dee Bost ve Miralem Halilovic ile yollarımızı ayırmış bulunmaktayız. Oyuncularımıza göstermiş olduğu gayret ve emekler için teşekkür eder, kariyerlerinin devamında başarılar dileriz.”

Ampute Milli Takımı’ndan Azerbaycan’a bir düzine gol

Türkiye, turnuvada ikide iki yaptı,

Ampute Milli Futbol Takımı, EURO 2024 C Grubu’nun ikinci maçında Azerbaycan’ı 12-1 mağlup ederek ikide iki yaptı. Avrupa ve dünya şampiyonu Ampute Futbol Milli Takımı, Fransa’nın Haute-Savoie kentinde düzenlenen EURO 2024’te C Grubu ikinci maçında Azerbaycan ile karşı karşıya geldi. Camille Fournier Stadyumu’ndaki mücadele hızlı başlayan ay-yıldızlılar, 2. dakikada Ömer Güleryüz ile 1-0 öne geçti. 5. dakikada Muhammet Yeğen’in golüyle farkı 2’ye çıkaran Türkiye, 6. dakikada Kemal Güleş’in golüyle skoru 3-0’a getirdi. 11. dakikada paslaşarak kullanılan serbest vuruşta Ömer Güleryüz fileleri havalandırarak skoru 4-0 yaptı. 15. dakikada sol kanattan kullanılan serbest vuruşta topla buluşan Muhammet Yeğen sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve Türkiye 5-0 öne geçti. Azerbaycan 21. dakikada attığı golle farkı 4’e indirdi. 23. dakikada Ömer Güleryüz hat-trick yaparken skor 6-1 oldu. 25. dakikada Azerbaycan’ın kendi kalesine attığı golle milliler soyunma odasına 7-1 önde girdi. İkinci yarıda da ay-yıldızlılar, Azerbaycan karşısında etkili oyununu sürdürdü. 33. dakikada ceza sahasında topla buluşan Serkan Dereli topu ağlara yolladı. (8-1). 39. dakikada Savaş Kaya’nın golüyle milliler, rakibi karşısında 9-1 öne geçti. 43. dakikada Fatih Şentürk, 47 ve 50. dakikalarda Barış Telli’nin golleriyle ay-yıldızlılar rakibine gol yağdırarak sahadan 12-1 galip ayrıldı. Milliler, grubun üçüncü maçında yarın 15.00’te İrlanda ile karşılaşacak. 16 takımın mücadele ettiği grup aşamasında ilk iki sırayı alanlar, çeyrek finale yükselecek.

Buse Tosun Çavuşoğlu’nun yeni adresi İBB Spor oldu

Buse Tosun Çavuşoğlu, Paris Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil edecek.

Dünya şampiyonu milli güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a transfer oldu. Kulüpten yapılan açıklamaya göre, 2023 ve 2024 Dünya Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Buse için başkan Fatih Keleş’in katılımıyla Cebeci Spor Kompleksi’nde imza töreni düzenlendi. Törende açıklamada bulunan başkan Keleş, yaklaşan 2024 Paris Olimpiyatları öncesi şampiyon bir sporcuyu kulübün bünyesine dahil etmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Tarihi başarılara imza atmış ve kadın güreşinin önemli isimlerinden Buse Çavuşoğlu, İBB Spor Kulübümüze katıldı. Paris’te düzenlenecek 2024 Olimpiyatları’nda da kulübümüzü ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğinden şüphem yok. Buse’nin güreş branşımızdaki altyapı sporcularımıza da örnek bir isim olacağına inanıyorum. Sözleşmemizin her iki taraf için de hayırlı uğurlu olmasını ve kazasız belasız sakatlıksız bir dönem geçirmemizi diliyorum” dedi. Milli güreşçi ise şunları söyledi: “Ben elimden geldiği kadar buna en iyi şekilde katkı vererek Türk kadınının gücüne güç katmaya çalıştım. Hayalim ve hedefim zirvede kalmak. İBB Spor Kulübüyle zirvedeki yerimizi birlikte güçlendireceğimize ve 2024 Paris Olimpiyatları’ndan altın madalyayla döneceğimize inanıyorum.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.