Fenerbahçe Rusya’ya gitti, Dinamo Kiev’den ‘Utanmazlar’ açıklaması geldi

Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıklarını sürdürmek ve hazırlık maçları yapmak için Rusya'ya gitti. Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'den sert açıklama geldi: Onur yok, utanma yok, vicdan yok. Yazıklar olsun size...

Spor 9 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe futbolcuları Rusya'da ilk antrenmanını yaptı.

Fenerbahçe, 9-15 Temmuz tarihleri arasında Rusya’nın St. Petersburg şehrinde düzenlenecek Pari Premier Cup Turnuvası’na katılmak üzere Rusya’ya gitti. Sarı lacivertli ekibin Rusya kampı kadrosuna sakatlığı bulunan Samet Akaydin, Lincoln Henrique ile kendilerine kulüp arayan Mbwana Samatta ve Çağtay Kurukalıp dahil edilmedi. Samet Akaydin arka adalesindeki zorlanma nedeniyle tedavisini İstanbul’da sürdürecek. Lincoln Henrique ise özel program dahilinde İstanbul’da antrenmanlarına devam edecek.

Edin Dzeko: İsmail Kartal nazik ve hoş bir insanEdin Dzeko: İsmail Kartal nazik ve hoş bir insan

Fenerbahçe’nin Rusya kadrosunda yer alan isimler şöyle: Altay Bayındır, İrfan Can Eğribayat, Furkan Onur Akyüz, Muhammet Doğukan Demir, Serdar Aziz, Luan Peres, Attila Szalai, Gustavo Henrique, Ferdi Kadıoğlu, Bright Osayi-Samuel, Nazım Sangare, Jayden Oosterwolde, Miguel Crespo, Willian Arao, İsmail Yüksek, Mert Hakan Yandaş, Burak Kapacak, Diego Rossi, İrfan Can Kahveci, Emre Mor, Ryan Kent, Joshua King, Edin Dzeko, Michy Batshuayi, Serdar Dursun, Joao Pedro, Yiğit Efe Demir, Emir Ortakaya, Jin-Ho Jo, Emre Demir, Yusuf Kocatürk, Bora Aydınlık, Muhammet İmre.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail kartal, antrenmanı yönetti.

Sarı-lacivertli ekip, akşam saatlerinde Saint Petersburg’daki ilk idmanını Petrovski Stadyumu’nda yaptı. İsmail Kartal yönetiminde gerçekleşen antrenman; koşu, ısınma ve koordinasyon çalışmalarıyla başladı. Ardından 3 gruba ayrılan oyuncular, 5’e 2 top kapma ve pas çalışmaları yaptı. Taktiksel çalışmalarla devam eden antrenman, dayanıklılık koşularıyla sona erdi. Sarı-lacivertli ekip, Pari Premier Cup Turnuvası ilk maçında bugün saat 19.30’da Zenit ile karşı karşıya gelecek.

Dinamo Kiev, Fenerbahçe için yaptığı açıklamada bu görseli kullandı.

Dinamo Kiev’den Fenerbahçe’ye ağır suçlama

Fenerbahçe’nin Pari Premier Cup Turnuvası’na katılmasına Rusya ile savaşta bulunan Ukrayna takımı Dinamo Kiev’den çok sert tepki geldi. Kiev ekibinden yapılan açıklamada şöyle denildi: “İstanbul’daki taraftarlar katil ülkenin adını haykırdığında ve Dinamo ile oynanan maça Avrupa’nın en büyük sadistinin maskelerini takarak geldiğinde kulübünüz sessiz kaldı. Şimdi nedeni belli oldu. Gazprom’un kanlı parası her şeyi gölgeledi, sizi onursuz ve vicdansız bıraktı. Rus füzeleri her gün Ukraynalıları öldürüyor, tüm medeni dünya saldırganlığa ve toplu katliamlara karşı birleşiyor ve kulübünüz terörizmin sponsorlarından kanlı sadakaları kabul ediyor. UEFA ve FIFA Rus kulüplerini uluslararası turnuvalardan men ediyor ve siz para kazanmak ve saldırganla birlikte oynamak için onları geziyorsunuz.
Hiçbir şey bu adımı haklı çıkaramaz. Hiçbir para miktarı bu utanç verici davranışı, ahlak ve insani niteliklerden yoksun katillere yaptığınız bu geziyi telafi edemez. Tüm dünyaya şunu söylemekten çekinmiyoruz: Ukrayna topraklarında kanlı hasadı sürdürmeleri için katillere yardım ediyorsunuz. Sizler 21. yüzyılın en büyük kötülüğüne ortak oluyor ve onu meşrulaştırıyorsunuz. Fenerbahçe Spor Kulübü – onur yok, utanma yok, vicdan yok! Yazıklar olsun size!”

Fenerbahçe İstanbul'da yenildi, statta Putin lehine slogan atıldı, Sarı Lacivertlilerin Devler Ligi hasreti 14 yıla yükseldiFenerbahçe İstanbul’da yenildi, statta Putin lehine slogan atıldı, Sarı Lacivertlilerin Devler Ligi hasreti 14 yıla yükseldi

 

UEFA, Fenerbahçe’ye Putin cezası verdi

UEFA, geçen sezon 27 Temmuz’da Fenerbahçe’nin Dinamo Kiev’le Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda oynadığı rövanş maçınında yapılan Vlademir Putin tezahüratından sonra sarı lacivertlilere bir Avrupa kupası maçında kısmi seyircisiz (en az 5 bin koltuk) oynama cezası vermişti. Ceza 2 yıl ertelenmişti.

Fenerbahçe'ye Rus gazı! Zenit ile işbirliği anlaşması yapıldıFenerbahçe’ye Rus gazı! Zenit ile işbirliği anlaşması yapıldı

Fenerbahçe ile Zenit iş birliği anlaşması

Fenerbahçe bu yıl 27 Mart’ta Rusya ekiplerinden Zenit ile iş birliği anlaşması yapıldığını duyurmuştu. Erkek futbol, kadın futbol ve erkek basketbol takımlarını kapsayacak 2 yıllık bir aanlaşmanın detayları şöyle:

– Her iki kulüp arasında her yaşta ve branşta hazırlık maçları ile turnuvalar organize edilebilecek.

– Antrenör değişim ve eğitim programları ile profesyonellerin eğitimi ve değişimi de yapılabilecek.

– Fenerbahçe Akademi için de Zenit kulübü ile genç oyuncu değişim programları da dahil olmak üzere amatör futbolun gelişimi için muhtelif iş birliği içinde olacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.