Sporda pazartesi: Batalla Bursaspor’a döndü

Sporda pazartesi mesaisi dolu dolu. Bayramın ikinci gününde Galatasaray Kadın Voleybol Takımı'nın Elina Timmerman takviyesini duyurdu, Lavarini Vero Volley'le imzaladı, Bursaspor'un başına ise efsane futbolcusu Batalla geçti.

Spor 17 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Spor dünyasında günün gelişmeleri...

2024-25 sezonu için transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray Kadın Voleybol Takımı Elina Timmerman ile anlaşma sağladı. Kulüpten yapılan açıklamada “Kulübümüz Hollandalı orta oyuncu Eline Timmerman ile 1 yıllık anlaşma imzaladı. 1998 doğumlu oyuncu profesyonel voleybol kariyerine 2013 yılında RIVO Rijssen’de başladı. Sırasıyla TT Papendal Arnhem, Coolen Alterno, Team Eurosped, Ladies in Black Aachen ve Allianz MTV Stuttgart forması giyen oyuncu, gelecek sezon sarı kırmızılı formamızı terletecek. Hollanda Milli Takımı’nda da forma giyen Timmerman, kulüp kariyerinde ise 2 Almanya Kupası şampiyonluğu, 3 Almanya Ligi şampiyonluğu ve 1 Almanya Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı. Eline Timmerman’a hoş geldin der, başarılarla dolu bir sezon geçirmesini dileriz” dendi.

Stefano Lavarini, Vero Volley’in başına geçti

Vero Volley Lavarini’yi duyurdu.

2023-24 sezonunda Sultanlar Ligi ekiplerinden Fenerbahçe’yle hem Kupa Voley hem de Sultanlar Ligi şampiyonluğu sevinci yaşayan ve ardından takımdan ayrılan başantrenör Stefano Lavarini’nin yeni takımı belli oldu. İtalyan çalıştırıcı ülkesi ekiplerinden Vero Volley Milano’yla 1 yıllık sözleşme imzaladı. Kulüpten yapılan duyuruda, “Stefano Lavarini, Vero Volley Milano’nun yeni koçu: hoş geldin koç!” denildi.

İmza sonrası bir açıklama yapan Lavarini, “Yeni deneyimler kazanmamı sağlayan Türkiye şampiyonasında tatmin edici bir dönemin ardından İtalya’ya dönüyorum. Vero Volley Konsorsiyumu sayesinde şampiyonamızda yarışma fırsatına sahip olacağım. Voleybolumuzdaki en önemli kulüplerden birinin parçası olmak çok heyecan verici. Kuşkusuz son yıllarda Vero Volley sürekli bir büyüme gösterdi ve en yüksek hedefler için oynamaya başladı. Rekabetçi bir grupla ve üst düzey sporcularla çalışabileceğime inanıyorum ancak her zaman olduğu gibi bireylerden ziyade takımın fark yaratması gerekecek, bu nedenle oyuncularla, personelle ve kulüple birlikte çalışarak bunu kanıtlayacağız. Katılacağımız, çok sayıda ve önemli olacak tüm yarışmalarda en iyiler arasında yer alacağız” dedi

Voleybol Şampiyonlar Ligi’nde format değişti

Voleybolun kulüpler düzeyinde Avrupa’nın gözde organizasyonu CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde format değişikliği yaşandı. Eski düzenine dönen turnuvada ‘altın set’ için de kritik bir karar alındı.

Şampiyonlar Ligi eskiden de olduğu gibi ‘dörtlü final’ formatına geri döndü. Gelecek sezonlarda turnuvanın yarı final ve final karşılaşmaları tek maç üzerinden oynanacak ve üçüncülük maçı olmayacak. Bununla birlikte Şampiyonlar Ligi’nin yarı finallerinde artık altın set de olmayacak. Turnuvanın grup etabında ise bir değişikliğe gidilmedi.

Bursaspor’da Batalla dönemi

Batalla evine hoca olarak döndü.

TFF 3. Lig ekiplerinden Bursaspor, teknik direktörlük görevi için Pablo Martin Batalla ile anlaştığını duyurdu.
Kulüpten yapılan açıklamaya göre, futbolculuk kariyerinde yeşil-beyazlı kulüpte önemli başarılara imza atan 40 yaşındaki Arjantinli Batalla ile anlaşma sağlandığı belirtilerek, “Kulübümüzün efsanesi Pablo Martin Batalla ile teknik direktörlük görevi için anlaşmış bulunuyoruz. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyor, tekrar aramızda görmekten büyük mutluluk duyuyoruz” ifadelerine yer verildi.
Batalla, geçen sezon Bursa ekiplerinden Nilüfer Belediyespor’la şampiyonluk yaşamış ve takımını TFF 3. Lig’e çıkarmıştı.

Zeynep Berlin'de geriden geldi, ikinci tura çıktıZeynep Berlin’de geriden geldi, ikinci tura çıktıGenç yüzme milli takımı Avrupa üçüncüsü oldu

Sırbistan’da düzenlenen Su Sporları Avrupa Şampiyonası’nda, kadınlar 4×200 metre serbest bayrak yarışı finalinde Gizem Güvenç (solda), Ecem Dönmez (sol 2), Ela Naz Özdemir (sağ 2), Zehra Duru Bilgin’den (sağda) oluşan milli takım, Avrupa üçüncüsü oldu.

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Su Sporları Avrupa Şampiyonası’nda sporcuların Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na kota alma mücadelesi sürdü. K4x200 metre serbest bayrak yarışı finalinde Gizem Güvenç, Ecem Dönmez, Ela Naz Özdemir, Zehra Duru Bilgin’den oluşan ay-yıldızlı takım, 8.01.58’lik derece ile 19+ yaş yeni Türkiye rekoru kırarak bronz madalya kazandı ve Avrupa üçüncüsü oldu.

Genç halterciler Avrupa Şampiyonası’nın bir gününe 13 madalya sığdırdı

Milli haltercilerden Yıldızlar ve 15 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda 4’ü altın 13 madalya.

Yunanistan’ın Selanik kentindeki Pale De Sport Alexandreio Melathron Salonu’nda düzenlenen Yıldızlar ve 15 Yaş Altı Avrupa Halter Şampiyonası’nın üçüncü gününde milli sporcular başarılı sonuçlara imza attı. Yıldız erkekler 55 kiloda Ramazan Efe Yılmaz, silkmede 130 kiloluk kaldırışı ve toplamda 228 kilo ile 2 altın madalya kazanarak Avrupa şampiyonu oldu. Ramazan Efe, koparmada ise 98 kilo ile bronz madalyaya ulaştı.
Şampiyonanın üçüncü günü akşam seansında kadınlar 59 kiloda Gizem Ağaç ise silkmede 98 kilo, toplamda da 173 kiloluk dereceleriyle 2 altın madalya kazanarak Avrupa şampiyonu oldu. Milli halterci Gizem, koparmada ise 75 kilo ile gümüş madalya aldı.
Bu sıklette podyuma çıkan İrem Selçuk ise koparmada 74, silkmede 92, toplamda da 166 kiloluk derecelerle 3 bronz madalya kazandı ve Avrupa üçüncüsü olmayı başardı.
15 Yaş altı kadınlar 64 kilodaki milli halterci Ece Sipan ise silkmede 88 kilo, toplamda da 155 kiloluk derecelerle 2 gümüş madalya kazanarak Avrupa ikincisi oldu. Ay-yıldızlı halterci Ece Sipan, koparmada ise 67 kiloluk kaldırışıyla bronz madalya elde etti.
Yıldız erkekler 61 kiloda yarışan Abdullah Efe Kolçak ise silkmede 122 kilo ile bronz madalya kazandı.
Milli haltercilerin organizasyondaki madalya sayısı 8 altın, 13 gümüş ve 9 bronz olmak üzere toplam 30 oldu.

Hikmet Karaman'ın gelecek sezondan beklentisi 6-7 takımlı şampiyonluk yarışıHikmet Karaman’ın gelecek sezondan beklentisi 6-7 takımlı şampiyonluk yarışı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.