Sporda perşembe gündemi: Cezalar, sakatlıklar, vedalar, 2036 Olimpiyatları…

Sporda perşembe gündemi dolu. Kenyalı atlet Rhonex Kipruto doping yaptığı gerekçesiyle altı yıl men cezası aldı. Ampute Milli Takımı Avrupa Şampiyonası'nda rakip tanımıyor. Ekrem İmamoğlu 2036 Olimmpiyatları için kulis yapıyor. İşte haber turu...

Spor 6 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Sporda perşembe gününün öne çıkanları...

Erkekler 10 kilometre yol koşusu dünya rekorunun sahibi Kenyalı atlet Rhonex Kipruto doping yaptığı gerekçesiyle altı yıl men cezası aldı. Atletizmde Dürüstlük Biriminden (AIU) yapılan açıklamaya göre biyolojik pasaportunda sapmalar tespit edilen Kipruto 11 Mayıs 2023’ten itibaren altı yıl atletizm faaliyetlerine katılamayacak.

24 yaşındaki sporcunun 2 Eylül 2018’den 11 Mayıs 2023’e kadar aldığı dereceler de silindi. Kipruto böylece dünya rekoru kırdığı 2020 Valencia 10K Yarışı ve 10 bin metrede bronz madalya kazandığı 2019 Dünya Atletizm Şampiyonası’ndan diskalifiye edildi.

 

Konyaspor’dan veda turu

Konyaspor’da Cicaldau’ya veda.

Konyaspor’un geçtiğimiz sezon başında Galatasaray’dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Rumen futbolcu Alexandru Cicaldau takımdan ayrıldı. Cicaldau için kulüpten “Kulübümüze, Süper Lig 2023-24 Sezonu öncesi geçici transfer olan ve yeşil beyaz formamızı terleten Alexandru Cicâldău’ya teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz” açıklaması geldi. 26 yaşındaki futbolcu 2021 yazında Craiova’dan Galatasaray’a 6.5 milyon euro karşılığında transfer olmuştu. Ittihad Kalba’ya bir sezonluğuna kiralanan isim geçen sezonu da Konyaspor’da geçirdi. Cicaldau burada toplam 32 maça çıkıp bir gol iki asist yaptı. Oyuncu Galatasaray kafilesiyle gelecek sezona başlayacak.

Öte yandan İç Anadolu kulübünde sözleşmesi sona eren Ahmet Oğuz’a da veda edildi. Kulüpten yapılan açıklamada “Futbolcumuz Ahmet Oğuz’un sözleşmesi sona ermiştir. Kulübümüze iki sezon hizmet eden Ahmet’e teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz” dendi. 31 yaşındaki futbolcu geçen sezon toplamda 34 maçta oynamış, iki gol ve bir asist yapmıştı.

Kulüp Teenage Hadebe’ye “Kulübümüze, Süper Lig 2023-24 Sezonu ikinci yarısında transfer olan ve yeşil beyaz formamızı terleten Teenage Hadebe’ye teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz” sözleriyle veda etti. Hadebe geçen sezon ortasında katıldığı takıma 12 maçta bir asistle katkı yapmıştı. Öte yandan Valon Ethemi’ye de veda edildi ve “Kulübümüze, Süper Lig 2023-24 Sezonu ikinci yarısında geçici transfer olan ve yeşil beyaz formamızı terleten Valon Ethemi’ye teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz” dendi. 26 yaşındaki futbolcu 32 maçta iki gol ve beş asist yapmıştı.

Kulüp veda turuna Soner Dikmen’le devam etti. Dikmen’e “Kulübümüze üç sezon hizmet eden kaptanımız Soner’e teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz” sözleriyle veda etti. 30 yaşındaki orta saha geçen sezon 40 maçta forma giyip bir gol atmıştı. Konya ekibi Muhammet Demir’e “Futbolcumuz Muhammet Demir’in sözleşmesi sona ermiştir. Kulübümüze iki sezon hizmet eden Muhammet’e teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz” sözleriyle Cebrail Karayel’e “Futbolcumuz Cebrail Karayel’in sözleşmesi sona ermiştir. Kulübümüze iki sezon hizmet eden Cebrail’e teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz” sözleriyle veda etti. Muhammet geçen sezon altı maçta bir asist yapmış, Cebrail 16 maçta gol katkısı verememişti. Kahraman Demirtaş’a ise “Futbolcumuz Kahraman Demirtaş’ın sözleşmesi sona ermiştir. Kulübümüze iki sezon hizmet eden Kahraman’a teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz” sözleriyle veda edildi.

Novak Djokovic ameliyat oldu

Djokovic, sakatlığı nedeniyle Fransa Açık’tan çekildi.

Erkekler dünya sıralamasının 1 numarası olan Sırp raket Novak Djokovic, menisküs ameliyatı olduğunu açıkladı. Geçtiğimiz günlerde çeyrek finale yükseldiği Fransa Açık (Roland Garros) Grand Slam turnuvasından sağ dizindeki sakatlık nedeniyle çekilen Sırp tenisçi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile başarılı bir ameliyat geçirdiğini duyurdu. Djokovic, şunları söyledi: “Geçtiğimiz günlerde son maçımda menisküs yırtığı yaşadıktan sonra zor bir karar vermek zorunda kaldım. Hala zorlanıyorum ama ameliyatın iyi gittiğini size duyurmaktan mutluluk duyuyorum. Yanımda olan doktor ekibine ve hayranlarımdan aldığım büyük desteğe minnettarım. Sağlıklı ve formda olmak, mümkün olan en kısa sürede sahalara dönmek için elimden geleni yapacağım.”

Eczacıbaşı pasörüyle ‘devam’ dedi

2020-21 sezonundan bu yana turuncu forma için mücadele eden milli sporcu Elif Şahin, takımıyla iki yıllık sözleşme imzaladı. Kulüpten yapılan açıklamada “Milli pasörümüz Elif Şahin, iki sezon daha başarı dolu hikayesini evinde yazmaya devam edecek” dendi.

Aliağa’dan Kurtuldum hamlesi

Aliağa’dan Mustafa Kurtuldum hamlesi.

Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, TOFAŞ’ta forma giyen Mustafa Kurtuldum’u kadrosuna dahil etti. Aliağa Petkimspor’dan yapılan açıklamada, “Ailemize hoş geldin Mustafa Kurtuldum. Geçtiğimiz sezon TOFAŞ forması giyen şutör oyun kurucu Mustafa Kurtuldum, birlikte hedefe yolculuğumuz için aramıza katıldı.” ifadelerine yer verildi. TOFAŞ’ta bu sezon ligde 27 maça çıkan 23 yaşındaki basketbolcu 3,93 sayı, 1,22 ribaunt ve 1,07 asist ortalamaları yakaladı.

İmamoğlu’nun olimpiyat çalışmaları sürüyor

Ekrem İmamoğlu, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach’la görüştü.

2036 Olimpiyat Oyunları’nı İstanbul’a getirme hedefine her fırsatta dile getiren, geçtiğimiz ay Roma’da düzenlenen törenle de 2027 Avrupa Oyunları’nı İstanbul’a getiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avrupa Olimpiyat Komitesi Genel Kurulu için Romanya’nın başkenti Bükreş’e gitti. Etkinlik sırasında Dünya Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach ile de bir araya gelen İmamoğlu, 2036 Olimpiyatlarının İstanbul’da yapılmasıyla ilgili niyetini ve ısrarını ilgili mercilere yeniden iletti.

Ampute Milli Futbol Takımı şov yaptığı maçta yarı finale yükseldi

Ampute milliler Almanya engelini 11 golle geçti.

Fransa’da düzenlenen 2024 Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası’nda son şampiyon unvanıyla mücadele edip grubunu namağlup tamamlayan Türkiye Ampute Milli Futbol Takımı, çeyrek final maçında Almanya’yla karşılaştı. Muhammet Yeğen’in iki ve Kemal Güleş’in tek golüyle ilk yarıyı 3-0 önde kapatan milliler ikinci yarıda farkı açtı. Ömer Güleryüz’ün üç, Rahmi Özcan’ın iki, Serkan Dereli, Kemal Güleş ve Savaş Kaya’nın birer golüyle karşılaşmadan 11-0 galip ayrılan milliler yarı finale yükseldi. Türkiye’nin Polonya olacak. Mücadele 7 Haziran Cuma günü saat 16:30’da başlayacak. Öte yandan Ömer Güleryüz, bu maçta yaptığı hat-trick ile gol krallığı yarışında 14. golüne ulaşarak zirvedeki yerini sağlamlaştırdı.

Zico, Mourinho'yu değerlendirdi: Türkiye'de tarihe geçerZico, Mourinho’yu değerlendirdi: Türkiye’de tarihe geçer

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.