Sporda salı gündemi: Galatasaray bayrakları boğazda dalgalanıyor

Sporda salı gününün gündemi yoğun. Şampiyon Galatasaray'ın bayrakları İstanbul Boğazı'nda yerini aldı. Simge Aköz, Eczacıbaşı'yla sözleşme yeniledi. Mehmet Akif Üstündağ yılın spor yöneticisi seçildi. İşte sporda günün getirdikleri.

Spor 4 Haziran 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
İşte spor dünyasından öne çıkan haberler.

Sporda salı günü yaşananlar 10Haber’le sizlerle…

Şampiyon Galatasaray’ın bayrakları İstanbul Boğazı’nda dalgalanıyor

İstanbul Boğazı sarı-kırmızıya boyandı.

Süper Lig’de sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray’ın bayrakları İstanbul Boğazı’nda yerini aldı. Türkiye Kupası’nda şampiyon olan Beşiktaş bayraklarının köprülerden kaldırılmasının ardından Cim-bom’un bayrakları boğazdaki üç köprüye birden asıldı. Galatasaray, sosyal medya hesaplarından bir video paylaşarak bu gelişmeyi taraftarlarına da duyurdu.

Simge Aköz ve Eczacıbaşı nikah tazeledi

Eczacıbaşı’nda Simge Aköz’le yola devam.

Sultanlar Ligi ekiplerinden Eczacıbaşı, takım kaptanlarından Simge Aköz’le sözleşme yenilediğini açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada, “Kulübümüzün sembolü haline gelen, takımımızın kaptanı ve Türk Milli Takımımızın başarılı liberosu Simge’yle 2026-2027 sezonu sonuna kadar birlikte çalışacağız. Kaptanımızla birlikte olmaktan dolayı çok mutluyuz. Nice başarılara imza atacağımıza inanıyoruz.” ifadelerine yer verildi. 2016-2017 sezonunda katıldığı Eczacıbaşı ile önemli başarılar yakalayan Simge, 2016 ve 2023’te FIVB Dünya Kulüpler, 2017 CEV Şampiyonlar Ligi, 2018 ve 2022’de ise CEV Kupası şampiyonluğu yaşamıştı. Simge, 2023 yılında ay-yıldızlı formayla Avrupa ve FIVB Milletler Ligi şampiyonluğuna ulaşan milli takım kadrosunda da yer aldı.

Manisa Büyükşehir Belediyespor’da Hakan Demir devri sona erdi

Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Manisa BBSK, başantrenör Hakan Demir ve genel menajer Nihat Mala ile yollarını ayırdığını açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada başantrenör Hakan Demir ve 2020-2021’den bu yana genel menajerlik görevini üstlenen Nihat Mala’ya teşekkür edildi ve iki isme de gelecek yaşantılarında başarı dilendi. Manisa BBSK’da Başkan Emre Hasgör geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada basketbol şubesinde bütçenin küçüleceğini söylemişti.

23 Yaş Altı Kadın Kılıç Milli Takımı, Eskrim Avrupa Şampiyonası’nda yarı finalde!

Avrupa Eskrim Konfederasyonu ve Türkiye Eskrim Federasyonu koordinasyonunda Antalya Spor Salonu’nda 1 Haziran’da başlayan 23 Yaş Altı Eskrim Avrupa Şampiyonası’nda 34 ülkeden 378 sporcu ve 80 takımın yarışıyor. 23 Yaş Altı Eskrim Avrupa Şampiyonası’nda Deniz Selin Ünlüdağ, Nisanur Erbil, Nil Güngör ve Begüm Alkaya’dan kurulu Kadın Kılıç Milli Takımı, Romanya’yı 45-43 yenerek adını yarı finale yazdırdı. 23 Yaş Altı Kadın Kılıç Milli Takımı, yarı finalde Fransa ile karşılaşacak.

Erden Timur görevi bıraktı: 'Tutunacak dal aradım, bir tane bulamadım'Erden Timur görevi bıraktı: ‘Tutunacak dal aradım, bir tane bulamadım’

Mehmet Akif Üstündağ yılın spor yöneticisi seçildi

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ onurlandırıldı.

Quality of Magazine Dergisi’nin ödül törenine katılan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ “Yılın Spor Yöneticisi” seçildi. Törende basına konuşan Üstündağ TFF başkan adayı olacağı iddiaları üzerine, “İsmim çok çıktı, çok konuşuldu. Ben voleybola hizmete devam ediyorum. Şahsıma sorulan her soruda bunu söylüyorum. Önümüzde bir olimpiyat varken, önemli turnuvalar varken… Burada yapacağımız daha çok iş var diye düşünüyorum. Futbolda da başarılar diliyorum. Çok kısa bir süre sonra 2024 Avrupa Şampiyonası başlayacak. Orada da çok güzel sonuçlar alacağımıza inanıyorum.” değerlendirmesinde bulundu. Takım oyunu oynadıklarını, her aldığı ödüle ekibi, oyuncuları ve camiası sayesinde layık görüldüğünü vurgulayan Üstündağ, “Camianın başkanı, lideri olarak da bu tür törenlerde onları temsil etmek bana ayrı bir gurur veriyor. Bu açıdan çok mutluyum.” ifadelerini kullandı.

Rumen futboluna Türk eli: Mehmet Topal

1924 yılında kurulan ve bu yıl 100’üncü kuruluş yıl dönümünü kutlayan Rumen ekibi Petrolul Ploieşti, teknik direktörlük görevine Mehmet Topal’ı getirdi. Kulüp yöneticisi Cristian Fogarassy, İstanbul’da iki gündür süren görüşmelerin ardından Mehmet Topal’ı ikna etti ve genç teknik direktör ile 2+1 yıllık sözleşme konusunda anlaşmaya vardı. Romanya ekibi, yarın anlaşmayı resmi olarak duyuracak. Mehmet Topal ve ekibi, cuma günü Romanya’ya gidecek ve pazar günü düzenlenecek imza töreniyle resmi imzayı atacak.

Almanya’da EURO 2024 için güvenlik önlemleri artırılıyor

EURO 2024’ü düzenlemeye hazırlanan Almanya’da İçişleri Bakanı Nancy Faeser metropollerde ek önlemler alınarak güvenliğin artırılacağını söyledi. Bakan Faeser, “Şampiyona sırasında polis tüm Alman sınırlarında kontroller yapacak, havaalanlarını ve tren istasyonlarını korumak için önlemler alacak. Çok dikkatli ve hazırlıklıyız.” dedi. Faeser, Alman yetkililerin olası terör tehditlerine, siber saldırılara, holiganların şiddet eylemlerine ve cezai suçlara karşı ek güvenlik önlemleri aldığını da vurguladı. Federal makamların güvenlik önlemlerini yerel makamlarla yakından koordine edeceğini ifade eden Faeser, “Avrupa Futbol Şampiyonası’na ülkemizde ev sahipliği yapmak için sabırsızlanıyoruz. Stadyumlarda 2,7 milyon, taraftar bölgelerinde ise 12 milyona yakın kişinin olmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

L’Etape by Tour de France, Türkiye’de!

L’Etape by Tour de France Series’in Türkiye etabı olan L’Étape Türkiye by Tour de France’ın lansmanı Sepetçiler Kasrı’nda yapıldı.

Dünyanın en büyük bisiklet yarışı organizasyonlarından L’Etape by Tour de France, 19-20 Ekim tarihlerinde ilk kez Türkiye’de koşulacak. Tour de France organizatörlerinin 1993 yılında, amatör bisiklet tutkunlarının da büyük yarışın bir parçası olmasını sağlamak amacıyla başlattığı L’Etape by Tour de France Serisi’nin Türkiye etabı olan L’Etape Türkiye’nin tanıtımı, İstanbul Sepetçiler Kasrı’nda yapıldı. İstanbul Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay, L’Etape by Tour de France Serisi Proje Yöneticisi Mathieu Clanchin ve 78 Event Genel Müdürü Ömer Kafkas’ın konuşma yaptığı basın toplantısında, yarışın oluşturacağı ekonomi, turizme ve spora olan katkısı ele alındı.
Bisiklet sporunun en prestijli yarışlarından ve yüksek izleyici kitlesiyle en çok izlenen organizasyonlarından biri olan Fransa Bisiklet Turu’nun (Tour de France) amatör sporculara yönelik düzenlenen özel konsepti L’Etape by Tour de France Serisi’nin Türkiye etabı, 19-20 Ekim tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek.

‘Toplamda 6 yıllık anlaşma imzalandı’

Toplantıda ilk sözü alan, etkinliğin Türkiye organizasyonunu üstlenen 78 Event Genel Müdürü Ömer Kafkas, 10 yıldır spor odaklı projeler üzerinde çalıştıklarını belirterek, “Böylesine önemli bir organizasyonu ve markayı Türkiye’de ağırlamak bizim için heyecan verici. Türkiye’ye yakışır bir organizasyon olması için elimizden geleni yapacağız.” diye konuştu.
Yarışın Türkiye’ye gelmesi adına zorlu bir süreç yönettiklerini aktaran Kafkas, “Organizasyonun tüm uluslararası yarışlardan çok daha farklı ve katı kriterleri var. Yıllardır üzerinde çalışıyorduk ve bugün 3+3 yıllık bir anlaşmaya imza attık. Ayrıca ilk 2 yıl içinde devam niteliğinde farklı büyük organizasyonlar da gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Aziz Yıldırım'dan Acun Ilıcalı'ya: Kaşınıyor... Gerizekalı!Aziz Yıldırım’dan Acun Ilıcalı’ya: Kaşınıyor… Gerizekalı!

Ahmet Nur Çebi’nin acı günü

Beşiktaş Kulübünün eski başkanlarından Ahmet Nur Çebi’nin babası Yaşar Kaptan Çebi, hayatını kaybetti. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, “Eski başkanlarımızdan Ahmet Nur Çebi’nin kıymetli babası Yaşar Kaptan Çebi’nin vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet; Ahmet Nur Çebi’ye, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.” denildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.