Sporda salı günü: Ankaragücü’nde Kemal Özdeş dönemi, Bahçeşehir’den transfer

Sporda salı gündemi yine dolu dolu. TFF 1. Lig ekibi Ankaragücü teknik direktörlük görevine Kemal Özdeş'i getirirken Basketbol Süper Lig ekiplerinden Bahçeşehir Koleji C.J. Massinburg'u transfer etti.

Spor 11 Haziran 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
İşte spor dünyasında salı gününün öne çıkanları.

Polonya Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre yıldız golcü Robert Lewandowski, Avrupa Şampiyonası’nın ilk maçında forma giyemeyecek. 16 Haziran Pazar Hollanda ile karşılaşacak Polonya, ilk maçın 35 yaşındaki yıldızından yoksun çıkacak. Lewa, Türkiye’ye karşı oynanan hazırlık maçının 31. dakikasında sakatlanmış ve oyuna devam edememişti. Oyuncunun biceps femoris kasında yırtık olduğu belirtildi.

Inter ve Barella nikah tazeledi

Inter, orta sahanın vazgeçilmez isimlerinden İtalyan yıldız Nicolo Barella ile sözleşme yeniledi. Buna göre oyuncu 2029 yılına kadar Inter forması giyecek. 27 yaşındaki futbolcu Eylül 2020’den bu yana Inter orta sahasının dinamosu. Geçen sezon 48 maçta 2 gol ve 7 asist yapan isim kulübün tarihindeki 20. Serie A şampiyonluğunu kazanırken önemli aktörlerden biriydi. İtalya Milli Takımı için de önemli oyunculardan biri olan Barella iki Serie A şampiyonluğunun yanında iki İtalya Kupası ve üç İtalya Süper Kupası kazandı.

Ankaragücü’nde Özdeş dönemi

Geçen sezonun son haftasında Trabzonspor’a 4-2 yenilen, Hatayspor’un Rizespor’u mağlup etmesiyle küme düşen Ankaragücü’nde Emre Belözoğlu ile yollar ayrılmıştı. Başkent ekibi yeni teknik direktörünü duyurdu. Kemal Özdeş sarı-lacivertli takımın yeni teknik direktörü oldu. Kulüpten yapılan açıklamada “Hoş Geldin Kemal Özdeş. Takımımızın Teknik Direktörlük görevi için Kemal Özdeş ile anlaşmaya varılmıştır. İmza töreni ilerleyen tarihlerde düzenlenecektir. Kamuoyu ve taraftarlarımıza saygıyla duyurulur” dendi. Özdeş son olarak Nisan 2023 ve Kasım 2023 arasında Kasımpaşa’yı çalıştırmıştı.

Bahçeşehir eklemelerine devam etti

Basketbol Süper Lig’de mücadele eden ve gelecek sezon FIBA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmesi beklenen Bahçeşehir Koleji CJ Massinburg’u kadrosuna kattı. Kulüpten “Son olarak Germani Brescia’da forma giyen ABD’li guard Christian Jalon Massinburg ile 2024-2025 sezonu için anlaşma sağladık” açıklaması yapıldı. Massingburg İtalya Ligi’nde 12.7 sayı, 3.6 ribaunt ve 2 asist ortalamalarıyla oynadı.

Milli dartçılardan İspanya’da altı madalya

İspanya’da düzenlenen Avrupa Elektronik Dart Şampiyonası’nda genç milli sporcular altı madalya elde etti. Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonundan yapılan açıklamaya göre 15 Haziran’a kadar sürecek şampiyonanın ikinci gününde milli sporcular üç altın, bir gümüş ve iki bronz madalya aldı. Esma Doğan 18 yaş altı genç kızlarda, Zehra Gemi 15 yaş altı yıldız kızlarda, Tuğraner Boylu da 15 yaş altı yıldız erkeklerde altın madalya kazandı. Şampiyonada 15 yaş altı yıldız kızlarda Hatice Aydınalp gümüş, 18 yaş altı genç kızlarda Sevda Nur Gürcü ile 15 yaş altı yıldız erkeklerde Enes Malig Akgöz ise bronz madalyanın sahibi oldu.

Milli takımın otobüsü görücüye çıktı

Son olarak Polonya ile hazırlık maçına çıkan ve 2-1 kaybeden A Milli Futbol Takımı Avrupa Şampiyonası grup maçlarını beklemeye başladı. Milliler F Grubu’nda Portekiz, Çekya ve Gürcistan’la mücadele edecek. İlk maçına 18 Haziran Salı akşam 19.00’da Gürcistan’a karşı çıkacak. Bu maç öncesinde Almanya’nın Hannover kentine hareket eden millileri Almanya’daki yolculuğu boyunca taşıyacak otobüs görücüye çıktı.

Fethiye’deki dalgıçlar Ali Koç’un başkanlığını su altında kutladı

Dalgıçlar Ali Koç ve Mourinho’yu su altından selamladı.

Muğla’nın Fethiye ilçesinde dalgıçlar Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un yeniden seçilmesini suyun altında Koç’un posterini açarak kutladı. İlçede dalış okulu işleten Önder Diktaş beraberindekilerle Dalyan Koyu açıklarında beş metre derinliğe daldı. Dalgıçlar su altında Ali Koç ve Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho’nun posterlerini açarak desteklerini gösterdi. Diktaş Fenerbahçe’nin bu sezon başarılı olacağına inandıklarını ifade etti.

Erden Timur Galatasaray'a dönüş için açık kapı bıraktıErden Timur Galatasaray’a dönüş için açık kapı bıraktı

Gökhan İnler Udinese’ye dönüyor

DHA’nın haberine göre geçtiğimiz sezon Beşiktaş’ın kadrosunda yer alan tecrübeli oyuncu Gökhan İnler, İtalya’ya dönmeye hazırlanıyor. Kariyerine İsviçre liginde başladıktan sonra 2007 yılında Udinese’ye transfer olan ve ardından 2011 yılında İtalya ekibinden ayrılan tecrübeli oyuncu, Udinese’ye sportif direktör olarak geri dönüyor. Gökhan İnler, yarın İtalyan ekibine imzayı atacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.