Irkçı taraftara önce yumruk sonra özür

Eredivisie ekiplerinden Ajax'ta forma giyen Steven Berghuis, iddiaya göre ırkçılık yapan bir taraftara yumruk attı. Futbolcu, daha sonra bu davranışı nedeniyle özür diledi.

Spor 30 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Steven Berghuis, yumruk attığı için özür diledi.

Hollanda Ligi’nin 34. haftasında Ajax, Twente’ye 3-1 yenildi. Ajaxlı futbolcular takım otobüsüne giderken iddiaya göre bir Twente taraftarı, Ajax futbolcusu Brian Brobbey’e ırkçı hakarette bulundu. Bunun üzerine Steven Berghuis, bir anda o kişiye hareketlenerek yumruk attı.

Yumruk görüntüsünün yayınlanmasıyla Steven Berghuis, ülke gündeminde en çok konuşulanlar arasına girdi. Konu hakkında yazılı açıklama yapan Berghouis, attığı yumruk nedeniyle pişman olduğunu söyledi. 31 yaşındaki futbolcu şöyle konuştu: “Bunu yapmamalıydım. İnsanlar, herkese istediğini söyleyebileceğini düşünüyor. Olanları kabullendim. Hareketim, hiçbir şeyi çözmedi. Ajax formasıyla topluma örnek olan bir futbolcu olarak, yaptığım hoş değildi.”

Guardiola İspanya’daki ırkçılıkla alakalı iyimser değilGuardiola İspanya’daki ırkçılıkla alakalı iyimser değil

Hollanda Milli Takımı’nda 45 maçta forma giyen Berghuis, bu sezon ligi 3. sırada tamamlayan Ajax’ta tüm kulvarlarda 42 maça çıktı. Oyuncu ligde 11 kez gol sevinci yaşadı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.