Irkçılık illeti her yerde: Bu sefer mağdur eski Trabzonsporlu Rodallega

Kariyerinin bir dönemini Türkiye’de geçiren Hugo Rodallega, Santa Fe ve Gimnasia arasında oynana Copa Sudamericana maçı sırasında ırkçı saldırıya uğradığını açıkladı.

Spor 25 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Irkçılık coğrafya tanımıyor, şimdi de eski Trabzonsporlu mağdur oldu.

Irkçılık illeti dünya futbolunun gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Valencia – Real Madrid maçında Vinicius’un yaşadıkları tazeliğini korurken bir ırkçılık vakası haberi de Güney Amerika’dan geldi. Eski Trabzonsporlu Hugo Rodallega, Independiente Santa Fe ve Gimnasia arasında La Plata’da oynanan Copa Sudamericana maçında ırkçı saldırılara maruz kaldığını açıkladı.

Kolombiyalı forvet maç sonunda yaptığı açıklamada “İnsanlık olarak gelişmiyoruz, dünyada yaşananlar felaket. Irkçı ifadeleri, ‘maymun’, ‘siyah’ gibi şeyleri duymaktan bıktım” dedi. Rodallega, mağlubiyetten çok yaşananların kendisini üzdüğüne dikkat çekerek, Bogota’da rakiplerine saygı duyduklarını ancak onların aynı misafirperverliği göstermediğine dikkat çekti. Valencia’da yaşanan Vinicius olayı henüz akıllardaki yerini korurken, Güney Amerika kıtasının en önemli ikinci uluslararası turnuvasında bu olayın patlak vermesi dikkat çekti.

Real Madrid'in yıldızı Vinicius Junior, La Liga'ya savaş açtı: Irkçıların ligiReal Madrid’in yıldızı Vinicius Junior, La Liga’ya savaş açtı: Irkçıların ligi

Santa Fe, deplasmanda Gimnasia’ya 90+2’de gelen golle 1-0 kaybetti. Son derece kritik maçı kaybeden takım, 4 puanla grubun üçüncü sırasında kaldı.

Valencia’ya 5 maç seyircisiz oynama cezası!Valencia’ya 5 maç seyircisiz oynama cezası!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.