Sultanlar Ligi’nde final etabı başladı, Fenerbahçe deplasmandan zaferle ayrıldı

Sultanlar Ligi final turu ilk maçında Eczacıbaşı'nı deplasmanda 3-1 yenen Fenerbahçe şampiyonluk yolunda saha avantajını eline geçirdi. Üçüncülük maçında ise Vakıfbank deplasmanda Türk Hava Yolları'na set vermedi.

Spor 9 Nisan 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe seriye zaferle başladı.

Sultanlar Ligi’nde sezonun şampiyonunu belirleyecek final serisi, Eczacıbaşı ile Fenerbahçe arasında oynanan maçla başladı. Turuncu-beyazlıların ev sahipliğinde Burhan Felek Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya iki takım da oldukça istekli başladı ancak setin ortalarına doğru oyuna ağırlığını koyan taraf Fenerbahçe oldu. Skoru 14-9’a getiren sarı-lacivertliler Ferhat Akbaş’a mola aldırmayı başardı. Mola dönüşü farkı yavaş yavaş eriten Eczacıbaşı, rakibini 20-20’de yakaladı. Beş sayı alanın kazanacağı mini bir sona dönüşen ilk setin sonunda Fenerbahçe daha etkili oldu ve 25-22’yle ilk seti hanesine yazdırıp maçta 1-0 öne geçti.

İkinci sette iki takım da başa baş bir mücadele gösterdi. Fenerbahçe’yi set sonuna kadar 2-3 sayı geriden takibini sürdüren Eczacıbaşı, son bölümde 20-16 yenik durumdan geri dönerek skoru eşitlemeyi başardı. Beraberlik sonrası öne geçmeyi de bilen turuncu-beyazlılar, ikinci seti 27-25 kazanarak karşılaşmada durumu 1-1’e getirdi.

Çok kritik öneme sahip olan üçüncü set de yakın bir çekişmeye sahne oldu. 18-18 eşitlikle girilen son bölümde Aslı Kalaç’ın iki ve Melissa Vargas’ın bir sayısıyla 3-0’lık seri yakalayan sarı-lacivertliler seti 25-23 kazanarak maçta yeniden öne geçti.

Eczacıbaşı için tamam ya da devam anlamına gelen dördüncü sete damgasını vuran yine iki takımın muazzam çekişmesi oldu. Başından sonuna yakın skorda geçen setin son anlarında daha az hata yapan Fenerbahçe, seti 27-25, maçı da 3-1 kazanarak seriye deplasman galibiyetiyle başladı.

Üç galibiyete ulaşan tarafın şampiyon olacağı serideki ikinci maç 13 Nisan Cumartesi günü Fenerbahçe ev sahipliğinde yine Burhan Felek Spor Salonu’nda oynanacak.

VakıfBank seriye zaferle başladı

VakıfBank’ta Karutasu 16, Gabi 15 sayıyla oynadı.

Sultanlar Ligi’nde önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi’ne katılım hakkını belirleyecek üçüncülük serisi Türk Hava Yolları ve VakıfBank arasında oynanan maçla başladı.

Başa baş geçen ilk sette skor 18-18’e sabitlenmişken 7-2’lik seri bulan VakıfBank, deplasmanda 1-0 öne geçti. İkinci seti Aleksia Karutasu’nun etkili performansıyla daha rahat geçiren sarı-siyahlılar, Rumen asıllı Türk yıldızın elinden yedi sayı bulduğu seti 25-19 kazanıp durumu 2-0’a getirdi. Üçüncü setin başlarında VakıfBank 10’a 6 üstünken Giovanni Guidetti ve hakem arasında gerginlik yaşandı. VakıfBank’lı oyuncular Zehra Güneş’in plaseyle rakip alana düşürdüğü topun sayıya dönüşmesine sevinirken hakemden top taşıma kararı çıktı. Zehra Güneş’in şaşkınlığını gizleyemediği görülürken şiddetli itirazda bulunan başantrenör Giovanni Guidetti’ye sarı kart çıktı. Setin kalanını iyi oynayan sarı-siyahlılar seti 25-18, maçı da 3-0’la kazanmayı başardı.

Böylelikle VakıfBank, Türk Hava Yolları’na karşı üst üste kazanma serisini maça yükseltti. Seride 1-0 öne geçen sarı-siyahlılar, 12 Nisan Cuma günü saat 14.00’te oynanacak ikinci maçta da kazanmaları halinde eşleşmeden zaferle ayrılıp ligi üçüncü sırada bitiren taraf olacak.

Süper Kupa'nın disiplin sevkleri açıklandıSüper Kupa’nın disiplin sevkleri açıklandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.