Sultanlar Ligi şimdiden alev alev! Yıldız yağıyor

Sultanlar Ligi'nin sadece üç büyükleri, Fenerbahçe, Eczacıbaşı ve VakıfBank değil arasında Galatasaray, Beşiktaş'ın da bulunduğu takımlar gelecek sezon için dünya yıldızlarını kadroya kattı. İşte şimdiye kadar netleşen transferler...

Spor 11 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Sultanlar Ligi'nde transfer gündemi çok yoğun.

Sultanlar Ligi’nde yeni sezonun kadroları yapılan transferler neticesinde ortaya çıkmaya başladı. Fenerbahçe’nin şampiyon tamamladığı lige iki Ankara temsilcisi, PTT ve Karayolları veda etmişti. 1. Lig’den yükselen Bahçelievler Belediyesi ve İzmir Temsilcisi Aras Kargo’nun yanı sıra Adana temsilcisi Çukurova Belediyespor’un tüm haklarını devralan başkent temsilcisi Zerenspor da 2024-25 sezonunda Sultanlar Ligi’nde mücadele edecek. Kadın voleybolunda milli takım sezonunun açılmasına sayılı günler kala kulüp takımlarında da pek çok transfer şimdiden bitmiş durumda. İşte transferler sonrası 2024-25 sezonunda mücadele verecek Sultanlar Ligi takımlarının kadro değişimleri.

Fenerbahçe

Melissa Vargas tüm sezonu Fenerbahçe’de geçirecek.

Geride bıraktığımız sezonu finalde Eczacıbaşı’nı 3-2 mağlup ederek şampiyon tamamlayan Fenerbahçe yeni sezonun çalışmalarına da başladı. Arina Fedovrotseva’yı Çin’e kaptıran sarı-lacivertliler bu kez Melissa Vargas’ı tam zamanlı olarak kadrosuna kattı. Arina’nın ise tıpkı son yıllarda Vargas’tan alıştığımız gibi sezon ortasında takıma geri dönmesi bekleniyor. Son şampiyon, genç yıldız adayı Liza Safronova’nın yanı sıra tecrübeli orta oyuncu Hristina Vuchkova’yı renklerine bağladı. Sarı-lacivertlilerde aynı zamanda koç değişimi de yaşandı. Gelecek sezon bench’te Stefano Lavarini yerine bir diğer İtalyan Marco Fenoglio bulunacak. İşte Fenerbahçe’de geleneler ve gidenler:

Gelenler:
Liza Safronova
Özlem Güven
Melissa Vargas
Hristina Vuckhova
Dicle Nur Babat
Arelya Karasoy

Gidenler:
Ergül Avcı
Irina Fetisova
Magdalena Stysiak
Meryem Boz
Arina Fedorovtseva
Buse Ünal

Eczacıbaşı

2023-24 sezonunda ligi ikinci sırada tamamlayan Eczacıbaşı iç transfer hamlelerindeki hareketliliğiyle dikkat çekti. Sinead Jack Kısal, Alexa Gray, Jovana Stevanovic ve Naz Aydemir Akyol’la nikah tazeleyen turuncu-beyazlılar başantrenör Ferhat Akbaş’la da yola devam dedi. Bunun yanı sıra Voronkova’yı kaybeden Eczacıbaşı, Rus smaçörün yerini Imoco’da Şampiyonlar Ligi’ni kazanan Kathryn Plummer’la doldurdu. İşte Eczacıbaşı’nda gelenler ve gidenler:

Gelenler:
Anna Nicoletti
Kathryn Plummer
Bengisu Aygün

Gidenler:
Irina Voronkova
Martyna Czyrnianska
Yasemin Yıldırım

VakıfBank

Giovanni Guidetti, geçen sezon uzak kaldığı başarıyı bu yıl vatandaşı Bosetti’yle yakalamaya çalışacak.

Son sezonu kupasız tamamlayıp hayal kırıklığı yaratan VakıfBank’ta transferde hareketli günler yaşanıyor. Elini çabuk tutan Giovanni Guidetti şimdiden yeni sezonun planlamasını yapmış durumda. Kaptanı Gabi’yi kaybeden sarı-siyahlılar Caterina Bosetti’yi kadrosuna ekledi. Bir önceki yılın hatalarından ders almış gibi görünün VakıfBank yeni sezonda tekrar şampiyonluğu zorlayacak gibi duruyor. İşte VakıfBank’ta gelenler ve gidenler:

Gelenler:
Caterina Bosetti
Kendall Kipp
Marina Markova
Xinyue Yuan
Kiera Van Ryk
Sıla Çalışkan
Deniz Uyanık

Gidenler:
Gabi Guimarael
Jordan Thompson
Alexia Carutasu
Chiaka Ogbogu
Bianka Busa
Sarah Van Aalen
Begüm Kaçmaz
Zeynep Sude Demirel

Türk Hava Yolları

Sezonu dördüncü sırada noktalayan Türk Hava Yolları ana kadrosunun neredeyse tamamını kaybetti. Tecrübeli başantrenör Ze Roberto yönetiminde neredeyse sıfırdan bir yapılanma içine giren İstanbul temsilcisi yerli rotasyonuna Tuğba Şenoğlu ve Emine Arıcı eklemeleri yaptı. Macris gibi önemli bir pasörün yerini bir başka Brezilyalı Roberta Ratzke’yle dolduran THY, VakıfBank’a giden Kiera Van Ryk’ın yerine de Fenerbahçe’den Stysiak’ı transfer etmek üzere . İşte Türk Hava Yolları’nda gelenler ve gidenler:

Gelenler:
Emine Arıcı
Karmen Aksoy
Roberta Ratzke
Tuğba Şenoğlu
Büşra Kılıçlı
Magdalena Stysiak

Gidenler:
Kiera Van Ryk
Dicle Nur Babat
Macris Carneiro
Şeyma Ercan
Kübra Akman
Sıla Çalışkan

Kuzeyboru

Ligi Galatasaray’ın üzerinde beşinci sırada bitiren Kuzeyboru önemli isimler kaybettiği takımına bir o kadar kıymetli isimler kattı. Yıldızı Sarah Parsons’ı ABD’ye kaptıran Aksaray temsilcisi pasör mevkiini ise Buket Gülübay’a teslim etti. İşte Kuzeyboru’da gelenler ve gidenler:

Gelenler:
Buket Gülübay
Anna Lazareva
Margarita Kurilo
Güldeniz Önal
Nasya Dimirtova
Tran Thi Thanh Thuy
Büşra Güneş
Ayşe Çürük

Gidenler:
Sarah Parsons
Sinem Bayazit
Tuğba Şenoğlu
Büşra Kılıçlı
Sabriye Dikmen
Merve Atlıer

Galatasaray

Alexia Carutasu Galatasaray’a geri döndü.

Yeni sezona çok daha yüksek bütçeyle giren Galatasaray kadrosunu oldukça kuvvetlendirmiş durumda. Sezon sürerken İlkin Aydın ve Ayçin Akyol’la kontrat yenileyerek başlayan süreçte sarı-kırmızılı takım yeni transferlerle 2024-25 sezonunda dördüncü sıraya aday olma niyetinde. Yola Guillermo Hernandez’le devam edecek olan Cim Bom takımın pasörlüğünü Brit Bongaerts’e emanet etti. İşte Galatasaray’da gelenler ve gidenler:

Gelenler:
Alexia Carutasu
Britt Bongaerts
Eline Timmerman
Ana Kalandadze
Yasemin Güveli
Yasemin Özel
Aslıhan Kılıç
Eylül Akarçeşme

Gidenler:
Emine Arıcı
Logan Eggleston
Danielle Cuttino
Fatma Beyaz

Beşiktaş

Beşiktaş’ın kadrosu Saliha ve Beliz’le güçlendi.

Beşiktaş da tıpkı Galatasaray gibi sezona oldukça iddialı giren bir başka ekip. Siyah-beyazlılar gelecek sezon için kurduğu kadroyla taraftarlarına güzel hayaller kurdurmayı şimdiden başardı. Recep Vatansever yönetiminde sezona girecek kara kartal smaçör mevkii için aradığı cevherleri Polonya’da buldu. Polonyalı Olivia Rozanski’nin yanı sıra geçtiğimiz sezonu Chemik’te geçiren milli smaçör Saliha Şahin takımın köşelerini oluşturacak. İşte takımı tamamen sıfırdan kuran Beşiktaş’ta gelenler ve gidenler:

Gelenler:
Saliha Şahin
Olivia Rozanski
Dilay Özdemir
Beliz Başkır
Begüm Kaçmaz
Hümay Topaloğlu
Derya Güç
Jovana Brakocevic-Canzian
Emily Maglio
Merve Nezir

Gidenler:
Celeste Plak
Wilma Salas
İdil Naz Başcan
Bengisu Aygün
Hilal Kocakara
Sude Naz Uzun

Sigorta Shop

Muratpaşa’dan ayrılıp Sigorta Shop ismiyle yoluna devam etme kararı alan takım bir önceki sezon Marina Markova’yı sezonun  ortasında  kaybetmişti. Markova gibi bir potansiyel olarak Julia Sangiacomo zarını atan Sigorta Shop pasör mevkiini eski oyuncusu Lila Şengün’e teslim edecek. İşte Sigorta Shop’ta gelenler ve gidenler:

Gelenler:
Julia Sangiacomo
Lila Şengün
Ergül Avcı
Iman Ndiaye
Elina Rodriguez
Yaasmeen Bedart-Ghani

Gidenler:
Aslıhan Kılıç
Merve Izbilir
Ceren Karagöl

Zerenspor

Ligin yeni ekibi Zerenspor kadrosuna tecrübeli smaçör Brankica Mihajlovic’i kattı.

Çukurova Belediyespor’un haklarını devralarak Sultanlar Ligi’ne gelen Zerenspor bu atılımındaki ciddiyetini transferlerine de yansıttı. Kadrosuna kattığı oyunculardan rekabetçi bir yapıda olmayı hedeflediği anlaşılan Zeren, önümüzdeki sezon Ankara seyircisinin de desteğini ardına alarak başarılı olmaya çabalayacak. Ligin yeni ekibi Bosna-Hersek’i de çalıştıran Stevan Ljubicic yönetiminde mücadele edecek. İşte Zerenspor’da gelenler ve gidenler:

Gelenler:
Brankica Mihajlovic
Aleksandra Uzelac
Elizaveta Kochurina
Ofelia Malinov
Şeyma Ercan
İdil Naz Başcan
Kübra Akman
Yasemin Yıldırım
Hilal Kocakara
Celen Önal
Gülçin Doğan
Bianca İlayda Mumcular
Helin Kayıkçı

Gidenler:
Şeyma Nur Akbulut
Güldeniz Önal

Aydın Büyükşehir Belediyespor

Carlini, Nicoletti ve Loda gibi kritik oyuncularını kaybeden Aydın’da 2024-25 sezonda yeni gelenler bu yıldızların açığını kapatmaya çabalayacak. İşte Aydın’da gelenler ve gidenler:

Gelenler:
Berka Buse Özden
Nina Stojiljkovic
Hilary Johnson
Angela Leyva
Merve Nur Öztürk
Zeynep Sude Demirel
Seher Aksoy
Defne Başyolcu

Gidenler:
Lauren Carlini
Sara Loda
Özge Nur Çekiten
Ecenur Aksoy
Ayşe Çürük
Anna Nicoletti
Firdevs Kiremitçi
Selin Adalı

Nilüfer Belediyespor

Aydın gibi takımın as isimlerinden neredeyse tamamını kaybeden bir diğer takım da Nilüfer Belediyespor. Uzun yıllardır voleybolda adından söz ettiren Bursa temsilcisi yeni aldığı oyuncular ve sıfırdan kurduğu kadroyla başarısını sürdürmeyi deneyecek. İşte Nilüfer’de gelenler ve gidenler:

Gelenler:
Julia Szczurowska
Pilar Marie Victoria
Bojana Milenkovic
Selin Adalı
Halan Selin Arifoğlu
Işıl Öz
Firdevs Kiremitçi
Bilge Paşa
Ezgi Uludağ
Ege Melis Bükmen
Selin Çalışkan

Gidenler:
Beliz Başkır
Lila Şengün
Lucielle Gicquel
Merne Nur Öztürk
Aslı Ertek Aşçıoğlu
Etlül Akarçeşme
Deniz Uyanık

Bahçelievler Belediyespor

Ligin yeni ekibi Bahçelievler Sultanlar Ligi’ndeki ilk sezonunda tercihini tecrübeden yana kullandı. Fenerbahçe’den Buse Ünal ve Meryem Boz’u renklerine kadar İstanbul temsilcisi orta oyuncu mevkiine de Özge Nur Çetiner ve Begüm Hepkaptan eklemeleri yaptı. İşte Bahçeşehir’de gelenler ve gidenler:

Gelenler:
Buse Ünal
Meryem Boz
Özge Nur Çetiner
Merve Tanyel
Begüm Hepkaptan
Caitie Baird
Merve İzbilir
Elizabet Inneh
Polina Shemanova
Sabriye Gönülkırmaz
Martyna Czyrnianska

Gidenler:
Helene Roesseaux-Feray
Dilan Yaşar
Ceren Kapucu

Aras Kargo

Ligin bir diğer yeni ekibi ise İzmir temsilcisi Aras Kargo. Sultanlar Ligi’ne yeni yükselen ekibin en sükseli transferi ise kuşkusuz VakıfBank’tan alınan Sırp smaçör Bianca Busa. İşte Aras Kargo’da gelenler ve gidenler:

Gelenler:
Bianca Busa
Annie Mitchem
Hanna Klimets
Elisa Tuana Köse
Gizem Mısra Aşçı
Ceren Karagöl
Berre İnce
Simay Kurt
Selen Köse
Gülce Erdemir
Merve Atlıer

Gidenler:
Derin Ezgi Taşdemir
Ece Morova
Hazal Selin Arifoğlu
Gülçin Doğan
Valentina Zago

Sarıyer Belediyesi

Bir önceki sezon zar zor ligde kalan Sarıyer Belediyesi bu sezon hiç transfer yapmayan tek takım. Haklarını İzmir temsilcisi Göztepe’ye satacağı konuşulan ekipte o yönde herhangi bir gelişme de yaşanmış değil. Sarıyer’in gelecek sezon lige başlayıp başlamayacağı bile merak konusu.

Ürün yerleştirmesi bol belgesel: BaladınÜrün yerleştirmesi bol belgesel: Baladın

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.