Büyük üçlü hata yapmadı, Galatasaray’ın yükselişi sürüyor

Sultanlar Ligi'nde VakıfBank, Fenerbahçe, ve Eczacıbaşı haftayı kayıpsız geçti. Galatasaray ise PTT'yi yenerek yükselişini sürdürdü.

Spor 25 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
PTT'yi mağlup eden Galatasaray ligde altıncı sıraya çıktı.

Sultanlar Ligi’nin 14’üncü haftasında yedi maç oynandı. Fenerbahçe, Vakıfbank, ve Eczacıbaşı’nın hata yapmadığı günde Galatasaray, Muratpaşa’yı geride bırakıp lig sıralamasında altıncılığa yükseldi.

Sultanlar Ligi’nde hafta Vakıfbank’ın Muratpaşa’yı ağırladığı maçla açıldı. Rakibini 3-0’la geçen sarı-siyahlılar ligdeki galibiyet serisini yedile çıkarttı ve maç fazlasıyla liderliğini sürdürdü. Vakıfbank’ta Jordan Thompson 17, Gabi Guimares 12 sayı üretti. Muratpaşa’da sezonun flaş ismi Marina Markova etkisiz oyunuyla dikkat çekti ve 13 sayıda kaldı.

Fenerbahçe liderliği, Çukurova Basket turu garantilediFenerbahçe liderliği, Çukurova Basket turu garantiledi

Günün ikinci karşılaşmasında Fenerbahçe ile Karayolları karşı karşıyageldi. Burhan Felek Spor Salonu’nda oynanan mücadeleyi 3-0 kazanan Fenerbahçe, Vakıfbank’ı takibini sürdürdü. Sarı-Lacivertliler galibiyete uzanırken Ana Cristina’nın 15 ve Meliha Diken’in 13 sayılık performansları dikkat çekti. Karayolları’nda 19 sayıyla oynayan Polina Rahimova’nın etkili oyunu galibiyet için yeterli olmadı.

Deplasmanda Çukurova Belediyespor’a konuk olan Eczacıbaşı, 25-20, 20-25, 25-14 ve 26-24’lük set skorlarıyla sahadan 3-1 galip ayrılarak galibiyet serisini devam ettirdi. Uzun rallilere sahne olan karşılaşmanın dördüncü setinin son anlarına 24-21 yenik giren turuncu-beyazlılar 5 sayılık seri yakalayarak büyük bir geri dönüşe imza atıp seti 26-24 kazanmayı başardı. Eczacıbaşı’nda kaptan Tijana Boskovic 26 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, kısa süre önce ayrıldığı eski takımına karşı parkeye çıkan Yasemin Güveli 14 sayıyla oynadı.

Beşiktaş ve Tofaş üzdü, Telekom'un çıkışı sürüyorBeşiktaş ve Tofaş üzdü, Telekom’un çıkışı sürüyor

Ankara deplasmanında sahne alan Galatasaray, PTT karşısında 3-0 kazanıp son dönemde yakaladığı çıkışı sürdürdü. 25-14, 25-18 ve 31-29’luk setlerle maçı alan Galatasaray, son sette 24-20 geriden gelip yedi set puanı çevirerek maçı kazandı. Sarı-kırmızılılarda Logan Eggleston 19, Emine Arıcı 11 ve İlkin Aydın 10 sayı üretti.

Günün diğer maçlarının sonuçları şöyle…

Sarıyer Belediye – Nilüfer Belediye 1-3

Türk Hava Yolları – Beşiktaş 3-0

Aydın Büyükşehir Belediye – Kuzeyboru 3-1

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.