Galatasaray rakibini kendisi seçti, Karşıyaka’yla eşleşti

Bursa'da Tofaş'a konuk olan Galatasaray, uzatmaya giden maç sonucu rakibini mağlup edip normal sezonu beşinci tamamladı. Sarı-kırmızılılar böylelikle play-off'ta Karşıyaka'yla eşleşti. Aynı zamanda bazı eşleşmeler de netleşti.

Spor 4 Mayıs 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Tofaş'ı deplasmanda mağlup eden Galatasaray, ligde normal sezonu beşinci bitirdi.

Basketbol Süper Ligi’nde normal sezonun son hafta karşılaşmaları heyecan yarattı. Play-off eşleşmelerini yakından ilgilendiren maçların birinde Tofaş, Galatasaray’ı ağırladı.

Maça iyi başlayan sarı-kırmızılılar ilk çeyreği 29-21 önde kapattı. İki takımın da çok yüzdeli hücum ettiği karşılaşma yüksek skorlara sahne oldu. Bursa’da soyunma odasına 53-47’lik Galatasaray üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarıda da üstünlüğünü koruyan Galatasaray son periyoda 75-68’lik skor ve yedi sayılık avantajla girdi. Kaybetmesi halinde play-off’a kalma ihtimalini çok zora sokacak olan Tofaş son çeyrekte sezonu kurtarabilmek adına büyük bir efor ortaya koydu ve aradaki farkı kapatıp Galatasaray karşısında öne geçti. Karşılaşmanın son anlarında sahneye çıkan Buğrahan Tuncer ise bitime 6.6 saniye kala bulduğu üçlükle skoru 97-97’ye eşitleyip maçı uzatmaya götürdü.

Uzatma periyodunda iki takım da normal sürenin aksine sayı bulmakta zorlandı. Galatasaray’da takım kaptanı Göksenin Köksal’ın ikinci teknik faulden ihraç edilmesi sonrası çizgiden bulduğu sayılarla öne geçen Tofaş bu avantajını kullanamadı. Normal sürenin sonunda olduğu gibi uzatmanın sonunda da oyuna ağırlığını koyan Buğrahan Tuncer, kritik bir orta mesafe isabeti bularak maçı kırdı ve Galatasaray, Tofaş deplasmanından 107-102’lik skorla galip ayrıldı. Bu sonuçla birlikte sezonu 16 galibiyetle tamamlayan Galatasaray sezonu beşinci sırada bitirip play-off’ta Karşıyaka’yla eşleşti.

Galatasaray’da Buğrahan Tuncer 26 sayı, 6 ribaunt, 6 asist; David McCormack 18 sayı, 9 ribaunt; Dee Bost ise 11 sayı, 7 ribaunt, 6 asistle mücadele etti.

Karşıyaka, Manisa’yı farklı geçip sezonu dördüncü bitirdi

Karşıyaka normal sezonu dördüncü bitirdi.

Galatasaray’ın maçıyla aynı anda oynanan bir diğer karşılaşmada Karşıyaka, Manisa deplasmanına konuk oldu. Errick McCollum’un şahane oyunuyla başından sonuna üstün götürdüğü maçı 98-80 kazanan İzmir temsilcisi ligi 21 galibiyetle tamamlayıp dördüncü sırayı kaptı. Bu sonuçla Karşıyaka, Galatasaray’la eşleşirken, sezonu altıncı bitiren Manisa BBSK’nın play-off’taki rakibi Beşiktaş oldu.

Karşıyaka’da Errick McCollum 30 sayı, 12 asistle double-double yaptı. Vitto Brown ise 23 sayı, 6 ribauntla oynadı. Manisa’da Pako Cruz 20 sayı, 5 ribaunt; Ryan Luther 17 sayı, 4 ribaunt, 4 asist; Emanuel Terry ise 14 sayı, 11 ribaunt, 3 asist üretti.

Aliağa da play-off’u garantiledi

Cumartesi gününün son maçında Aliağa, küme düşmesi daha önceden kesinleşen Bodrumspor’u 120-76’lık skorla çok rahat geçip 30’uncu ve son maçında 15’inci kez zafere uzanarak play-off’a kalmayı garantiledi. İzmir temsilcisi, play-off’taki rakibinin belli olması için iki maç eksiği bulunan Bursaspor’dan gelecek haberleri bekleyecek. Yeşil-beyazlılar kalan iki maçını da kazanırsa ligi yedinci bitirip Fenerbahçe’ye rakip olacak, o senaryoda Aliağa’da sekizinci sıraya inip Efes’le karşılaşacak. Bursaspor’un ikide iki yapamadığı her senaryo play-off’ta Fenerbahçe-Aliağa eşleşmesini doğuracak. Sekizinci olup Efes’e rakip olacak takım için ise diğer takımların maçlarının sonuçları belirleyici olacak.

Haber-Analiz: Bırakın kaybedilen maç olsun, fazlasına gerek yokHaber-Analiz: Bırakın kaybedilen maç olsun, fazlasına gerek yok

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.