Sultanlar’dan Fransa’ya şans yok

Voleybol Milletler Ligi ilk ayak dördüncü maçında Türkiye, Antalya'daki karşılaşmada Fransa'yı 25-19, 25-16 ve 25-19'luk setlerle 3-0 mağlup etti.

Spor 19 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Türkiye, Fransa'ya şans tanımadı.

Filenin Sultanları son şampiyon unvanıyla katıldığı Milletler Ligi turnuvasına istediği gibi başlayamadı. Sultanlar ilk gün Japonya’ya yenildikten sonra Hollanda’yı geçti ancak ardından İtalya’ya 3-1 yenildi.

Dünya birinciliğini elinde bulunduran Sultanlar’ın bu unvanı kaybetmemesi için hataya tahammülü yoktu. Fransa’ya set kaybetmek dahi sıralamada ciddi puan kaybına yol açacaktı. Bunun bilincindeki milliler maça hızlı başladı ve ilk seti 25-19 kazanmayı başardı. Rehavete kapılmayan Sultanlar ikinci sette de üstün bir oyun ortaya koydular ve 25-16 ile durumu 2-0’a getirmeyi başardılar. Üçüncü set maçın da son seti oldu. Bir buçuk saat içinde sona eren karşılaşmanın üçüncü seti 25-19 sona erdi. Sultanlar dördüncü maçında ikinci galibiyetine Fransa karşısında uzandı.

Melissa Vargas karşılaşmayı 18 sayıyla tamamlarken, Aslı Kalaç 11 sayı üretti. Derya Cebecioğlu 12 sayıyla öne çıkan bir başka isim oldu. Aslı maç sonu röportajında “Antalya’da 2/4 ile ayrılıyoruz, belki istediğimiz sonuçları alamadık buradan fakat VNL çok uzun bir turnuva ve ben takımımıza inancımız sonsuz. Bunu hepimizi biliyoruz takımca, gün gün daha iyiye gideceğiz. Her gün daha da gelişeceğiz, eksiklerimiz üzerinde daha da çalışacağız ve günün sonunda final etabında en iyi halimizle olacağımızdan şüphem yok” diye konuştu.

Filenin Sultanları bir sonraki maçına 10 gün sonra çıkacak. ABD’nin Arlington kentinde oynanacak ikinci ayak karşılaşmalarında millilerin rakipleri şu şekilde:

29 Mayıs 22:30 Almanya

31 Mayıs 3:30 Sırbistan

1 Haziran 21:00 Kore

2 Haziran 23:00 Amerika

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.