Sultanlar’ın süper taraftarı tanıdık çıktı: Kamer Alyanakyan

Filenin Sultanları'nın Avrupa Voleybol Şampiyonası yarı finalinde İtalya ve finalinde Sırbistan'a karşı zafer elde ederken maç hakeminin arkasındaki tribünde enerjik hareketleriyle bir taraftar dikkat çekmişti. O taraftar Türk Beyin Takımı kurucu üyesi Kamer Alyanakyan.

Spor 9 Eylül 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Voleybolun süper taraftarı turnuva sürecini anlattı.

Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı, önce Milletler Ligi’ni kazanarak dünya sıralamasında zirveye yükseldi, ardından bu formunu devam ettirerek Brüksel’de Avrupa Voleybol Şampiyonası’nı kazandı. Tarihinde özel ilklere imza atan Sultanlar, dünyanın dört bir yanında oynadığı maçlarda gurbetçiler tarafından büyük destek gördü. Söz konusu desteği gösteren isimlerden biri ekranlara yansıyan enerjisiyle dikkat çekiyordu. Özellikle Avrupa Voleybol Şampiyonası yarı finalinde İtalya ve finalinde Sırbistan’a karşı oynanan maçlarda hakemin arkasındaki tribünde yaptıklarıyla kameralara yakalanan isim tanıdık çıktı. O kişi Türk Beyin Takımı kurucu üyesi Kamer Alyanakyan’tan başkası değildi.

Alyanakyan Dünya Zeka Oyunları Şampiyonaları’nda ülkemizi temsil etmiş biri. Ayrıca kendisi 1990’lı yılların yarışma programı “Bir Kelime Bir İşlem”deki şampiyonlar şampiyonu olarak tanıyor. Kamer Alyanakyan turnuva macerasını Oksijen’e anlattı. Dünya Zeka Oyunları Şampiyonaları’nda da Türkiye’yi temsil etme geçmişi olan isim “Bilen bilir; spora meraklı, ülkemizi zeka oyunları, tekerlekli paten gibi branşlarda temsil etmiş, fırsat buldukça uluslararası spor organizasyonlarını yerinde izlemeye giden bir iş insanıyım. Voleybol Milletler Ligi (VNL) eleme turlarında televizyonda izlediğim Kadın Milli Takımı’mızı Vargas faktöründen bağımsız olarak da eskiye kıyasla daha uyumlu, istekli, güçlü, ruhlu görünce yaz boyunca kendilerini desteklemek istedim. Bu arzuyla VNL’in ve Avrupa Şampiyonası Finalleri’ni yerinde izleyebilecek şekilde programıma yerleştirdim.” dedi.

Hande Baladın'ı asitle tehdit ettiğini kabul etti... Karar: TahliyeHande Baladın’ı asitle tehdit ettiğini kabul etti… Karar: Tahliye

Sultanların maç takviminin ne kadar yoğun olduğundan da bahseden Alyanakyan “Voleybolcu arkadaşlarımdan eğitim ve antrenman süreçlerinin zorluğunu iyi biliyorum. Başarılı sporcularımız milli maç takvimi gereği her yaz ailelerinden uzakta, tatillerinden feragat ederek emek veriyor. Onlara saygı ve şükran duygum gereği maçları sadece izlemekle kalmayıp saha kenarında elimden geleni ardıma koymuyor, tüm enerjimle ve coşkumla onları desteklemeye çabalıyorum.” sözlerini söyledi.

Alyanakyan maçlara gittiği süreçte hem hakemler hem oyuncular hem de federasyon başkanı Mehmet Akif Üstündağ’dan olumlu dönüşler aldığını belirtip şunları söyledi: “Teksas’ta VNL Finalleri’ni izlemeye birlikte gittiğimiz iki lise arkadaşımla şampiyonluğa tanıklık etmek harikaydı. Bu süreçte federasyon başkanımız, diğer taraftarlar, saha içindeki hakemler de dahil pek çok kişiden, bana aslında doğal gelen saha kenarı çabamın çok etkili olduğu geri bildirimi gelince Avrupa Şampiyonası finallerini iple çekmeye başladım.”
Sırbistan’a karşı setlerde 2-1 geri düşen ve buradan dönüş yaparak şampiyon olan Filenin Sultanları’nı desteklerken bir ara kendisinin de düşüş yaşadığını ifade eden Alyanakyan “Final maçında benim de düşüşte olduğum kısa bir dönem vardı, o zaman da beni toparlayan genç bir kadın taraftardı mesela. Hareketliliğimden dolayı kameralara ben biraz daha fazla yansımış olabilirim ama tüm taraftarlarımız takıma harika destek verdiler doğrusu.” dedi.

Kamer Alyanakyan içinde bulunduğu tribünlerin Türkiye’nin ufak bir kopyası niteliğini taşıdığını da vurguladı.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.