Süper Kupa Yalıkavak’ın

2022-2023 sezonu THF Kadınlar Süper Kupa Finali’nde Yalıkavak, Kastamonu Belediyesi’ni 34-28 yenerek şampiyon oldu.

Spor 7 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Kupa sahibi Yalıkavak lig şampiyonu Kastamonuspor'u devirdi.

Kadınlar Hentbol Süper Ligi’nin 2022-23 sezonu şampiyonu Kastamonu Belediyesi ile Türkiye Kupası’nı müzesine götüren Yalıkavak, Süper Kupa için karşı karşıya geldi. Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu’nda oynanan mücadeleyi Hasan Kılıç ve Özdemir Kaan Çınar yönetti.

Novak Djokovic ABD Açık'ta rekor kırarak yolu yarıladıNovak Djokovic ABD Açık’ta rekor kırarak yolu yarıladı

Tempolu başlayan mücadelede iki takım da karşılıklı goller buldu. Mücadelenin ilk 10 dakikası Kastamonu Belediyesi’nin 6-5 üstünlüğü ile geçilirken Yalıkavak, üst üste bulduğu gollerle 7-6 öne geçti. Bu dakikadan sonra üstünlü Kastamonu Belediyesi aldı. Yeliz’in etkili oyununa rağmen ilk yarıyı 16-14 önde kapattı. İkinci yarıya etkili başlayan Yalıkavak, attığı ilk 10 dakikayı 23-19 önde geçti. Karşılaşmanın son dakikalarında Mouna’nın golleriyle farkı koruyan Yalıkavak, karşılaşmayı 34-28 kazanarak kupanın sahibi oldu.

Maehle Gasperini’ye verdi veriştirdi, Merih onayladıMaehle Gasperini’ye verdi veriştirdi, Merih onayladı

Müsabaka sonrası düzenlenen kupa seremonisinde Yalıkavak’a THF Kadınlar Süper Kupası’nı ve madalyalarını Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Başkanı Uğur Kılıç verdi. Karşılaşmada Yalıkavak’tan Mouna Chebbah ‘Maçın En Değerli Oyuncusu’ seçildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.