Süper Lig, milli takıma veda, NBA, transferler… İşte cuma gündemi

Sporda yoğun bir cuma yaşanıyor. NBA'de Dallas Maverics Batı Konferansı finaline galibiyetle başladı. Futboldan basketbola ve diğer sporlara yaşanan gelişmeler...

Spor 24 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
İşte spor dünyasında cuma günü öne çıkan gelişmeler.

Sporda yoğun bir cuma gündemi yaşanıyor. Futbol, basketbol ve diğer sporlarda birçok gelişme var. NBA’de Boston Celtics, Indiana Pacers’ı mağlup ederek evindeki iki maçı da kazanmayı başardı. Forvet Olivier Giroud, Euro 2024’ten sonra Fransa Milli Takımı’na veda edeceğini açıkladı. Milan, İtalyan teknik direktör Pioli ile yollarını ayırdığını duyurdu. İşte yaşanan gelişmeler…

İtalya ekibi Milan’ın Fransız golcüsü Olivier Giroud, EURO 2024 sonrasında milli takım kariyerine son vereceğini duyurdu. Fransa basınına yaptığı açıklamayla emeklilik kararını açıklayan 37 yaşındaki Giroud, EURO 2024’te milli formayı son kez giyeceğini belirtti. Milli takım kariyerine 2011’de başlayan futbolcu, 2018 FIFA Dünya Kupası’nda şampiyonluk yaşadığı Fransa formasıyla 131 maçta 57 gol attı.

Giroud, Fransa Milli Takımı’nın en golcü oyuncusu durumunda.

Giroud, 51 gollü Thierry Henry ve 46 gollü Kylian Mbappe’nin önünde Fransa Milli Takımı’nın en skorer oyuncusu konumunda bulunuyor. Sezon sonu sözleşmesinin bitmesiyle Milan’dan ayrılacağını açıklayan Giroud’nun kariyerine Amerikan Futbol Ligi (MLS) ekibi Los Angeles’ta devam etmesi bekleniyor.

Alanyaspor ile Antalyaspor ligi beraberlikle noktaladı

Alanyaspor’un Koreli oyuncusu Hwang, takımının golünü attı.

Süper Lig’in son haftasında ligin iki rahat ekibi Alanyaspor ile Antalyaspor karşılaştı. Maça golle başlayan Alanyaspor oldu. 3. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Eduardo’nun pasında topa gelişine vuran Hwang’ın şutunda top ağlarla buluştu. İlk yarı 1-0 Alanyaspor’un üstünlüğüyle bitti. İkinci yarıda karşılıklı ataklar vardı. 80’de Antalyaspor sağ kanattan Safuri’nin ortasında Buksa’nın harika kafa vuruşuyla skora denge getirdi. Maç 1-1 sona ererken Alanyaspor 52, Antalyaspor ise 49 puanla ligi tamamladı.

Galatasaraylı Buğrahan Tuncer ve Göksenin Köksal’a Karşıyaka faturası

Buğrahan Tuncer’in yaptığı harekete Karşıyakalı taraftarlar büyük tepki göstermişti.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Disiplin Kurulu, Karşıyaka maçında yaptığı hareketlerden dolayı Galatasaraylı basketbolcular Buğrahan Tuncer’e 3 maç men ve 87 bin 500, Göksenin Köksal’a da 1 maç men ve 87 bin 500 lira para cezası verdi. Kurul, Karşıyaka Kulübü’ne de bir maç seyircisiz oynama ve 595 bin 156 lira para cezası verildiğini duyurdu.

Jaylen Brown rekor kırdı, boston Celtics evde hata yapmadı

NBA’de Doğu Konferansı finalinde Boston Celtics konuk ettiği Indiana Pacers’ı 126-110 yenerek seriyi 2-0’a taşıdı. TD Garden’da oynanan serinin ikinci maçına Boston Celtic oyuncusu Jaylen Brown damga vurdu. Bastebolcu, karşılaşmayı 40 sayı, beş ribaunt, iki asistle tamamladı. Jayson Tatum 23 sayı, altı ribaunt, beş asist ve Derrick White 23 sayı, dört ribaunt, asistle Brown’a eşlik etti. Pacers’ta Pascal Siakam 28 sayı, beş ribaunt ve Andrew Nembhard 16 sayı, beş asistle mücadele etti. Konuk takımın all-star oyuncusu Tyrese Haliburton ise üçüncü çeyrekte sakatlanarak maça devam edemedi. Serinin 3. karşılaşması, cumartesi gününü pazara bağlayan gece 03.30’da Pacers’ın ev sahipliğinde oynanacak.

Milan’ın Stefano Pioli kararı: Yollar ayrıldı

Serie A ekibi Milan, teknik direktör Stefano Pioli ile yollarını ayırma kararı aldı. Milan, 58 yaşındaki İtalyan çalıştırıcının ligde oynanacak son hafta maçının ardından takımdan ayrılacağını duyurdu. Pioli, 2019’da başına geçtiği Milan ile 2021-2022 sezonunda Serie A şampiyonluğu yaşadı. Son hafta maçında yarın küme düşmesi kesinleşen Salernitana’yı ağırlayacak Milan, topladığı 74 puanla Serie A’yı ikinci sırada tamamlamayı garantiledi.

Galatasaray’dan kadın basketbol harekatı

Meltem Yıldızhan Galatasaray’la ‘Devam’ dedi.

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, yeni sezon kadro planlaması doğrultusunda takım kaptanı Meltem Yıldızhan ile bir yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu. Sarı-kırmızılı kulüpten ‘Kaptan ile yola devam’ başlığıyla yayımlanan açıklamada 24 yaşındaki sporcu için “Kaptan Meltem Yıldızhan’a 2024-2025 sezonunda Galatasaray formasıyla üstün başarılar dileriz” denildi. A Milli basketbolcu, geçen sezon Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde 32, FIBA Avrupa Kupası’nda ise 12 maçta sarı-kırmızılı formayı giydi.

Sarı kırmızılıların duyurduğu bir başka transferse Ayşe Cora ile oldu. Galatasaray’dan yapılan açıklamada bastebolcuyla bir yıllık anlaşma sağlandığı belirtilerek şöyle denildi:  “Daha önce 2011-2014 yılları arasında da sarı kırmızılı formamızı giyen, 2014 EuroLeague Şampiyonu kadroda da yer alan ve yeniden parçalı forması ile mücadele edecek olan Ayşe Cora’ya hoş geldin diyor. Şampiyonluklarla dolu bir Galatasaray kariyeri diliyoruz.”
Cim Bom’un açıkladığı bir başka transferse Derin Erdoğan oldu. Kariyerine Galatasaray altyapısında başlayan Derin Erdoğan, İstanbul Üniversitesi forması da giymişti. Bir yıllık sözleşme imzalayan oyuncu resmi siteden şöyle duyruludu: “Son olarak NCAA’de Norsteastern Huskies için mücadele eden Derin Erdoğan, takımıyla 2022-2023 ve 2023-2024 sezonlarında oynadığı maçların tamamında ilk 5 çıktı. Geçtiğimiz sezon 15.6 sayı ortalamasının yanı sıra 5.0 ribaunt, 4.3 asist, 1.4 top çalma istatistikleri ile oynadı. 125 asist ile takımının en çok asist yapan ismi olan Derin Erdoğan, 67 üçlük isabetiyle de ön plana çıkıyordu. A Milli Takımımızda da oynayan Derin Erdoğan’a Galatasaray forması altında başarılı bir kariyer diliyoruz.”

Berna Gözbaşı’na ‘travesti’ diyen sanığa iki yıl hapis istemi

Berna Gözbaşı bir dönem Kayserispor başkanlığı görevini yürüttü.

Eski Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı’na sosyal medya hesabından ‘travesti’ diyerek hakaret ettiği iddia edilen İrfan C. (39) hakkında 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İrfan C. iddiaya göre, 2 Ekim 2022’de o dönem Kayserispor başkanı olan Berna Gözbaşı’na yönelik sosyal medya hesabından fotoğrafının altına “Travesti” diye yorum yaptı. Şikayet üzerine İrfan C. hakkında, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma yürütülerek iddianame düzenlendi. İddianame kapsamında, ‘sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret’ suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Kayseri 13’üncü Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede ifadesine de yer verilen şüpheli İrfan C., söz konusu yorumu kendisinin yaptığını ve pişman olduğunu söyledi. Sanık İrfan C., önümüzdeki günlerde ilk kez hakim karşısına çıkacak.

Santarelli bir yıl daha Imoco’da

Daniele Santarelli, Imoco ile olan sözleşmesini uzattı.

A Milli Kadın Voleybol Takımını da çalıştıran İtalyan antrenör Daniele Santarelli, ülkesi takımlarından Imoco Conegliano ile sözleşme yeniledi. Geçtiğimiz sezon mücadele ettiği tüm kupaları kazanan ve Şampiyonlar Ligi’nde zirveye çıkan ekiple bir yıl daha anlaşan Santarelli “Hala buradayım ve elimizden gelenin en iyisini yapmak, eve başka kupalar getirmek için İtalya ve Avrupa’da uzun süre mücadele edebileceğimize inanıyoruz. Birçok zorluğun olduğu yeni bir sayfa açıyoruz, ancak bu seviyedeki bir şirket, olağanüstü bir kadro ve İtalya’daki bir numaralı izleyici ile hikayemize devam etmek için hala yüksek hedeflerimiz var. Kulübe ve tüm taraftarlara güvenleri, sevgileri ve Palaverde’mizde gelecek sezon için aldıkları randevular için teşekkür ediyorum” dedi.

Beşiktaş taraftarı Nuri Bilge Ceylan ve Zeki Demirkubuz kavgasına dahil olduBeşiktaş taraftarı Nuri Bilge Ceylan ve Zeki Demirkubuz kavgasına dahil oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.