Süper Lig’de 26’ncı haftanın VAR kayıtları yayınlandı

Türkiye Futbol Federasyonu, yeni aldığı karar uyarınca Süper Lig'in 26'ncı haftasında görüntülü inceleme yaşanan VAR incelemelerindeki hakem görüşmelerinin kayıtlarını yayınladı.

Spor 20 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Süper Lig'de 30'uncu haftaya ait VAR kayıtları açıklandı.

TFF’nin VAR kayıtlarını açıklayacağını açıklamasının ardından ilk paylaşım Süper Lig’in 26’ncı haftasında yaşanan pozisyonlarla ilgili geldi. Federasyonun YouTube kanalından yayınlanan videoda, hakemlerin görüntülü izleme uyarısı için ekran başına gittiği tüm pozisyonlardaki görüşmelerin ses kayıtları kamuoyuna yansıtıldı.

26’ncı haftada oynanan altı farklı maçtan görüntülere yer verilen videoda, şu maçlarda yaşanan VAR incelemelerine yer verildi:

Kasımpaşa – Fatih Karagümrük
Hatayspor – Sivasspor
Alanyaspor – Adana Demirspor
Gaziantep FK – Samsunspor
Pendikspor – Trabzonspor
Başakşehir – Kayserispor

Sadece ‘sahada inceleme’ yapılan pozisyonlar yer aldı.

TFF’den daha önce yapılan açıklamada olduğu gibi, yayınlanan kayıtlar sadece hakemin ‘sahada inceleme’ adı verilen, monitörden pozisyonu tekrar izlediği pozisyonlar için açıklandı. Ankaragücü – Galatasaray maçında Derrick Köhn’e çalınan faul nedeniyle Galatasaray’ın geçerlilik kazanmayan golü ile birlikte Fenerbahçe’nin Rizespor’a konuk olduğu maçta Rizeli Muhammer Sarıkaya’nın tartışmalara neden olan pozisyonu, saha içinde monitör incelemesine tabii tutulmadığı için açıklanan kayıtlar arasında yer almadı.

VAR kayıtları bugünden itibaren oynanan her haftanın sonrasında Türkiye Futbol Federasyonu’nun YouTube kanalı üzerinden yayınlanmaya devam edecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.