Süper Lig’de 32’nci haftanın hakemleri belli oldu

Süper Lig'de 32'nci haftanın hakemleri açıklandı. Şampiyonluk yarışı veren Fenerbahçe'nin Karagümrük maçını Tugay Kaan Numanoğlu yönetecek. Galatasaray'ın Alanya deplasmanında ise Cihan Aydın düdük çalacak.

Spor 11 Nisan 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
İşte 32'nci haftanın hakemleri...

Türkiye Futbol Federasyonu resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamayla Süper Lig’in 32’nci haftasında oynanacak maçlarda görev alacak hakemleri açıkladı. Açıklamada hakemlerin dijital yöntemle atandığı belirtildi. Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki liderlik yarışını yakından ilgilendiren haftada iki takımın maçlarını yönetecek isimler de belli oldu.

Fenerbahçe’nin 14 Nisan Pazar akşamı saat 19:00’da Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynayacağı Fatih Karagümrük maçını Tugay Kaan Numanoğlu yönetecek. Galatasaray’ın 15 Nisan Pazartesi günü deplasmanda saat 20:00’de çıkacağı haftanın kapanış maçı olan Alanyaspor karşılaşmasında ise Cihan Aydın düdük çalacak.

Tugay Kaan Numanoğlu’nun dördüncü Fenerbahçe maçı

Fatih Karagümrük-Fenerbahçe maçına atanan Tugay Kaan Numanoğlu kariyerinde dördüncü kez sarı-lacivertlilerin maçında düdük çalacak. Bugüne kadar Numanoğlu’nun yönettiği maçlarda Fenerbahçe iki galibiyet aldı, tek yenilgi 2020-21 sezonunda Kadıköy’de Beşiktaş’a karşı 4-3’lük skorla geldi. Tugay Kaan Numanoğlu yönetiminde iki galibiyetin de deplasmanda olması dikkat çekti.

Galatasaray maçına tartışmalı hakem

Alanyaspor-Galatasaray maçına Cihan Aydın atandı. Cihan Aydın son olarak Fenerbahçe’nin Kasımpaşa’ya karşı oynadığı maçı yönetmiş, karşılaşma içerisinde aldığı kararlar bir yana son saniyede VAR hakemi Erkan Engin’in uyarısıyla tartışmalı bir pozisyonda sarı-lacivertliler lehine penaltıya hükmetmişti. Bu sürecin devamında TFF’nin yayınladığı seminerde VAR hakemi Engin’in görüntüde net kanıt olup olmaması sorusunu “hissiyat” şeklinde yanıtlaması tartışma konusu olmuştu. Fenerbahçe-Kasımpaşa maçından beri Erkan Engin görev alamıyor ancak Cihan Aydın o maçtan sonra ikinci kez orta hakem olarak görevlendirildi.

Cihan Aydın bugüne kadar üçü Süper Lig biri Türkiye Kupası’nda olmak üzere dört Galatasaray maçı yönetti. Sarlı-kırmızılılar bu maçların tamamından galibiyetle ayrılan taraf oldu.

Meler’e Avrupa dönüşü görev

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan olaylı maçın hakemi Halil Umut Meler, hafta içerisinde UEFA tarafından Liverpool-Atalanta gibi kritik bir maça atanmasına karşın Süper Lig’de rotasyonu sokulmadı. Meler, 14 Nisan Pazar günü öğle 13:30’da oynanacak Pendikspor-Başakşehir maçına görevlendirildi.

Abdulkadir Bitigen ve geçtiğimiz günlerde Süper Kupa maçını yönetmek için Şanlıurfa’ya giden Volkan Bayarslan’a ise bu hafta görev çıkmadı.

İşte haftanın hakemleri:

Trabzonspor – Sivasspor: Ümit Öztürk

Kasımpaşa – Konyaspor: Zorbay Küçük

Ankaragücü – Gaziantep FK: Ali Şansalan

Adana Demirspor – Kayserispor: Mehmet Türkmen

Beşiktaş – Samsunspor: Direnç Tonusluoğlu

Pendikspor – Başakşehir: Halil Umut Meler

Rizespor – Antalyaspor Emre Kargın

Hatayspor – İstanbulspor: Mert Güzenge

Fatih Karagümrük-Fenerbahçe: Tugay Kaan Numanoğlu

Alanyaspor – Galatasaray: Cihan Aydın

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.