Süper Lig’de düğüm çözülüyor

Uzun Süper Lig maratonu sona eriyor. Şampiyonluk yarışında Galatasaray ve Fenerbahçe son kez sahne alırken küme düşen takımlar da belli oluyor. Konya ile oynayacak Galatasaray'a beraberlik yetiyor; Fenerbahçe ise CimBom'un yenilmesini bekleyecek.

Spor 26 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Süper Lig'de son hafta maçları oynanıyor.

Süper Lig bu sezon büyük heyecana sahne oldu. Şampiyonluk yarışı son haftaya kadar diri kaldı. Kaotik olayların eksik olmadığı lig maratonunda Galatasaray 99, Fenerbahçe 96 puanla son haftaya geldi. Şampiyonluk düğümü bugün çözülecek. Küme düşme hattında da büyük çekişme hakim. Matematiksel olarak üç takım küme düştü, düşecek son takım içinse fazlasıyla senaryo var. Karşılaşmaların tamamı saat 19.00’da başlayacak.

Galatasaray Konya deplasmanında

Ligin geride kalan 37 maçlık bölümünde 32 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşayarak 99 puan toplayan Galatasaray, bir puanın şampiyonluk için yeterli olacağı Konya deplasmanında sahne alacak. Puan cetvelinde 15. sırada bulunan Konyaspor ise 9 galibiyet, 14 beraberlik ve 14 mağlubiyetle 41 puana ulaştı. Küme düşme riski bulunan yeşil-beyazlılar, karşılaşmada 1 puan alırsa ligde kalacak. Maçı Tugay Kaan Numanoğlu yönetecek.

İki takım arasında ligin ilk yarısında oynanan maçı Cimbom 3-0 kazanmıştı. Sarı-kırmızılılar, Süper Lig’deki son 8 deplasmanından galibiyetle ayrıldı. Hakim Ziyech, sarı kart cezası nedeniyle maçta forma giyemeyecek.

Mağlup olması halinde Fenerbahçe’nin İstanbulspor önündeki galibiyeti Galatasaray’ın şampiyonluğu kaçırması anlamına gelecek. Cimbom ligde Konyaspor deplasmanına çıktığı son üç maçı da kaybetmişti. İki takım arasında geride kalan 45 maçta sarı-kırmızılılar 32, yeşil-beyazlılar 5 galibiyet aldı, taraflar 8 müsabakada ise eşitliği bozamadı.

Galatasaray, Konyaspor deplasmanında şampiyonluk peşinde.

Fenerbahçe evinde hata yapmak istemiyor

Fenerbahçe, 19.00’da Kadıköy’de İstanbulspor’u konuk edecek. Ligde geçtiğimiz hafta derbide deplasmanda Galatasaray’ı mağlup eden Fenerbahçe, son hafta öncesinde liderle arasındaki puan farkını 3’e indirmiş ve ikili averajda rakibinin önüne geçmişti.

Sarı-lacivertliler küme düşmesi haftalar öncesinde belli olan İstanbulspor’u mağlup edip Konya’dan yeşil-beyazlı ekibin galibiyet haberini bekleyecek. Diğer senaryolarda Kanarya sezonu tıpkı bundan önceki iki sezonda olduğu gibi ikinci sırada tamamlayacak. Maçta Volkan Bayarslan düdük çalacak.

Sarı-lacivertlilerde sarı kart cezalısı Michy Batshuayi, kırmızı kart cezalısı Alexander Djiku, PFDK’den ceza alan İrfan Can Eğribayat, Mert Hakan Yandaş ve Jayden Oosterwolde’nin yanı sıra sakatlıkları bulunan İsmail Yüksek, İrfan Can Kahveci, Serdar Aziz, Cengiz Ünder ve Rade Krunic maçta forma giyemeyecek.

Ligin ilk yarısındaki maçı Fenerbahçe 5-1 kazanmıştı.

Ankaragücü, ligde kalma aşkına Trabzon’da

Küme düşme hattında da büyük çekişme hakim. İstanbulspor, Karagümrük ve Pendikspor gibi üç İstanbul kulübü şimdiden küme düştüler. Kümeye gidecek dördüncü takım içinse birçok senaryo mevcut. Evinde Galatasaray’ı konuk edecek Konyaspor, şayet kaybeder ve Ankaragücü ile Hatayspor da maçlarını kazanırsa Konya kümeye gidiyor. Ancak yeşil-beyazlı ekibe yukarıda belirtildiği gibi beraberlik yetiyor.

Ankaragücü, deplasmanda Trabzonspor’a konuk olacak ve kazanarak ligde kalmaya çalışacak. Süper Lig’de en fazla yer alan 4. kulüp olan MKE Ankaragücü, tarihinde bir kez daha küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya. Son dış saha galibiyetini 25 Kasım’da Gaziantep FK karşısında 1-0’lık sonuçla alan MKE Ankaragücü, daha sonra Süper Lig’de oynadığı 11 deplasman maçında 6 yenilgi, 5 beraberlik yaşadı. MKE Ankaragücü, Trabzonspor’u Süper Lig’de 14, deplasmanda ise 17 yıldır mağlup edemiyor. Ankara ekibi, rakibi karşısındaki son lig galibiyetini 1 Mayıs 2010’da Ankara’da 1-0’lık skorla almıştı. Bu tarihten sonra oynanan 13 lig maçının 9’unu Trabzonpor kazanırken 4 maç berabere bitti.

Ligin ilk yarısında Trabzonspor 1-0 kazandı.

Papara Park’ta saat 19.00’da başlayacak karşılaşmayı hakem Atilla Karaoğlan yönetecek. Trabzonspor taraftarı, cezası nedeniyle tribünde yer alamayacak. MKE Ankaragücü taraftarı ise deplasman tribününden takımını destekleyebilecek. Başkent ekibi Trabzonspor’u deplasmanda yenerse diğer maçların sonuçlarına bakmadan Süper Lig’de kalmayı garantileyecek. MKE Ankaragücü Trabzon’dan 3 puan alamaması durumunda ise Hatayspor-Rizespor maçından gelecek sonucu bekleyecek. Burada Hatay’ın kazanması halinde küme düşen ekip Ankaragücü olacak.

MKE Ankaragücü’nde sarı kart cezalısı Pedrinho, bu karşılaşmada forma giyemeyecek. Süper Lig’i 3. sırada bitirmeyi garantileyen Ziraat Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş’a 3-2 yenilen Trabzonspor’da sarı kart cezaları nedeniyle Uğurcan Çakır ile Batista Mendy, MKE Ankaragücü karşısında oynayamayacak.

Hatay’ın tek şansı galibiyet

Sezona Volkan Demirel yönetiminde başlayan ve 6 Şubat depremleri sonrası toparlanmaya çalışan Hatayspor zorlu aylar geçirdi. Akdeniz ekibi her ne kadar sezona iyi başlasa da düşüşe geçti ve son haftaya 17. sırada, küme düşme hattında girdi. Hatay’ın tek şansı Mersin Stadyumu’ndaki karşılaşmada Rizespor’u yenebilmek. Burada kazanıp, Ankaragücü’nün Trabzon’da puan kaybını bekleyecekler. Şayet Ankara zorlu deplasmanda kazanır da Konyaspor da Galatasaray’a kaybederse, Hatay galip gelmesi durumunda yine ligde kalacak. Maçlarını bu sezon Mersin’de oynayan takım puan kaybettiği her senaryoda küme düşecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.