Fenerbahçe’nin yıldızı Tadiç’in Hollanda’daki bir garip davası: DNA bilmecesi

Fenerbahçe'ye transfer olan Dusan Tadiç'in Hollanda günlerinde yaşadığı soygun girişimi nedeniyle bugün Amsterdam'da bir dava görülecek. Evinin bahçesindeki sigara izmaritinde DNA'sı olan zanlı, o gün olay yerine gelmediğini söylerken, avukatı DNA'nın ikizine ait olduğunu öne sürdü. Ve dava tıkandı.

Dünya 2 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Dusan Tadic konusunda Fenerbahçe'ye mesaj.

Fenerbahçe’nin yıldız transferi Dusan Tadiç’in, Hollanda’da yaşadığı dönemde evine yapılan soygun girişimine dair dava bugün Amsterdam’da başlıyor.

Davada ilginç bir DNA ve ikiz kardeş problemi yaşanıyor. BBC Türkçe’den Yusuf Özkan’ın haberine göre Tadiç’in evinin bahçesindeki sigara izmaritinde DNA’sı bulunan zanlılardan biri olay yerine hiç gitmediğini öne sürüyor. Muhammed F. adlı zanlının avukatıysa, DNA’nın, bu kişinin ikiz kardeşine ait olabileceğini öne sürüyor. Fakat ikiz kardeş soruşturmaya dahil olmadığı için mahkeme tarafından DNA testine zorlanamıyor ve DNA örneği vermeyi reddediyor.

Mahkemede bugün 20 yaşındaki Muhammed F ve 27 yaşındaki Mohamed El K. adlı iki zanlı saldırı ve hırsızlığa teşebbüs suçlamasıyla hakim karşısına çıkacak. Zanlılardan Mohamed El K. delil yetersizliği nedeniyle soygun girişimi davasından beraat ederken, mahkeme Tadiç’i takip etmesi ve evinin önünde beklemesini soygun için yeterli bulmamıştı. Ancak Mohamed El K. rastgele şiddet uygulama suçundan altı ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Savcılık karara itiraz edip temyiz başvurusunda bulundu. Çünkü kanıtlarına göre Tadiç’in aracının egzozuna takip cihazı yerleştiren iki zanlının, soygun amacıyla bekledikleri, civardaki güvenlik kameralarının kayıtlarında açıkça görülüyor. Savcılık, 2 sanığın Tadiç’e yönelik saldırı ve soygun girişimiyle yeniden yargılanmasını istiyor.

Haberlere göre bugün DNA konusu da yeniden değerlendirilecek.

Davaya konu olay şöyle gerçekleşmişti: Gece geç saatte yemekten dönen ünlü futbolcuya, başlarında kask bulunan 2 kişi scooterla çarptı. Tadiç’in boynunu tutan saldırganlar onu darp etti. Tadiç saldırganlara direndi ve onlaradan kaçarak bir otele sığındı, polisi aradı. Amsterdam’ın azılı 600 suçlu listesinde olan ikili teşhis edilip gözaltına alındı.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.