Zor da olsa 18… Fenerbahçe hız kesmedi

Fenerbahçe, Kadıköy'de zor anlar yaşadığı maçta Ludogorets'i 3-1 yenerek 18. resmi maçında 18. galibiyetini aldı. Batshuayi ve Miha Zajc'ın iki golü sarı lacivertlileri zafere taşıdı.

Spor 27 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, Bulgar temsilcisi Ludogorets'i zorlanmasına rağmen mağlup etti.

Sezona 17’de 17 gibi tarihinin en iyi başlangıçlarından birine imza atan, ligde aldığı Hatayspor galibiyetiyle 9’da 9 yaparak Süper Lig rekorunu Fenerbahçe, Ludogorets’i ağırladı. Maç öncesi Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak hazırlanan marş ilk kez duyulurken taraftar, takımın sezon başlangıcını ödüllendirircesine hınca hınç doldurduğu stadyumda takımlarını destekliyordu.

Ancak Fenerbahçe, maça istediği gibi başlayamadı. Ryan Kent, Michy Batshuayi, Miha Zajc, Miguel Crespo, Oosterwolde gibi isimlerin ilk 11’de başladığı rotasyonlu kadro, tıpkı Spartak Trnava deplasmanında olduğu gibi zorlandı. Rakibine fırsat tanımayan Kanarya kendisi de net fırsat bulamadı. Fred’in ve Osayi Samuel’in ceza alanını zorladığı pozisyonlar haricinde ilk yarım saat aksiyonsuz geçti. İlk ciddi fırsat 42. dakikada geldi. Kontratakta Fred, topu Batshuayi ile buluşturmak istedi. Belçikalı savunmanın hatasını iyi değerlendirdi, topu ağlara yolladı, devre 1-0 bitti.

İkinci yarının başında tıpkı ilk yarı sonundaki gibi tehlikeli olan sarı-lacivertliler birkaç kez ikinci gole yaklaştılar. Günün etkisiz isimlerinden Miha Zajc 52. dakikada topu ağlara yolladı ve fark açıldı. Ancak belki de maçın dönüm noktası 63. dakikaydı. Fred oyundan çıktı. Beraberinde Tadic ve Osayi de kenara geldi. Yerlerine Szymanski, İrfan Can Kahveci ve Ferdi Kadıoğlu girdi. Ferdi ve İrfan sağ tarafta etkiliydi. Ancak orta sahanın merkezi Zajc ve Crespo ikilisiyle Ludogorets’e yenik düştü. Bulgar temsilcisi pozisyonlar bulmaya başladı. Duran toptan ceza alanında oluşan pozisyonda Becao şanssız bir şekilde topu ağlarına yolladı ve durum 2-1 oldu.

Kalan bölümde orta sahada top kayıpları yapan, çıkamayan ve tehlikeli pozisyon üretmekte zorlanan Fenerbahçe kalesinde de tehlikeler atlattı. Kalede Livakovic yerine görev alan İrfan Can Eğribayat ilk yarının aksine ikinci yarıda fazla mesai yaptı ancak rakiplere geçit vermedi. 90+3. dakikada ise Fenerbahçe’nin mahir ayakları öne çıktı. İrfan Can’ın enfes pasında topla buluşan Szymanski ceza alanına girdi, Cengiz’le paslaştı ardından topu Zajc’a çıkardı ve düzgün bir vuruşla golü atan Miha, maçın sonucunu belirledi.

Fenerbahçe 3-1’lik galibiyetle beraber tüm kulvarlarda 18. resmi maçında 18. galibiyetine uzandı. Kanarya grupta 3’te 3 yaparak puanını 9’a yükseltti ve liderliğini perçinledi. Ludogorets ise 3. maçlar sonunda 3 puanda kaldı.

“Oynatmam gerekenleri oynattım”

İsmail Kartal Ludogorets’in iyi bir takım olduğuna vurgu yaparak, rotasyon tercihiyle alakalı “Bu maçta, oynatmam gereken oyuncularımı da oynattım. Onların da maç motivasyonlarını ve fiziksel olarak hazır hale getirmek için onları da oynattım. Sonuçta kazanmasını bildik ve 3 puan aldık. Rövanşta da daha iyi mücadele ederek oradan alacağımız 3 puanla bu gruptan lider çıkmak istiyoruz.”

Zajc’ın daha iyi bir performans vermesi gerektiğini belirten Kartal, “Miha Zajc’ı kazanmak için, onun gibi oyuncuları takımda tutabilmek, adapte edebilmek için oynatmak, şans vermek lazım. Diğer oyuncuları da ara ara dinlendirip lig maçlarında daha dinlenik, rakiplere karşı kadroyu dengeli yürütmek benim işim. 60’da 3 kişiyi bilerek oyundan aldım bilerek, daha fazla yük binmesin diye…” dedi.

İsmail Kartal Zajc’dan daha fazlasını bekliyor.

Tadic’ten büyük takım tarifi

Karşılaşmaya ilk 11’de başlayan ve ikinci yarıda kenara gelen isimlerden Dusan Tadic, galibiyet serisinin devamıyla ilgili “Her maçı domine etmek için oynuyoruz. Maça çıktığımızda rakip bizden korkmalı, rakibi sindirebilmeliyiz. Evet, galibiyetlerle devam ediyoruz. Ama her zaman daha iyisini yapmamız, her gün daha da ilerlememiz gerekiyor. Büyük takım mentalitesi böyle olur.” açıklamasında bulundu.

Zajc: Yüzde 100 oldum

Attığı iki golle belirleyici isimlerden biri olan Miha Zajc maçın ardından “Yüzde 100 oldum. Yaşadığım sakatlık hafif değildi. Çalışmalarımı sürdürdüm, savaşmaya devam ettim. Böyle bir sakatlıktan sonra dönmek kolay değil. Birkaç maça daha ihtiyacım var.” dedi.

Diğer golün sahibi Michy Batshuayi ise “Hocam bana ihtiyaç duyduğunda elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışan biriyim. Takımıma katkı sağlamaya çalışıyorum. Zor bir maç oldu aslında, fizikseldi. Mücadele etmek gerekiyordu. Maç içinde konsantre kalmak gerekiyordu, kaldık. Golleri de doğru anlarda attık.” değerlendirmesinde bulundu.

Zajc 2 golle oynadı.

Mükemmel Fenerbahçe…

Ludogorets Teknik Direktörü Georgi Dermendjiev ise maç sonu değerlendirmesinde sarı-lacivertlileri överek “Fenerbahçe mükemmel bir takım. Fakat beni de tanıyorsunuz her zaman mükemmeliyetçi olmuşumdur. O yüzden daha da iyi bir maç çıkartabilirdik. Beni tanıyorsunuz, Ludogorets’te çok maçımızı izlediniz. Ben ne zaman Ludogorets’in başındaysam Liverpool ve Real Madrid gibi takımlarla oynarken bile onlardan üstün oynadık. 3-1 bizim için kötü oldu, 2-1 de çoktu. Bence eşit bir oyun oynadık.” dedi.

Nordsjallend takipte

Grubun diğer maçında Nordsjallend Spartak Trnava’ya konuk oldu. Fenerbahçe’nin ilk iki haftada mağlup ettiği iki takımın mücadelesinde Nordsjallend 36. dakikada Jonas Jensen-Abbew’le öne geçti. 48. dakikada Christian Rasmussen takımının ikinci golünü kaydetti. Maç böyle bitti. H Grubu’nda Nordsjallend puanını 6’ya çıkarıp 2. sıraya yerleşti ve Fenerbahçe’yi takip etti.

Yine epten aykırı oynadı bea!Yine epten aykırı oynadı bea!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.