Arçelik’in tüm coğrafyalarda kurumsal markası Beko oluyor

Arçelik A.Ş.'nin Türkiye dahil tüm coğrafyalardaki kurumsal markası bundan sonra Beko olarak kullanılacak. Şirket böylece, tüm dünyadaki çalışanlarını ve operasyonlarını ortak bir kurumsal marka çatısı altında bir araya getirmeyi hedefliyor.

Ekonomi 5 Nisan 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Koç Grubu, Türkiye’deki lider tüketici markası Arçelik başta olmak üzere yerel değer yaratan tüm tüketici markalarıyla (Arçelik, Beko, Grundig, Altus, Leisure) Türkiye pazarında yatırımlarını sürdürecek.

Koç Grubu’nun ‘amiral’ gemilerinden Arçelik globalleşme stratejisi gereği Türkiye dahil tüm coğrafyalarda kurumsal markasının artık Beko olduğunu açıkladı. Arçelik A.Ş. marka konusundaki kararla ilgili olarak KAP’a da bildirim yaptı. Kurumsal marka değişikliğinin globalleşme stratejisi olduğu vurgusu yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Globalleşme stratejimiz kapsamında Arçelik A.Ş.’nin Türkiye dahil tüm coğrafyalardaki kurumsal markası bundan sonra Beko olarak kullanılacak olup böylece tüm dünyadaki çalışanlarımızın ve operasyonlarımızın ortak bir kurumsal marka çatısı altında bir araya getirilmesi hedeflenmektedir.

Bu kapsamda yurtdışı bağlı ortaklıklarımızın kurumsal unvanları da Beko kurumsal markasını içerecek şekilde değiştirilmektedir. Şirketimiz Türkiye’deki faaliyetlerini Arçelik Pazarlama A.Ş. üzerinden başta Arçelik olmak üzere yerel değer yaratan tüm markalarıyla (Arçelik, Beko, Grundig, Altus, Leisure) sürdürmeye devam edecektir.”

Açıklama ne anlama geliyor?

Arçelik’in KAP’yaptığı açıklama bazı internet haber siteleri tarafından yanlış anlaşıldı ve platformlarda “Koç Grubu’ndan tarihi karar: Arçelik markası tarih oluyor” başlığıyla haberler yayınlandı. Ancak bir süre sonra haberin doğru olmadığı anlaşılınca söz konusu siteler yanlış haberleri açıklama yapmadan geri çekti. Ardından Arçelik A.Ş.’den yanlış yorumlanan açıklamayla ilgili açıklama yapıldı:

“70 yıla yakın geçmişiyle Türkiye’de müşterilerini pek çok ilkle tanıştıran ev teknolojileri şirketi Arçelik A.Ş. faaliyetlerine 57 ülkede 121 iştiraki, 22 markası ve 55 bin çalışanıyla devam etmektedir. Halka açık şirketin yasal adı Arçelik A.Ş.’dir. Türkiye’de bugüne kadar olduğu gibi yasal şirketimiz Arçelik A.Ş ve Türkiye iştirakimiz Arçelik Pazarlama A.Ş. (Arçelik Türkiye) ile faaliyetlerimize devam edeceğiz. Türkiye’deki lider tüketici markamız Arçelik başta olmak üzere yerel değer yaratan tüm tüketici markalarımızla (Arçelik, Beko, Grundig, Altus, Leisure) Türkiye pazarında güçlü liderliğimizi ve yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Küresel markamızı güçlendirmek amacıyla stratejik bir karar alarak küresel operasyonlarımızı Beko kurumsal markası altında topladık. Bu dönüşümle globalde farklı isimlerle kurulmuş olan iştiraklerin isimlerinin Beko olarak dönüşmesi hedeflenmektedir. Dönüşüm sadece kurumsal markayı, yani şirket markasını kapsamaktadır, dünya genelinde sahip olduğumuz 22 tüketici markamız bu dönüşümden etkilenmeyecektir.”

Beko’nun 13 ülkede 45 fabrikası var

Beko’nun 57 ülkedeki iştiraklerinde 55,000 çalışanı bulunuyor. Şirket 13 ülkede 45 fabrikasıyla üretim yapıyor (Türkiye, İngiltere, İtalya, Romanya, Slovakya, Polonya, Güney Afrika, Rusya, Pakistan, Hindistan, Bangladeş, Tayland ve Çin).

Beko küresel düzeyde sahibi veya limitli marka kullanım hakkı olan 22 ürün markasıyla  faaliyet gösteriyor. (Arçelik, Beko, Whirlpool, Grundig, Hotpoint, Arctic, Ariston, Leisure, Indesit, Blomberg, Defy, Dawlance, Hitachi, Voltas Beko, Singer, ElektraBregenz, Flavel, Bauknecht, Privileg, Altus, Ignis, Polar).”

İngiltere'den de OK alan Arçelik, Whirlpool'un iştiraklerini yutuyorİngiltere’den de OK alan Arçelik, Whirlpool’un iştiraklerini yutuyor

Arçelik CEO'sundan 2024 uyarısı: Satışlarda büyük yavaşlama bekleniyorArçelik CEO’sundan 2024 uyarısı: Satışlarda büyük yavaşlama bekleniyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.