Süper Lig’de golcü geçidi: Serie A’nın kralları Türkiye’de buluştu

Süper Lig'in devleri yaz transfer döneminde kadrolarını yeni golcülerle zenginleştirdi. Serie A'da gol krallığı yaşayan dört ismin buluştuğu Türkiye'ye ligin bonservis rekorunu kıran Youssef En-Nesyri de katıldı.

Spor 3 Eylül 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Dünyaca ünlü golcüler hünerlerini Süper Lig'de sergileyecekler.

Galatasaray’ın dünya çapında ses getiren bir transfere imza atıp Victor Osimhen’i bir yıllığına kiralaması sonucu Süper Lig’deki yıldız golcülerin sayısındaki artış zirve noktasına ulaştı. Dünyanın gol atması en zor liglerinden biri olan Serie A’da krallık tacını başına geçiren Icardi, Dzeko ve Immobile’nin ardından çizmenin en skoreri olan bir yıldız daha Türkiye’nin yolunu tuttu. Bu isimlerin haricinde 19.5 milyon euro’luk bonservis ücretiyle katıldığı Fenerbahçe’de Süper Lig tarihinin en yüksek bedelle transfer edilen oyuncusu unvanını eline geçiren En-Nesyri de bu sezon Süper Lig’de mücadele edecek.

2022 yazında katıldığı Galatasaray’da üst üste iki şampiyonluk yaşayıp taraftarın sevgilisi haline gelen Mauro Icardi 2015 ve 2018 yıllarında Inter forması altında Serie A’da gol krallığı yaşamıştı. Fenerbahçe’nin bir önceki sezon kadrosuna kattığı Edin Dzeko ise aynı unvanı 2017 yılında Roma forması altında elde etmişti. Bu sezon Beşiktaş’ın renklerine bağladığı Ciro Immobile ise Serie A’da biri Torino ve üçü Lazio formasıyla olmak üzere dört ayrı sezonda gol kralı unvanına erişmişti. İtalya’nın üç kralına ek olarak 2023’te Napoli’nin Maradona döneminden beri süregelen şampiyonluk hasretini attığı 26 golle sona erdiren Victor Osimhen de Galatasaray’a transferi sonrası Süper Lig’deki yıldız santrforların arasına katıldı.

Serie A’nın dört kralı haricinde Fenerbahçe’nin kadrosunda 19.5 milyon euro’luk bedelle Süper Lig tarihinin en pahalı transferi Youssef En-Nesyri ve Ocak 2018’de Beşiktaş’tan Everton’a 22.5 milyon euro’ya transfer olduğundan beri lig tarihinin en yüksek bedelle satılan santrforu unvanını koruyan Cenk Tosun bulunuyor.

Icardi’nin yanına son olarak Osimhen’i de alarak Serie A’nın iki gol kralını buluşturan Galatasaray’ın bu sezon yaptığı ilk transfer Fenerbahçe’yle sözleşmesi sona eren Michy Batshuayi’ydi. Kariyerinde Marsilya, Chelsea, Borussia Dortmund ve Valencia gibi Avrupa devlerinde forma giyen Batshuayi Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin ardından son olarak Galatasaray’a imza atarak üç büyüklerin tamamında forma giyen tarihin ilk yabancı futbolcusu unvanına erişti. Batshuayi şimdiye kadar parçalı forma altında çıktığı altı maçta üç gol ve bir asist katkısı vererek yani takımına hızlı bir giriş yaptı.

Bir önceki sezon Süper Lig’de hayal kırıklığı yaratan Beşiktaş santrfor bölgesine yaptığı Ciro Immobile eklemesiyle yeni sezona çok hızlı girdi. 34 yaşındaki İtalyan golcü siyah-beyazlı takıma çok hızlı adapte olurken şimdiye kadar çıktığı altı karşılaşmada tam yedi defa rakip fileleri havalandırmayı başararak taraftarlarının yüzünü güldürdü.

Sezona istediği gibi başlayamayıp Avrupa defterini henüz play-off turunda kapatan Trabzonspor ise Abdullah Avcı’yla yolların ayrılmasının ardından transferde bombayı patlattı. İstanbul merkezli ezeli rakiplerinin golcü üstüne golcü eklemesi yaptıkları sezonda bordo-mavililer Onuachu’nun kiralık kontratının sona ermesinin ardından önce Denis Draguş’u renklerine bağladı, son olarak da transferin bitimine kısa bir süre kala Portekiz’den Simon Banza’yı bir yıllık kiralık kontratla renklerine bağladı. Braga’yla geride kalan sezonu 28 karşılaşmada 21 gol atarak noktalayan Demokratik Kongolu oyuncunun Onuachu’nun gidişi sonrası açığa çıkan boşluğu doldurması hedefleniyor.

Galatasaray'dan bir Kerem Aktürkoğlu geçti: Golleri ve kavgalarıyla hatırlanacakGalatasaray’dan bir Kerem Aktürkoğlu geçti: Golleri ve kavgalarıyla hatırlanacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.