Süper Lig’de play-off düğümü Fenerbahçe’nin ellerinde

Süper Lig'de play-off için iddiasını sürdüren iki ekip Bursaspor ve Büyükçekmece Basketbol son bilet için Fenerbahçe karşısına çıkacaklar. İki gün arayla oynanacak iki kritik maç resmi şekillendirecek.

Spor 11 Mayıs 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Basketbol play-off biletini Fenerbahçe kesecek.

Basketbol Süper Lig’de normal sezonun tamamlanması için iki maç kaldı. Bu iki maç da EuroLeague’de play-off mücadelesi veren Fenerbahçe’nin erteleme maçları. Tesadüf o ki sarı-lacivertliler iki maçını da play-off’un son koltuğu için iddiasını sürdüren iki takıma karşı oynayacak. Bunlardan biri 14 galibiyetli Bursaspor diğeri 13 galibiyetli Büyükçekmece.

Bursaspor bu akşam 19.00’da Tofaş Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşmada Fenerbahçe’yi yenebilirse, Fenerbahçe-Büyükçekmece maçının sonucuna bakmaksızın 7. sıradan play-off yapacak. Ancak eğer Bursa ekibi kaybederse o zaman işler karışıyor.

Masal gibi: Hani kapıyı gösterdiğiniz 'Kel Kartal' var ya!Masal gibi: Hani kapıyı gösterdiğiniz ‘Kel Kartal’ var ya!

Hem Bursa hem Büyükçekmece’nin kaybettiği senaryoda Türk Telekom sekizinci sıradan play-off yapmayı başarıyor. Ancak Bursa’nın kaybettiği ve Fenerbahçe’nin de 13 Mayıs Pazartesi akşamı 18.00’de Ataşehir’de Büyükçekmece’ye yenildiği senaryoda o zaman üç takım sezonu 14 galibiyetle kapatıyor. Bu denklemde üçlü averaj hesabına bakılıyor. Bu üç takımın kendi aralarında oynadıkları maçlarda üç galibiyetle en fazla galibiyet Büyükçekmece ekibinde. İstanbul takımı Türk Telekom’u oynadığı iki maçta da yendi, Bursaspor’u ise bir maçta yenip diğer maçta mağlup olurken sayı averajını almayı başardı. Yani Çekmece, Bursa’nın Fenerbahçe’ye yenilmesini bekleyip sarı-lacivertlileri deplasmanda yenmek için sahaya çıkacak.

Eğer Bursaspor kazanır, Büyükçekmece yenilirse ve dolayısıyla Bursaspor play-off yaparsa, 15 galibiyete ulaşan ekibin averajı Aliağa’dan iyi olduğu için sezonu yedinci bitirecek. Bu vesileyle Bursa, play-off ilk turunda Fenerbahçe’ye rakip olacak. Şayet Telekom ya da Büyükçekmece play-off yaparsa onlar sekizinci sıradan bu yeri alacak ve Anadolu Efes’e rakip olacaklar. Bu iki senaryoda Fenerbahçe’nin ilk tur rakibi Aliağa olacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.