Galatasaray şampiyonluk için sahada! Ankara’da büyük heyecan

Süper Lig’de 36. hafta maçları şampiyonu belli edebilir. Ankaragücü deplasmanına çıkan Galatasaray maçını kazanırsa mutlu sona ulaşacak. Fenerbahçe ise Antalyaspor’u ağırladığı akşamın sonunda umutlarını korumayı umacak.

Spor 30 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Galatasaray, şampiyonluk için Ankaragücü karşısına çıkıyor.

Galatasaray yüzdü yüzdü, tarihi sezonunda şampiyonluğun kıyısına kadar geldi. 14 maçlık seriyle lig tarihinde üst üste en fazla maç kazanan takım olan ve haftalardır liderlik koltuğundan inmeyen sarı-kırmızılılar, Ankaragücü’nü yenmesi halinde ipi göğüsleyecek.

23. şampiyonluk yolunda

Eryaman Stadyumu’nda saat 20.00’de başlayacak olan maç kapalı gişe oynanacak. Galatasaray, 79 puanla çıktığı karşılaşmada galip gelirse en yakın rakibi Fenerbahçe’nin, Antalyaspor maçında ne yaptığına bakmaksızın tarihindeki 23. şampiyonluğu ilan edecek. Ligde son 3 maçını kazanarak formda şekilde Ankara’ya giden takımdaki en dikkat çekici eksik kırmızı kart cezalısı olan Nicolo Zaniolo.

Cim Bom eğer maçı kazanır ve mutlu sona uzanırsa 3 sezonluk şampiyonluk hasretini dindirecek. En son 2018-19 sezonunda şampiyon olan Galatasaray 2019-20’de Başakşehir, 2020-21’de Beşiktaş ve 2021-22’de Trabzonspor’un şampiyon olmasının ardından yeniden zaferle buluşmaya yakın.

Ferdi Kadıoğlu: Bu sene çok kötü maçım yokFerdi Kadıoğlu: Bu sene çok kötü maçım yok

Okan Buruk, 2. zaferi için

Teknik direktörlük kariyerinde bir Süper Lig ve bir Türkiye Kupası şampiyonluğu bulunan Okan Buruk, takımının Ankaragücü’nü mağlup etmesi halinde 3. kupa sevincini yaşayacak. Buruk, 2019-20 sezonunda Başakşehir’le mutlu sona uzanmıştı. 49 yaşındaki teknik direktör, 2017-18 sezonunda Akhisarspor’la Türkiye Kupası’nı kaldırdı.

Okan Buruk, kariyerindeki ikinci lig şampiyonluğu için takımını sahaya sürecek.

Büyük yıldızlar sınırda

Galatasaray’da olası olumsuz sonuçta derbi öncesi sarı kart alarmı yanıyor. Mauro Icardi, Dries Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Sergio Oliveira, Milot Rashica ve Fredrik Midtsjö gibi ilk 11’in veya rotasyonun son derece değerli parçaları Ankaragücü maçına sarı kart sınırında çıkıyor. Bu oyunculardan sarı kart görenler, Fenerbahçe maçında takımla birlikte olamayacak.

Sacha Boey için Arsenal iddiasıSacha Boey için Arsenal iddiası

Fenerbahçe’de hataya yer yok

Galatasaray şayet Ankaragücü’ne puan kaybederse, aynı anda başlayacak olan Antalyaspor maçında Fenerbahçe’nin rakibine puan kaybetmesini bekleyecek. Fenerbahçe’nin puan kaybettiği her senaryoda Galatasaray yine şampiyonluğunu ilan edecek. Kısacası şampiyonluk yarışında kümede kalma mücadelesi veren takımlara Kadıköy’de verdiği puanlarla fazlasıyla yara alan Fenerbahçe için benzer bir hatanın telafisi olmayacak.

Büyük öneme sahip Ankaragücü – Galatasaray maçında Volkan Bayarslan düdük çalacak. Fenerbahçe’nin Antalyaspor’u ağırladığı maçta ise Zorbay Küçük görev alacak.

Michy Batshuayi hâlâ şampiyonluğa inanıyorMichy Batshuayi hâlâ şampiyonluğa inanıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.