Süper Lig’in iki eskisinden bir garip transfer öyküsü

Mısır takımlarından Zamalek üç gün önce geçmişte Hatayspor formasıyla Süper Lig'de boy gösteren Aaron Boupendza'yı transfer ettiğini açıklamıştı. Ligin bir diğer eski ismi Sumudica ise oyuncunun çalıştırdığı Rapid Bükteş'e transfer olduğunu açıkladı.

Spor 11 Eylül 2024
Boupendza ve Sumudica'nın içinde yer aldığı bir transfer tartışması Mısır'ı karıştırdı.

Transfer döneminde artık son günler yaşanırken geçmişte Süper Lig’de yer alan iki ismin içinde yer aldığı ilginç bir olay gündeme oturdu. 2020-21 sezonunda forma giydiği Hatayspor’la Süper Lig’de fırtınalar estiren Aaron Boupendza devamında kariyerini Katar, Suudi Arabistan ve Amerika Birleşik Devletleri’nde sürdürmüştü. Yaz başından beri serbest statüde olan Gabonlu futbolcuyu Mısır Ligi ekiplerinden Zamalek üç gün önce yaptığı paylaşımda transfer ettiğini açıkladı. Aradan geçen 72 saatte bu transfere dair kulüp ya da oyuncu tarafından herhangi bir yeni paylaşım gelmezken Romanya’dan yapılan bir açıklama Mısır’da yankı yarattı.

Süper Lig’de Kayserispor, Rizespor, Yeni Malatyaspor ve son olarak Gaziantep FK’de görev alan ve kısa süre önce ülkesi ekiplerinden Rapid Bükreş’i çalıştırmaya başlayan teknik direktör Marius Sumudica yaptığı açıklamayla Boupendza’yı kendilerinin transfer ettiğini söyledi. Rumen gazeteci Emanuel Roşu’ya konuşan Sumudica “Boupendza Zamalek’e değil bize imza atacak. O Mısır temsilcisiyle herhangi bir resmi evraka imza atmadı. Kendisi şu an Nijerya’da ve Bükreş’e gelebilmek için Schengen vizesinin çıkmasını bekliyor” dedi.

Zamalek kulübü ise Boupendza’nın sundukları sözleşmeye elektronik imza attığını ve oyuncunun lisansının çıkartıldığını açıkladı. Bir tarafta futbolcuyla sözleşme imzaladığını söyleyen bir kulüp, bir tarafta imzaladığı sözleşmeden caymak isteyen bir futbolcu ve diğer bir tarafta oyuncuyu transfer ettiğini söyleyen yeni bir kulübün olduğu bu karmaşık transfer öyküsünde durum FIFA’ya taşınacak gibi duruyor.

Krizin adresi Kosova: Federasyon başkanı çıldırdı, 'Bacaklarınızı kırarım' dediKrizin adresi Kosova: Federasyon başkanı çıldırdı, ‘Bacaklarınızı kırarım’ dedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.