Süper Lig’in nagalip tek takımı: Samsunspor

Süper Lig’de geride kalan 9 haftada galibiyetle tanışamayan tek bir takım kaldı: Ligin yeni ekiplerinden Samsunspor.

Spor 25 Ekim 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Samsun galibiyet alamayan tek takım konumunda.

11 yıl aranın ardından Süper Lig’e geri dönen Samsunspor geride kalan 9 haftada beklentileri karşılayamadı. İlk 9 haftada 8 maça çıkan ve bu maçların altısından mağlup ayrılan Samsunspor topladığı iki puanla ligin son sırasında yer alıyor.

Süper Lig’in 4. haftasında oynanması gereken İstanbulspor mücadelesi Samsun’daki yoğun yağmur nedeniyle 8 Kasım’a ertelenmişti. Mücadelenin 11. dakikadan devam edeceği açıklanmıştı.

FIFA Samsunspor'a acımadı: Transfer yasağı!FIFA Samsunspor’a acımadı: Transfer yasağı!

Teknik direktör değişti

Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu ile yollarını ayıran kırmızı-beyazlılarda Alman teknik adam Markus Gisdol takımın başına getirildi. Hoca değişikliğinden önce çıktığı 7 maçta 6 mağlubiyet 1 beraberlik alan Samsunspor son oynanan Başakşehir mücadelesinden ise golsüz beraberlikle ayrılarak, galibiyet hasretini sürdürdü.

Geçtiğimiz hafta Osman Özköylü’yle yollarını ayıran Pendikspor yeni hocası Ivo Vieira’yla ilk galibiyetini Konyaspor karşısında 2-1’lik skorla aldı. Aynı zamanda İstanbulspor da yeni teknik direktörü Hakan Yakın’la beraber sahasında Ankaragücü’nü mağlup ederek galibiyet hasretini bitiren diğer takım oldu.

İlk 9 hafta itibarıyla teknik direktör değişimleri: Bu sezon 10 – 4 Geçen sezon!İlk 9 hafta itibarıyla teknik direktör değişimleri: Bu sezon 10 – 4 Geçen sezon!

Karadeniz temsilcisi, çıktığı 8 karşılaşmada 6 mağlubiyet ve 2 beraberlik alarak ligin dibine demir attı ve hala galip gelemeyen tek takım konumuna düştü. Bu süreçte geçmiş transfer sezonlarından kalan borçları nedeniyle transfer yasağı da alan Samsunspor, bir sonraki maçında 29 Ekim’de Ankaragücü’ne konuk olacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.