İlk 9 hafta itibarıyla teknik direktör değişimleri: Bu sezon 10 – 4 Geçen sezon!

Konyaspor, teknik direktörü Aleksandar Stanojevic'le yollarını ayırdı. Bu ayrılık bu sezon ligdeki 10. teknik direktör ayrılığı oldu. Süper Lig, geçtiğimiz sezonun aynı dönemine nazaran fazladan 6 teknik direktör değişikliğine sahne oldu.

Spor 24 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Süper Lig'de bulunan takımların yarısı teknik direktör değişikliğine gitti.

Süper Lig’de başarısızlık faturasının kesildiği ilk isimler genelde teknik direktörler oluyor. Çok az yönetim var ki çuvaldızı kendine batırsın, çok az oyuncu grubu var ki yetersizliği veya uyumsuzluğu transfer dönemindeki savruk hareketlerin sonucu olarak sorumluluk sahibi belirlensin. Genel olarak teknik direktörler -ki bu dünyanın hemen hemen her yerinde böyledir- ilk sorumlu ve kapının önünü ilk gören olur. Süper Lig, bu sezon bu durumun en önemli örneği olarak öne çıkıyor. Zira daha ligin 4’te 1’lik bölümü yeni geride kalmışken sezona başlayan teknik direktörlerin yarısı artık koltuğunda değil.

Başakşehir FK’da Emre Belözoğlu 3’üncü; Gaziantep FK’da Erdal Güneş, Kayserispor’da Çağdaş Atan ve İstanbulspor’da Fatih Tekke 4’üncü; Samsunspor’da Hüseyin Eroğlu 5’inci; Beşiktaş’ta Şenol Güneş ve MKE Ankaragücü’nde Tolunay Kafkas 7’nci; Trabzonspor’da Nenad Bjelica ile Pendikspor’da Osman Özköylü 8’inci haftada görevlerinden ayrıldılar. Bu isimlerden Çağdaş Atan Kayserispor’un başına geçerken Emre Belözoğlu Ankaragücü’nün başına geçti. Bu iki isim dışında kalanla an itibarıyla Süper Lig’de herhangi bir takım çalıştırmıyorlar. Söz konusu 8 ismin yanı sıra son olarak Konyaspor Aleksandar Stanojevic’le yollarını ayırdı.

Konyaspor, Stanojevic’e ‘elveda’ dediKonyaspor, Stanojevic’e ‘elveda’ dedi

Böylelikle Süper Lig’deki teknik direktör kıyımında sayı şimdiden 10’a çıktı. Geçtiğimiz sezon aynı süre içinde görevine son verilen teknik direktör sayısı 4’tü. Sezona Sami Uğurlu ile başlayan Kasımpaşa 2. haftada teknik direktörüyle yollarını ayırmıştı. Ankaragücü Mustafa Salcı ve Hatayspor Serkan Özbalta ile vedalaşmış, İstanbulspor da Osman Zeki Korkmaz’la yoluna devam etmemişti. Dikkat çekici ayrıntılardan biri geçtiğimiz sezonun üstüne bu sezon da henüz 9 hafta geri kalmadan teknik direktör değişimine giden iki ekip Ankaragücü ve İstanbulspor oldu. Ankara temsilcisi Tolunay Kafkas’la yolları ayırıp Emre Belözoğlu’nu göreve getirirken Fatih Tekke’nin sözleşmesini fesheden İstanbulspor, Hakan Yakın’la anlaştı.

Emre Belözoğlu etkisi! Ankaragücü, Kayserispor'a patladıEmre Belözoğlu etkisi! Ankaragücü, Kayserispor’a patladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.