Süper şiddet ligi! ‘Entelektüel’ başkan futbolcuyu yaraladı

'Kulüp yönetirken entelektüel seviyeyi yakalayacaksınız' diyen İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, futbolcusu İbrahim Yılmaz'a attığı cisimle yaralanmasına neden oldu. Darp raporu alan futbolcu, sözleşmesini tek taraflı olarak feshetti.

Spor 23 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Ecmel Faik Sarıalioğlu, 2015'ten beri İstanbulspor'un başkanı. İbrahim Yılmaz 2016'da sarı siyahlılara transfer oldu.

Süper Lig’de darp skandalı İstanbulspor oyuncusu İbrahim Yılmaz Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) resmi kayıtlarına göre 23 Ekim 2023 tarihinde mukavelesini tek taraflı olarak feshetti. Ajansspor’un haberine göre bu ayrılığın nedeni ise 29 yaşındaki futbolcunun İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu’nun saldırısına uğraması. Olay şöyle gelişti…

Başkan Ecmel Faik Sarıalioğlu, futbolcular İbrahim Yılmaz ve Mehmet Yeşil ile görüştü. Konuşma sırasında sinirlenen başkan İbrahim Yılmaz’a bir cisim fırlattı. Yaralanan futbolcu, darp raporu alarak sözleşmesinin tek taraflı feshedilmesi için TFF’ye başvurdu.
Olaya şahit olan stoper Mehmet Yeşil, herhangi bir sebep belirtilmeden Süper Lig’deki Ankaragücü maçının kadrosuna alınmadı.

Tahir Kıran protestoya 'Tezgah' deyip Ankara Belediyesi'ne savaş açtıTahir Kıran protestoya ‘Tezgah’ deyip Ankara Belediyesi’ne savaş açtı

İstanbulspor’un golcüsü

Başakşehir altyapında yetişen İbrahim Yılmaz, Darıca Gençlerbirliği, Altınordu, Şanlıurfaspor, Eyüpspor ve İstanbulspor takımlarında forma giydi. 29 yaşındaki forvet, 2016’da geldiği İstanbulspor formasıyla 214 maçta oynadı, 55 gol atarken 25 asist yaptı. Sarı siyahyı takım 2021-22’de 1. Lig’de şampuyonluk sevinci yaşarken kadrodaydı.

Ecmel Faik Sarıalioğlu: Entellektüel seviyeyi yakalayacaksınız

Ecmel Faik Sarıalioğlu, 1961’de Of’da dünyaya geldi. Ailesinin demir-çelik nakliye ve ticaretle uğraşması nedeniyle çocukluğunu Karabük’te geçirdi. 70’lerin başında İstanbul’a geldi. Okulu bırakarak 1978’e kadar inşaatlarda, tamirhanelerde ve kamyonlarında çalıştı. 1978’de ağır vasıta ehliyetini alarak 2015’te vefat eden amcası Ömer Sarıalioğlu ile uluslararası nakliyecilik serüveni yapmaya başladı. 1991’e kadar ailesine ait uluslararası nakliye şirketinde hem TIR şoförlüğü hem de yöneticilik yaptı. Aile işleriyle eş zamanlı şekilde 2004’ten 2018’e kadar Bahçeşehir Üniversitesi İnşaat ve Emlak Daire Başkanlığı görevini sürdürürdü. Ortaokul ve liseyi dışarıdan bitirdi. 2015 yılında amcasının ölümüyle İstanbulspor’un başkanı ooldu. Takımı 2021-22 sezonunda Süper Lig’e çıkarmayı başardı. Sarialioğlu 2016’da yaptığı bir açıklamada şunları söylemişti: “Bizimkisi bir kulüp yönetme sistemidir. Bunun bir kültür olması gerektiğini ve rekabet olsa da temel esasının barış olduğunu henüz kavrayamadık. Bu kulvarda yarışacaksanız önce kendinizi eğitecek, yönetmeyi bilecek ve entelektüel seviyeyi yakalayacaksınız.”

İstanbulspor resmen Hakan Yakın’a emanetİstanbulspor resmen Hakan Yakın’a emanet

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.