Suzuka’da Max Verstappen rüzgarı: Zirveyi geri aldı, pole pozisyonuna oturdu.

Formula 1’de cuma günü itibarıyla Japonya Grand Prix heyecanı başladı. Geçtiğimiz hafta herkesi şoke ederek 5. Sırayı alan son şampiyon Max Verstappen bu hafta Suzuka’da pole pozisyonunu geri alırken McLaren sürücüleri Oscar Piastri ve Lando Norris ikşnci ve üçüncü sırayı kaptı.

Spor 24 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Verstappen, Suzuka'da pole pozisyonuna döndü.

Formula 1’de heyecan Japonya Grand Prix’si ile bu hafta kaldığı yerden devam ediyor. Geçtiğimiz hafta hem pole hem de yarışı kaybederek herkesi şaşırtan Red Bull takımı bu hafta yeniden zirveye oturdu. Sezonu domine eden Red Bull pilotu Verstappen, Singaupr’da sendelemiş ve yarış sonunda 5. sırayı almıştı. Japonya’da kaldığı yerden devam eden Max Verstappen pole pozisyonunu geri aldı.

Formula 1 sıkıcı olmaya mı başladı?Formula 1 sıkıcı olmaya mı başladı?

Yarışa başlayacak ilk 10 ise şöyle;

Max Verstappen’in arkasında ikinci ve üçüncü sıra McLaren’den Piastri ve Norris’e gitti. Charles Leclerc 4. sırayı alırken Red Bull’dan Sergio Perez 5. sıraya yerleşti. Geçtiğimiz haftanın birincisi Carlos Sainz altıncı sıradan start alacak. Mercedes’in pilotları Hamilton ve Russell yedinci ve sekizinci olabildi. İlk 10’un son ikisini ise evine dönen Alpha Tauri’nin Japon pilotu Yuki Tsunoda ile Aston Martin’in tecrübeli pilotu Fernando Alonso tamamladı.

Formula 1’de yarış 24 Eylül Pazar günü TSİ 08:00’de başlayacak.

Formula 1’de Müthiş finiş... Verstappen'in serisi bittiFormula 1’de Müthiş finiş… Verstappen’in serisi bitti

Japonlar bunu da icat etti…

Japonya’da koşulacak yarış sonrası galip gelen ismin kaldıracağı kupa duyuruldu. Japon icadı kupa, teknolojik bir harika niteliğinde. Buna göre kupayı öpen kişinin bayrağı ortaya çıkacak. Pole pozisyonunda başlayacak olan Max Verstappen’in yarışı kazanması halinde kupada Hollanda bayrağı renklerinde ışıklar yanacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.