Taha Akgül jübileyi olimpiyat üçüncülüğüyle yaptı, Nafia Kuş Aydın bronzu kaptı

Efsane güreşçi Taha Akgül Paris 2024'te bronz madalya aldı ve aktif sporculuk kariyerini noktaladı. Tekvando 67 kiloda Nafia Kuş Aydın, Türkiye'ye madalya getiren bir başka sporcu oldu.

Spor 10 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Taha Akgül minderlere bronz madalyayla veda etti.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Türk sporcuların madalya mücadeleleri sürdü. Minderde ay-yıldızlı bayrağı temsil eden milli güreşçi Taha Akgül bronz madalya maçına çıktı.

Champ de Mars Arena’daki müsabakalarda Taha Akgül, erkekler 125 kilo serbest stilde Kırgızistanlı Aiaal Lazarev ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmaya iyi başlayan Taha Akgül, üst üste puanlar alarak ilk raundu 7-0 önde tamamladı. İkinci raundda rakibine üstünlük şansı vermeyen Akgül, minderden 7-0’lık galibiyetle ayrılarak bronz madalya kazandı.

Erkekler serbest stil 125 kg’da altın madalya Amir Zare’yi 10-9 yenen Geno Petriashvili’nin oldu.

Mindere veda etti

Aiaal Lazarev karşısında galip gelerek bronz madalya kazanan Taha Akgül, müsabakanın ardından minderde ayakkabılarını çıkararak jübile yaptığını duyurdu. 33 yaşındaki sporcu, salonu dolduran izleyicilerin alkışlarıyla güreşe veda etti.

Rio 2016 Olimpiyat Oyunları’nda altın, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda bronz madalya kazanan Taha Akgül Paris’te üçüncü olimpiyat madalyasına ulaştı. Taha böylelikle üç olimpiyat madalyalı efsane Türk sporcuların arasına katıldı. Bu başarıya daha önce üç altın kazanan milli haltercilerden Naim Süleymanoğlu ve Halil Mutlu’nun yanı sıra güreşte Hamit Kaplan ve Rıza Kayaalp de üç defa madalya kürsüsünde yer almıştı. Akgül ayrıca kariyerinde üç kez dünya, 11 kez de Avrupa şampiyonu oldu.

Nafia’dan Türkiye’ye bir bronz madalya daha

Tekvando 67 kiloda Türkiye’yi temsil edip son 16 turunda Şilili Fernanda Aguierre’yi 2-1, çeyrek finalde ise Ürdünlü Rama Abo-Alrub’u yine aynı skorla 2-1 mağlup eden Nafia Kuş Aydın yarı final maçında ev sahibi sporcu Althea Laurin’e 2-0 yenildi. Bu sonuçların ardından bronz madalya maçına çıkan Nafia, Büyük Britanyalı Rebecca McGowan’la karşılaştığı mücadelenin ilk raundunu 9-7 kaybetti. İkinci raundda 4-2 üstün gelen Nafia’nın bronz madalya hayali son raunda taşındı. Milli tekvandocu üçüncü raundun başında yere düştüğü bir pozisyon sonrası belinden sakatlık geçirdi ve sağlık ekibi müdahalede bulundu. Raundu 6-2 kazanan Nafia bronz madalyanın sahibi oldu.

Emre Kutalmış Ateşli’den erken veda

Tekvando +80 kiloda mücadele eden milli sporcu Emre Kutalmış Ateşli ilk tur maçında Kübalı Rafal Alba ile karşı karşıya geldi. Milli sporcu, rakibine 3-0 ve 9-0’lık setler sonucunda 2-0 yenildi. Kübalı Alba’nın çeyrek finalde elenmesi sonucu Emre’nin repesaj şansı da kalmadı ve Paris’e erken veda geldi.

Modern pentatlonda İlke Özyüksel Mihrioğlu finale yükseldi

Mihrioğlu madalya için yarışacak.

Paris 2024’te Türkiye’yi modern pentatlonda temsil eden İlke Özyüksel Mihrioğlu Paris’teki Versay Sarayı’nda yarı final B grubu müsabakalarında ter döktü. Mihrioğlu, eskrimde 209, binicilikte 300, yüzmede 277, koşu-atışta 606 ve toplam 1392 puanla yedinci sırayı alarak finale yükseldi. Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda beşinci olan milli sporcunun final mücadelesi pazar günü 12.00’de başlayacak.

Maratonda olimpiyat rekoru kırıldı, Kaan Kigen Özbilen finiş göremedi

Fransa’nın başkenti Paris’teki Invalides’de atletizm erkekler maratonun finali gerçekleştirildi. Milli atlet Kaan Kigen Özbilen, yarışı tamamlayamadı. Bu disiplinde Etiyopyalı Tamirat Tola, 2.06.26’lık derecesiyle, Pekin 2008’de Kenyalı Samuel Kamau Wanjiru’ya ait (2.06.32) olimpiyat rekorunu kırarak altın madalyaya ulaştı. Belçikalı Bashir Abdi 2.06.47’lik derecesiyle gümüş, Kenyalı Benson Kipruto 2.07.00’lık derecesiyle bronz madalya elde etti.

Yasemin Adar Yiğit için repesaj şansı doğdu

Fransa’nın başkenti Paris’teki Champ de Mars Arena’da güreşin kadınlar kategorisi 76 kilo çeyrek final müsabakaları yapıldı. Milli güreşçi Yasemin Adar Yiğit, Japon Yuka Kagami’ye 3-0 mağlup oldu. Milli güreşçi, Kagami’nin finale yükselmesi sonrası repesaja çıkma şansı yakaladı. Yasemin’in repesaj mücadelesi pazar günkü maçlarla sürecek.

Erkekler serbest stil 97 kiloda ise İbrahim Çiftçi mindere çıktı. Son 16 turunda Ukraynalı Murazi McHedlidze’ye 5-1 mağlup olan İbrahim rakibinin çeyrek finalde 11-0 kaybetmesi sonrası repesaj şansını da kaybetti ve Paris’e veda etti.

Filenin Sultanları'nın gücü madalyaya yetmedi! Hüzünlü sonFilenin Sultanları’nın gücü madalyaya yetmedi! Hüzünlü son

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.