Tahkim Kurulu Başkanı Mustafa Artuç yaşamını yitirdi

TFF Tahkim Kurulu Başkanı ve Yargıtay 9. Ceza Dairesi Üyesi Mustafa Artuç 51 yaşında hayatını kaybetti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç haberi duyururken, TFF taziye mesajı yayınladı.

Spor 29 Temmuz 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Mustafa Artuç yeni seçilen Mehmet Büyükekşi yönetimi tarafından Tahkim Kurulu başkanlığına getirilmişti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu Başkanı ve Yargıtay 9. Ceza Dairesi Üyesi Mustafa Artuç’un hayatını kaybettiğini duyurdu. Artuç 51 yaşındaydı. Adalet Bakanı, “Başımız sağ olsun. Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi Üyemiz Sayın Mustafa Artuç’un vefatını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve yargı camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun” dedi.

TFF ise resmi sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir mesaj yayınladı. “Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Başkanı ve Yargıtay 9. Ceza Dairesi Üyesi Mustafa Artuç’un vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz” diye başlayan yazıda şunlar söylendi: “Merhumun cenazesi ikindi namazını müteakip Tokat’ın Zile ilçesinde bulunan Ede Köyü’nde defnedilecektir. Merhum Mustafa Artuç’a Allah’tan rahmet; kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.”

TFF'nin kurullarında siyaset kol geziyorTFF’nin kurullarında siyaset kol geziyor

Mustafa Artuç kimdir?

1972’e Tokat, Zile’de doğan Mustafa Artuç, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü’nde Adalet Yönetimi Uzmanlığı dalında “Kamu Görevlilerinin Yargılanma Usulü” konulu tez çalışması ile yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1997’den bu yana çeşitli illerde hakim olarak görev yaptı, 4 Şubat 2019’da Yargıtay üyesi olarak atandı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.