Tarihin en yakın finişinden Lyles galip çıktı

Paris Olimpiyat Oyunları'nda dokuzuncu gün geride kaldı. Birbirinden çekişmeli yarışların ve mücadelelerin yapıldığı güne damgasını atletizmdeki erkekler 100 metre finali vurdu. Noah Lyles altını kazandı.

Spor 4 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Lyles tarihi saliselerle yazdı.

Her olimpiyatta merakla beklenen yarışlardan biri atletizm branşında erkekler 100 metre yarışıdır. Bu sezon da Jamaika’dan Kishane Thompson ve ABD’den Noah Lyles ikilisinin rekabeti dikkat çekiyordu. Bu rekabette daha formda ve sezonu daha iyi geçiren isim Thompson olarak görünse de Lyles, altı Dünya Şampiyonası altın madalyasının yanına bir de olimpiyat altını eklemek istiyordu.

Lyles amacına tarihin en yakın biten finişiyle ulaştı. Binde 5 fark. 20 yıl sonra ABD’nin erkek veya kadın ilk 100 metre Olimpiyat altını böylece Lyles’la gelmiş oldu. 9.7984’le birinci olan Lyles’ı Thompson 9.7989’la takip etti. Üçüncü sıra 9.81’le Fred Kerley’ye gitti. Botsvana rekoru kıran son dünya ikincisi Akani Simbine 9.82 koştu. Son olimpiyat şampiyonu İtalyan Lamone Marcell Jacobs da 9.85’le beşinci sırayı aldı.

Milli atlet Buse Savaşkan kadınlar yüksek atlama finallerinde 10’uncu oldu ve organizasyona veda etti. Fransa’nın başkenti Paris’teki Stade de France’ta atletizm kadınlar yüksek atlama finalleri yapıldı. Olimpiyatlara ilk kez katılan milli atlet Buse Savaşkan 1.86 metreyi ikinci hakkında geçti. Bir sonraki yükseklik olan 1.91 metreyi üç hakkında da geçemeyen Buse 10’uncu olarak organizasyona veda etti. Buse Savaşkan Londra 2012’de mücadele eden milli sporcu Burcu Ayhan’dan sonra kadınlar yüksek atlamada olimpiyat finaline yükselen ikinci atlet olmuştu. Bu disiplinde Ukraynalı Yaroslava Mahuchikh 2.00 metreyi ilk seferde geçerek altın madalyaya uzanırken 2.00 metreyi üçüncü hakkında geçen Avustralyalı Nicola Olyslagers gümüş madalya elde etti. Ukraynalı Iryna Gerashchenko ve Avustralyalı Eleanor Patterson 1.95 metreyi aynı haklarında geçerek bronz madalya kazandı.

Badminton çift erkekler finalleri oynandı. La Chapelle Arena’da yapılan müsabakaların finalinde Chi-Lin Wang-Yang Lee ikilisinden oluşan Tayvan, Chang Wang ve Wei Keng Liang’ın temsil ettiği Çin’i 21-17, 18-21 ve 21-19’luk setlerle 2-1 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu. Bronz madalya mücadelesinde ise Wooi Yik Soh-Aaron Chia’dan oluşan Malezya, Anders Skaarup Rasmussen ve Kim Astrup’un temsil ettiği Danimarkayı 16-21, 22-20 ve 21-19’luk setlerle 2-1 yendi.

Kore oku Mete'yi vurduKore oku Mete’yi vurdu

Artistik cimnastik erkekler atlama masasında Filipinli Carlos Edriel Yulo altın madalya elde etti. Fransa’nın başkenti Paris’teki Bercy Arena’da artistik cimnastik erkekler atlama masası aletinin finalleri yapıldı. Filipinli Carlos Edriel Yulo 15.116 puanla altın madalyaya uzanırken, Ermeni Artur Davtyan 14.966 puanla gümüş, Büyük Britanyalı Harry Hepworth 14.949 puanla bronz madalya kazandı. Kadınlar asimetrik paralelde Cezayirli Kaylia Nemour altın madalya elde etti. Fransa’nın başkenti Paris’teki Bercy Arena’da artistik cimnastik kadınlarda asimetrik paralel aletinin finalleri yapıldı. Cezayirli Kaylia Nemour 15.700 puanla altın madalya kazanırken, Çinli Qiyuan Qiu 15.500 puanla gümüş, ABD’li Sunisa Lee 14.800 puanla bronz madalyaya uzandı.

Bisiklet branşı kadınlar yol yarışında madalyalar sahibini buldu.  Trocadero Meydanı’ndaki yarışta ABD’li Kristen Faulkner 3.59.23’lük zamanıyla altın madalya kazandı. Hollandalı Marianne Vos 4.00.21 ile gümüş madalya alırken Belçikalı Lotte Kopecky 4.00.21 ile bronz madalya elde etti.

Paris'te sorunlar bitmiyor, sporcular şikayet ediyorParis’te sorunlar bitmiyor, sporcular şikayet ediyor

Golf erkeklerde madalyalar sahiplerini buldu. Golf Ulusal Merkez’inde yapılan müsabakalarda ABD’li Scottie Scheffler, 265 puanla altın madalyayı kazandı. Büyük Britanyalı Tommy Fleetwood 266 puanla gümüş, Japon Hideki Matsuya da 267 puanla bronz madalya elde etti.

Masa tenisi erkekler bireyselde Çinli Zhendong Fan, altın madalya aldı. Souht Paris Arena 4’te gerçekleştirilen müsabakaların finalinde İsveçli Truls Moregard’ı 4-1 yenen Zhendong Fan şampiyon oldu. Masa tenisi erkekler bireyselde Moregard gümüş, Brezilyalı Hugo Calderano’yu 4-0 mağlup eden Felix Lebrun ise bronz madalya elde etti.

Binicilik at terbiyesi kategorisi bireyselde madalyalar sahibini buldu. Versay Sarayı’nda gerçekleştirilen müsabakalarda Alman Jessica von Bredow-Werndl, “TSF Dalera BB” isimli atıyla altın madalyaya ulaştı. Almanya’dan Isabell Werth “Wendy” isimli atıyla gümüş, Büyük Britanya’dan Charlotte Fry ise “Glamourdale” isimli atıyla bronz madalya elde etti.

Kuzey Tunçelli olimpiyat beşincisiKuzey Tunçelli olimpiyat beşincisi

Tenis branşı çift kadınlarda İspanyol Cristina Bucsa-Sara Sorribes Tormo ikilisi bronz madalya kazandı. Fransa’nın başkenti Paris’teki Philippe-Chatrier Kortu’nda çift kadınlarda bronz madalya mücadelesi yapıldı. İspanyol Cristina Bucsa-Sara Sorribes Tormo ikilisi 1 saat 13 dakika süren mücadelede Çek Karolina Muchova-Linda Noskova çiftini 6-2’lik setlerle 2-0 yenerek bronz madalyaya uzandı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.