TBF için yeni aday tanıdık: Turgay Demirel

Eski TBF Başkanı Turgay Demirel 8 Ekim tarihindeki başkanlık seçimi için aday olduğunu açıkladı. Bundan önce de Efe Aydan adaylığını açıklamıştı.

Spor 19 Eylül 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
TBF için yeni aday Turgay Demirel.

1992 ve 2014 yılları arasında altı dönem Türkiye Basketbol Federasyonu başkanlığı yapan Turgay Demirel 8 Ekim 2024 tarihinde yapılacak seçimde yeniden aday olduğunu açıkladı.

Demirel görevi bıraktıktan sonra yerine Harun Erdenay gelmiş, 2016 yılında da halihazırdaki başkan Hidayet Türkoğlu göreve başlamıştı. Türk basketbolu Demirel döneminde uluslararası arenada başarılar elde etmişti. 2001’de Türkiye’deki Avrupa Şampiyonası’nda gümüş madalya alan 12 Dev Adam 2010’da yine Türkiye’de düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda da ikincilik kürsüsünde yer almıştı.

Efe Aydan adaylığını duyurdu, Turgay Demirel iddiasını ortaya attıEfe Aydan adaylığını duyurdu, Turgay Demirel iddiasını ortaya attı

Demirel adaylık açıklamasında “Basketbolumuzu her bakımdan eski parlak günlerine döndürmek ve ’12 Dev Adam’ ruhunu yeniden canlandırmak hedefiyle aday olmaya karar verdim” dedi. Eski başkan sözlerine “Uluslararası arenada takım sporlarında spor tarihimizin en büyük başarılarının elde edildiği Türk basketbolunda son sekiz yılda sportif ve idari anlamda ciddi başarısızlıklar yaşanmış; bu süreç basketbolumuzun geleceğini tehdit eder ve artık kabul edilemez hale gelmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde devletimizin verdiği destek ve sağlanan imkanlarla Federasyon Başkanlığım döneminde milli takımlarımız FIBA sıralamalarında erkeklerde dünya altıncısı, kadınlarda dünya yedincisi iken bugün geldiğimiz noktada erkeklerde dünya 27’nciliğine, kadınlarda ise dünya 17’nciliğine gerilemiştir. Milli takımlar altyapı şampiyonalarında alınan sonuçlar sürekli bir düşüşü göstermekte ve gelecek için hiçbir umut vermemektedir” diye devam etti.

Altyapıların geçen dönemde fazlasıyla ihmal edildiğini belirten Demirel “Basketbol camiasının ve bu spora tutku ile bağlı pek çok basketbol severin görüş ve beklentileri doğrultusunda, arkadaşlarımla beraber kuvvetli bir yönetim oluşturmayı ve bu sorumluluğu daha fazla zaman kaybetmeden üstlenmek üzere harekete geçmeyi gerekli görüyorum. Ancak, bu sorumluluğun sadece benim veya yönetimde yer alacak arkadaşlarımız tarafından değil, basketbol camiamızın tüm paydaşları tarafından da hissedilmesi ve buna göre davranılması çok önemli. Türk basketbolunu bu kötü yönetimden kurtarmak ve içine düştüğü bu durumdan çıkarmak, basketbolumuzu her bakımdan daha güçlü hale getirmek ve yarınlara hazırlamak üzere birlik ve beraberlik içinde çalışmanın önemini ve gereğini kuvvetle vurgulamak isterim” dedi.

Basketbol topu inşaata kaçtı... 'Dev' çöküşün perde arkasıBasketbol topu inşaata kaçtı… ‘Dev’ çöküşün perde arkası

Demirel sözlerini “Basketbolumuzun tüm sporseverler için gurur kaynağı olmasını yeniden sağlayacağız. Bunu başaracağımızı biliyorum” diyerek tamamladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.