Ten Hag’dan Altay Bayındır’a destek geldi

Manchester United menajeri Erik Ten Hag, Afrika Uluslar Kupası için yaklaşık 1 ay takımdan uzak kalması beklenen Onana'nın yerini doldurabileceklerini düşünüyor.

Spor 9 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Ten Hag kaleci rotasyonuna güveniyor.

Manchester United’da gündem birçok dünya devinde olduğu kıta turnuvaları. Birçok ekip kadrosunun değerli parçalarını Afrika Uluslar Kupası veya Asya Kupası uğruna bir aylığına feda ettiler. Kamerun Milli Takımı’nın kalesini koruyacak isimlerden biri de United’ın geçen yaz 50 milyon euro’dan fazla yatırım yaptığı Andre Onana.

Esasında Onana bu sezonun en fazla eleştirilen isimlerinden biri. Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray’ın da yer aldığı A Grubu’nda tam 15 gol yiyen Onana takımının olumsuz bir rekora imza atmasına neden olmuştu. Grubu sonuncu bitiren United, grup aşamasında en fazla gol yiyen İngiliz takım olarak tarihe geçmişti.

Süper Lig'den Afrika'ya gidenler belli oldu: Premier Lig'deki Altay'a gün doğduSüper Lig’den Afrika’ya gidenler belli oldu: Premier Lig’deki Altay’a gün doğdu

Onana’nın Afrika Kupası’nda mücadele edeceği süreçte formayı alması beklenen isimse tanıdık. Fenerbahçe’den United’a transfer olan Altay Bayındır, Onana’nın bir numaralı yedeği konumunda. Bayındır’ın kupa esnasında şans bulmasına kesin gözüyle bakılıyor. Hollandalı teknik direktör Erik Ten Hag da konuyla alakalı açıklama yaptı. Ten Hag “Andre Onana, Afrika Kupası’na gittiğinde yerini doldurabilecek iyi kalecilerimiz var. Hem Andre Onana, hem de Altay Bayındır çok iyi kaleciler. En üst seviyede çok tecrübeliler. Bu yüzden bu durumun üstesinden gelebileceğimizden emin olabiliriz. Tom Heaton da var. Onana’nın yerini doldurabiliriz” dedi.

Manchester United, Onana’nın 14 Ocak tarihindeki Tottenham maçında oynaması için Kamerun Futbol Federasyonu’yla görüşmelerini sürdürüyordu. Bu maçın ardından 1 Şubat tarihinde Wolverhampton deplasmanına çıkacak takım 4 Şubat’ta West Ham United’la içeride oynayacak. 11 Şubat tarihinde ise Aston Villa deplasmanına gidecekler. Onana ve takımı finale çıktıkları senaryoda deneyimli kaleci 11 Şubat tarihinde Afrika Kupası’nda son maçına çıkacak.

Manchester United'dan ilk ayrılan Donny van de Beek olduManchester United’dan ilk ayrılan Donny van de Beek oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.