Tenis dünyası Nadal’ın Suudi Arabistan anlaşmasına böyle tepki verdi

Yalnızca futbola değil birçok farklı spora astronomik bedeller ayıran Suudi Arabistan'ın anlaştığı son isimlerden biri Rafael Nadal oldu. Bu anlaşmaya tenis dünyasından isimler yorum yaptı.

Spor 19 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Nadal da 'Suudi yatırımı' dedi, tenis dünyası böyle karşıladı.

Rafael Nadal Avustralya Açık öncesi katıldığı Brisbane’de sakatlık yaşadı. Nadal sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık’a katılamadı. İspanyol, toprak kort sezonuna hazırlanmak ve Avrupa takviminde yer almak için çalışmalarına başladı.

Nadal’ın hazırlık süreci kort içinden ibaret değil. Yavaş yavaş kariyerinin sonuna gelen yıldız oyunculuk kariyerinin sonunda yapacağı tenis elçilikleri için de anlaşmalar imzalamaya başladı. İspanyol’un yaptığı ilk anlaşmanın Suudi Arabistan’la olmasıysa kamuoyunda farklı yorumlara yol açtı.

Ukraynalı eski tenisçi IOC'ye tepkiliUkraynalı eski tenisçi IOC’ye tepkili

Nadal konu hakkında “Suudi Arabistan’da baktığınız her yerde büyüme ve ilerleme görüyorsunuz ve ben de bunun bir parçası olduğum için heyecanlıyım. Hâlâ tenis oynuyorum çünkü seviyorum. Ancak oynamanın ötesinde bu sporun dünya çapında büyümesine yardımcı olmak istiyorum ve Suudi Arabistan’da büyük potansiyel var” dedi.

Bu karar tenis dünyasından bazı isimler tarafından da yorumlandı elbette. Avustralya Açık’ta tek kadınlarda 1 numaralı seribaşı olarak mücadele eden Iga Swiatek “Nadal’ın kararı kendisine ait ve iyi olup olmadığını bilmiyorum. Spor dünyasında olup biten her şey siyah ve beyaz değil. Ne düşündüğümü tek bir cümleyle söylemek benim için zor, WTA finallerinin orada oynanacağına dair birçok söylenti var. O ülkelerdeki kadınların durumu düşünüldüğünde bunun ne derece iyi bir haber olduğunu bilmiyorum. Bir şey olursa sorumluluğu tenis kurumları almalı” dedi.

Ons Jabeur'den Avustralya Açık'a veda! 16 yaşındaki sürprizOns Jabeur’den Avustralya Açık’a veda! 16 yaşındaki sürpriz

Caroline Wozniacki ise kararı “Rafa’nın orada ne yapacağını çok fazla takip etmedim, ancak spora güçlü bağlılık gösterdikleri ve çok para yatırdıkları açık. Futbol, golf ve şimdi de tenis” diye değerlendirdi.

Geçen haftalarda kadınlarda Tunuslu Ons Jabeur ve dünya 2 numarası Aryna Sabalenka kozlarını Suudi Arabistan’da paylaşmıştı. Daha sonra Novak Djokovic ve Carlos Alcaraz da bir gösteri maçına çıkmıştı. Sabalenka maç için “Organizasyon Cancun’dan çok daha iyiydi” demişti.

Tenisi Cancun havası çarptıTenisi Cancun havası çarptı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.