Spor 11 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Terim play-off’a derbi zaferiyle başladı

Yunanistan Süper Ligi'nde şampiyonluk turu play-off'u heyecanı başladı. Fatih Terim'in çalıştırdığı Panathinaikos play-off'a ezeli rakibi Olympiacos'u mağlup ederek başladı.

Fatih Terim Yunanistan’da şampiyonluk arıyor.

Yunanistan Süper Ligi play-off’unda Fatih Terim’in çalıştırdığı Panathinaikos Georgios Karaiskakis Stadı’nda Olympiacos’a konuk oldu. Ev sahibi Oly 23’üncü dakikada Daniel Podence’in ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti.

Terim’in öğrencileri geri döndü

Terim’li Pana 41’de Bakasetas’la eşitliği yakalarken 45+2’de Ioannidis’le öne geçmeyi başardı ve soyunma odasına 2-1 üstün gitti. İkinci yarıda Ioannidis’in ayağından bir gol daha bulan yeşil-beyazlılar farkı ikiye yükseltip iyice rahatladı. Mücadeleden 3-1’lik zaferle ayrılanPanathinaikos play-off’a üç puanla başladı. Böylelikle Panathinaikos 64 yılın ardından Olympiacos deplasmanında geriye düştüğü bir derbiden galibiyetle ayrıldı. Pana’da Samet Akaydın 90 dakika sahada kaldı.

Normal sezonun sonunu iyi bitiremeyip sıralamada gerileyen Pana bu zaferle puanını 59’a yükselterek 57’de kalan Olympiacos’u geride bıraktı ve üçüncü sıraya yerleşti.

’10 maç ve 30 puan var’

Karşılaşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fatih Terim “Açıkçası şampiyon olmak istiyoruz. Biraz geriden başlıyor olabiliriz ama play-off’ta 10 maç var ve bu da 30 puan anlamına geliyor. Play-off’a birinci sırada girmen başarılı olacağın anlamına gelmez. Bu süreçte önümüzdeki maçları kazanırsak istediğimiz yere gelebileceğimize inanıyoruz” dedi.

Terim’in Panathinaikos’u bir sonraki maçta PAOK’u evinde ağırlayacak.

Arda Güler atar Türkiye güler!Arda Güler atar Türkiye güler!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.