Arda Güler atar Türkiye güler!

Arda Güler LaLiga kariyerindeki ilk golü attı. Sahasında Celta Vigo'yu 4-1 yenerek en yakın rakibiyle arasındaki puan farkını yediye çıkaran Real Madrid'de Arda 90+4. dakikada ağları sarstı.

Spor 10 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Arda Güler LaLiga'da golle tanıştı.

Arda Güler, geçen yaz Fenerbahçe’den Real Madrid’e 20 milyon euro karşılığında transfer oldu. Yaz aylarında menisküs sakatlığı geçiren Arda sahalara dönmeye hazırlanırken bu kez de adalesinde sorun yaşadı. Arda uzun süre sakatlığı nedeniyle oynayamadı, kadroya girdikten sonra aldığı süreler de kısıtlı oldu. Son haftalarda bazı lig maçlarında son anlarda oyuna giren 19 yaşındaki futbolcu benzer şansı takımının Celta Vigo’yu ağırladığı karşılaşmada buldu.

21. dakikada 1-0 öne geçen Real Madrid 79. dakikada Vicente Guaita’nın kendi kalesine attığı golle farkı ikiye çıkardı. 88. dakikada Carlos Dominguez bu kez de kendi ağlarını buldu ve fark Madrid lehine üçe yükseldi. Arda bu golden bir dakika sonra Vinicius’un yerine oyuna girdi. Milli futbolcu 90+4. dakikada Dani Ceballos’un son derece şık pasında topla buluştu ve kaleciyi de geride bırakıp boş kaleye topu yuvarladı.

Arda böylece Real Madrid kariyerinin ilk golüne 10 Mart 2024 akşamı Celta Vigo karşısında şık bir şekilde imza attı. Real Madrid bu sonuçla puanını 69’a yükseltti ve şampiyonluk yolunda büyük avantajını korudu.

Ancelotti maçtan sonra Arda’yla ilgili “Arda Güler çok az oynadı ama bir şeyler yapabileceğine inanıyordu. Gol vuruşunda çok klas bir hareket yaptı. O büyük bir yetenek ve kendini çok geliştirdi. Burada çok büyük bir geleceği var. Bundan çok eminiz” dedi.

Arda: Çok mutluyum

Arda maç sonu açıklamalarında “Böyle muhteşem bir atmosferde gol atmak harikaydı. Çok mutluyum, umarım daha çok gol atarım ve bunun için çok çalışacağım. İyi bir maçtı, 4-0’lık galibiyet için tüm takımımı kutluyorum, ilk golümü attığım için çok mutluyum. Beni destekleyen herkese çok teşekkür ederim, şu ana kadar zor bir sezon geçirdim, umarım bugünden sonra daha iyi şeyler olur. Real Madrid’de olmaktan çok mutluyum, burası dünyanın en iyi kulübü ve zor olsa da bunun üstesinden gelebilecek kaliteye ve karaktere sahip olduğumu düşünüyorum. Daha önce de söylediğim gibi umarım daha iyi şeyler olacak. Birebirde kalecinin önündeyken pozisyon kaybettiğini gördüm ve topu sağıma alıp şutumu çektim. Neyse ki gol oldu ve çok mutluyum” diye konuştu.

Arda Real Madrid kariyerinin ilk golünden sonra Ancelotti ile böyle görüntü verdi.

Arda buna çalışıyordu

Arda uzun haftalardır forma fırsatı bekliyordu. LaLiga’da toplam üç maçta 25 dakika süre alabilen oyuncu için Carlo Ancelotti sürekli sabırlı olması gerektiğini dile getiriyordu. Türk futbolseverlerin de sabırsızlığından haberdar olacak ki Don Carlo bu anlamda da yorumlar yapıyordu. Arda bu sırada dünyanın en iyi takımlarından birinde idman yapmanın ayrıcalığını da kullanarak kendini geliştirmeyi sürdürüyordu. Arada bir düşen idman videolarında takım arkadaşlarına adeta kök söktürüyordu. Ceballos’la işbirliği yaptığı ve gol attığı bir video sosyal medyayı kasıp kavurmuştu. Arda’nın neredeyse aynı golü Celta Vigo karşısında atması çalışmasının karşılığını aldığını gözler önüne serdi.

LaLiga’da günün diğer sonuçları:

Las Palmas-Athletic Bilbao 0-2

Alaves-Rayo Vallecano 1-0

Real Betis-Villarreal

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.