Carlo Ancelotti: Arda’nın 10 güne ihtiyacı var

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, adale sakatlığını atlatan ve sahalara dönmeye hazırlanan milli futbolcu Arda Güler'in 10 gün veya 2 haftaya daha ihtiyacını olduğunu söyledi.

Spor 21 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Arda Güler'in dönüş için zamana ihtiyacı var.

Fenerbahçe’den Real Madrid’e 20 milyon euro bonservis ve 10 milyon euro bonuslar karşılığında transfer olan Arda Güler henüz eflatun-beyazlı formayı giyemedi. Yaz döneminde dizinden sakatlanan oyuncu ameliyat oldu ve 2 ay sahalardan uzak kaldı. Eylül sonunda Las Palmas maçıyla kadroya dönmeye hazırlanan Arda bu kez de antrenmanda adalesinden sakatlandı. Genç futbolcu birkaç hafta daha sahalardan uzak kaldıktan sonra takımla idmanlara başladı.

Teknik direktör Carlo Ancelotti Arda’nın son durumuyla alakalı olarak “Arda Güler oldukça iyi ancak kondisyon eksiği var. 10 gün veya 2 hafta içinde en iyi performansını sergileyeceğine inanıyoruz. Çok genç ve iyi adapte olması gerekiyor. Farklı bir şekilde başlamak istiyordu ama çok genç ve dünya kadar zamana sahip. Hazır olmaya çok yakın. ” diye konuştu. Ancelotti 18 yaşındaki futbolcunun saha içi özellikleri hakkında yorum yapmayı ihmal etmedi ve “Arda Güler hücum oyuncusu, santrafor değil ve daha çok oyun kurucu Bellingham’a benziyor. Kanatta da oynayabiliyor” dedi.

Toni Kroos: Arda Güler Real Madrid’in gelecekteki liderlerindenToni Kroos: Arda Güler Real Madrid’in gelecekteki liderlerinden

Real Madrid bu hafta sonu Sevilla deplasmanında olacak, ardından Şampiyonlar Ligi’nde Braga deplasmanına gidecek ve haftaya hafta sonu Barcelona ile El Clasico mücadelesine çıkacak. Bu kritik maçın ardından mesai 5 Kasım tarihindeki Rayo Vallecano, 8 Kasım tarihindeki Braga ve 11 Kasım tarihindeki Valencia maçlarıyla sürecek.

Odegaard: Real Madrid dünyanın en büyük kulübüOdegaard: Real Madrid dünyanın en büyük kulübü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.