Dani Carvajal’den Arda Güler’e: Yalnız değilsin

Real Madrid’de tekrar sakatlanan ve bir süre daha sahalardan uzak kalması beklenen Arda Güler hakkında konuşan Dani Carvajal, genç oyuncuya desteğini sundu.

Spor 17 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Madrid'in kaptanlarından Carvajal Arda'ya arka çıktı.

Geçtiğimiz yaz transfer döneminde Fenerbahçe’den Real Madrid’e 20 milyon euro bonservis artı bonuslar karşılığında giden Arda Güler henüz formasına kavuşamadı. ABD kampında dizinden sakatlanan oyuncu önce geleneksel tedavi yöntemleriyle iyileştirilmeye çalışıldı. Ancak bunlar faydalı olmayınca operasyon geçiren Arda 2 ay sahalardan uzak kaldı.

Yetenekli isim sahalara dönmeye hazırlandığı eylül ayı sonunda bu kez adalesinden sakatlık geçirdi. Oyuncu yaklaşık 1 ay daha sahalardan uzak kaldıktan sonra ilk kez Rayo Vallecano maçında kadrodaki yerini aldı. Bu maçta süre alamayan Arda daha sonra Braga’ya karşı oynanan Şampiyonlar Ligi mücadelesinde de kulübedeki yerini almıştı. Ancak genç isim bu karşılaşmada da İtalyan antrenör Carlo Ancelotti tarafından görevlendirilmedi.

İddia: Real Madrid, Arda Güler'i depresyondan koruyorİddia: Real Madrid, Arda Güler’i depresyondan koruyor

Daha sonra ortaya çıktı ki Arda, Braga maçından önce de sakatlık geçirdi. Ancelotti, oyuncunun psikolojik olarak etkilenmemesi, kulübe atmosferini tatması adına sakatlığını bilerek kadroya aldı. Marca’da yer alan habere göre Madrid ekibi genç oyuncunun zihinsel açıdan sorun yaşamaması adına süreç içinde adımlar atmaya karar verdi. Madrid artık Arda’nın dönüşü için tarih vermeyecek ve oyuncuya zaman tanıyacak.

Son olarak takımın tecrübeli isimlerinden sağ bek Dani Carvajal de 18 yaşındaki süper yetenek için destek açıklaması yaptı. Carvajal “Arda Güler’i cesaretlendirmek için onunla konuştum. Sakin olmasını, bunun bir süreç olduğunu, bazen vücudun uyum sağlaması gerektiğini ve daha güçlü geri dönmek için elinden gelen her şeyi yapmasını söyledim. Ona şunu söyledim: ‘Yalnız değilsin, bunları yaşayan tek kişi de sen değilsin.’” sözlerini dile getirdi. Bazı kaynaklara göre Arda’nın sakatlığı bir ay daha sürecek.

Arda Güler sakatlandı, Ancelotti teselli ettiArda Güler sakatlandı, Ancelotti teselli etti

Ancelotti ise oyuncunun menisküsünden yaşadığı rahatsızlığın diğer kas gruplarını etkilediğini belirtmiş ancak son sakatlığının çok uzun sürmesini beklemediğini söylemişti. Madrid milli ara dönüşü 26 Kasım Pazar akşamı Cadiz’le kozlarını paylaşacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.