Devler Ligi’nde muhteşem gece: İki maçta 10 gol, ikisi de berabere

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final etabı oynanan iki maçla başladı. Heyecan fırtınasına sahne olan maçlarda Arsenal ve Bayern Münih 2-2 berabere kaldı. Bernabeu'daki dev maçta ise son şampiyon Manchester City ve Real Madrid 3-3'le yenişemedi.

Spor 10 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Real Madrid ve Manchester City 3-3 berabere kaldı.

Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final etabı başladı. Yenilenen Santiago Bernabeu’da hava koşulları kötü olmamasına karşın akustik ve atmosfer yaratmak amacıyla çatısı kapalı halde oynanan maçta Real Madrid, turnuvanın son şampiyonu Manchester City’yi konuk etti. Karşılaşma öncesine Real Madrid taraftarlarının yaptığı muhteşem koreografi damgasını vurdu.

Pep Guardiola’nın öğrencileri için Real Madrid’in yarattığı atmosferi kırmak iki dakika sürdü. Maçın hemen başından Bernardo Silva’nın akıl dolu duran topuyla golü bulan City, tribünleri dolduran 100 bine yakın Real Madridli taraftara şok etkisi yarattı. Maça adeta 1-0 yenik başlayan eflatun-beyazlılar ise neden bu kupayı 14 kez müzesine götürdüğünü kanıtlarcasına üzerindeki şoku çabuk atlattı. 12’nci dakikada Camavinga’nın şutunda Ruben Dias’ın bacağından seken topla eşitliği yakalayan Real, hemen iki dakika sonra geçiş hücumunda Rodrygo’yla bir gol daha bulup kısa sürede 2-1 öne geçti. Muhteşem başlayan maçta heyecan bir an olsun durmadı. İlk yarının kalan dilimince Manchester City topa sahip olarak beraberlik ararken Real Madrid de kontrataklarla şans yakalamayı denedi ama iki taraf da bulduklarını değerlendiremeyince soyunma odasına ev sahibi ekibin 2-1’lik üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarıya İngiliz temsilcisi yine baskılı başladı ancak ilk tehlike Real’den geldi. 53’te ön alan presiyle topu kazanan ev sahibi ekipte sezonun flaş ismi Jude Bellingham ceza sahası içinde iki rakibini yatırıp şutunu çekti ancak vuruşu çerçeveyi bulmadı. Karşılaşmada bir saatlik dilim Real Madrid’in tek farklı üstünlüğüyle noktalandı. Dakikalar 66’yı gösterirken Phil Foden ceza alanı yayının üzerinden sol ayağıyla muhteşem bir şut çıkararak fileleri buldu ve skora yeniden denge geldi. Golü bulan City beş dakika sonra bir kez daha etkili geldi. Jack Grealish’in yerden geriye doğru gönderdiği topu kontrol edip uzaklardan kaleyi yoklayan Josko Gvardiol, bir stoperden beklenmeyecek derecede güzel şutuyla kaleci Lunin’i avladı ve takımı Manchester City’yi bir kez daha öne geçirdi.

Karşılaşmada ikinci kez yenik duruma düşen Real Madrid, skorun 3-2’ye gelmesinin ardından varıyla yoğuyla saldırmaya başladı. Bu arzunun meyvesini de 79’uncu dakikada Fede Valverde’nin muhteşem vole golüyle almayı başaran eflatun-beyazlılar skora yeniden denge getirdi ve maçta durum 3-3’e geldi. Karşılaşmanın kalan 10 dakikalık diliminde iki takım da üstünlük sayısı için çabaladı ancak bir kez daha gol sesi gelmeyen mücadele 3-3 beraberlikle sonuçlandı.

Real Madrid’de maça yedek soyunan Arda Güler, teknik direktörü Carlo Ancelotti tarafından görevlendirilmedi. Bu arada İtalyan teknik adam  bu maçla birlikte Şampiyonlar Ligi tarihinde 200 maçta görev alan ilk antrenör olmayı başardı.

Londra’da da iki takım yenişemedi

Leandro Trossard’ın golü maçın skorunu belirledi.

Premier Lig’de liderlik koltuğunda oturan Arsenal, uzun zaman sonra geldiği Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde bu sezon istediği performansın uzağında kalan Bayern Münih’i ağırladı. Emirates Stadyumu’nda oynanan maçta perde ev sahibi ekibin İngiliz yıldızı Bukayo Saka tarafından açıldı.

1-0 yenik duruma düşen Bayern kısa sürede reaksiyon vermeyi başardı. 18’inci dakikada geçmişte Arsenal’da da forma giyen Serge Gnabry takımına eşitliği getirdi. 32’nci dakikada ise kazanılan penaltıyı gole çeviren Harry Kane, Tottenham günlerinden sonra Bavyera ekibinin formasıyla da Arsenal’ı boş geçmeyerek takımını 1-0 yenik durumdan 2-1’lik üstünlüğe taşıdı. Karşılaşmada ilk yarı deplasman temsilcisi Bayern’in tek farklı üstünlüğüyle geçildi.

İkinci yarıya Arsenal çok baskılı başladı ancak maçın bir saatlik diliminde skor değişmedi. 64’te Kai Havertz’in ceza sahası içerisinde yerde kaldığı pozisyonda İngiliz temsilcisi penaltı bekledi fakat maçın İsveçli hakemi Nyberg devam dedi. Bu pozisyonun hemen ardından Mikel Arteta oyuna dokunuşlarını yaptı. Martinelli ve Jorginho kenara gelirken Gabriel Jesus ile birlikte Arsenal’ın süper yedeği Trossard oyuna girdi.

Dakikalar 76’yı gösterirken Londra temsilcisinin geliştirdiği atakta Gabriel Jesus üst üste çalımlar sonrası pasını Trossard’a verdi. Trossard da gelişine vuruşla fileleri sarsıp skoru 2-2’ye getirdi. Böylelikle Arteta’nın oyuna aldığı iki oyuncu 10 dakika içerisinde takımının attığı gollerde başrol oynayan isimler oldu. Beraberlik sonrası kalan bölüm dengeli geçti ancak dakikalar 90’ı gösterirken etkili gelen Bayern gole çok yaklaşsa da Coman’ın vuruşu direği geçemedi. Mücadelede artık son saniyeler oynanırken Arsenal bir kez daha penaltı beklese de kaleci Neuer’i geçmeye çalışırken yerde kalan Saka’nın pozisyonuna İsveçli hakem yine devam dedi. Bu aksiyon maçın son pozisyonu oldu. Londra’da oynanan maçta Arsenal ve Bayern Münih 2-2 berabere kaldı.

İki karşılaşmanın da rövanşı 17 Nisan Çarşamba günü oynanacak.

Ali Çamlı'nın karıştığı kazada babasını kaybeden H. Muhammed: Şikayetçi olmadıkAli Çamlı’nın karıştığı kazada babasını kaybeden H. Muhammed: Şikayetçi olmadık

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.