Texans’ı rüyadan Ravens uyandırdı: 49ers son nefeste dönüyor

NFL'de ilk iki konferans finalisti belli oldu. AFC'de Baltimore Ravens Houston Texans'ı saf dışı bıraktı. NFC'de San Francisco sürprize izin vermedi.

Spor 21 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
NFL'de ilk iki konferans finalisti biletlerine kavuştu.

NFL’de play-off heyecanı hem AFC hem NFC’deki konferans yarı finali maçlarıyla sürdü. AFC’de normal sezonu lider bitiren Baltimore Ravens çaylak oyun kurucu CJ Stroud önderliğinde rüya gibi bir sezon yaşayan Houston Texans’la karşılaştı. Maça damgasını vuran isim en değerli oyuncu ödülü için de adaylardan Ravens oyun kurucusu Lamar Jackson oldu. Jackson iki pas touchdown’ı atarken iki kez de koşarak touchdown çizgisini aştı ve takımına sayı kazandırdı.

Diğer tarafta bu tarz büyük maçların deneyimsiz ismi Stroud karşılaşmayı touchdown pası atamadan bitirdi. Karşılaşma 34-10 sona erdi ve Ravens adını konferans finaline yazdırmayı başardı. Baltimore’un finalde rakibi bu gece 02.30’da oynanacak Kansas City Chiefs – Buffalo Bills karşılaşmasının galibi olacak.

49ers zorlandı ama kazandı

Gecenin bir diğer maçında şampiyonluk adaylarından San Francisco 49ers wild card aşamasında Dallas Cowboys’u sürpriz şekilde yenen Green Bay Packers’ı konuk etti. Packers güçlü rakibine karşı da büyük zorluk çıkardı. Hatta son çeyrekte 21-17 öndeyken çaylak kicker Carlson’ın yararlanamadığı alan golü adeta dönüm noktası oldu. Ligin en iyi koşucularından Christian McCaffrey bu hatayı cezalandırdı ve koşu oyunuyla takımını son bir dakikaya girerken 24-21 öne geçirdi. Son oyunda Jordan Love’ın top kaybetmesi sonrası konferans finaline adını yazdıran ekip 49ers oldu. San Francisco konferans finalinde Tampa Bay Buccaneers-Detroit Lions maçının galibiyle karşılaşacak.

NBA devlerinin koçunu Galatasaray'daki koçu anlattı: Arkasında gözü vardıNBA devlerinin koçunu Galatasaray’daki koçu anlattı: Arkasında gözü vardı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.