TFF 1. Lig kördüğüm! Her şey son haftaya kaldı

TFF 1. Lig'de hem Süper Lig'e çıkma, hem play-off hem küme düşme bölgesinde kritik maçlar oynandı. Alınan sonuçlardan sonra gözler son haftaya çevrildi.

Spor 17 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Rizespor, son anlarda bulduğu iki golle Göztepe, deplasmanından puan çıkarmayı başardı.

TFF 1. Lig’de bütün sezon bir haftaya sıkıştı. Süper Lig’e çıkma konusunda büyük avantajı olan Rizespor, Göztepe deplasmanından bir puanla çıktı. Rizespor’a son hafta alacağı 1 puan ya da Pendikspor’un puan kaybı Süper Lig’e çıkmak için yeterli olacak. Yine play-off oynayacak takımlar ligin bitmesine 1 hafta kala hala netleşmedi. Rizespor ya da Pendikspor’dan biri Süper Lig’e çıkacak biri 3. olacak. Küme düşme bölgesinde de düğüm çözülmedi. Gençlerbirliği’nin alacağı puan kümede kalmasına yetecek. İşte dün oynanan maçlar…

Yabancı sayısı için karar çıktı! Oyna devam...Yabancı sayısı için karar çıktı! Oyna devam…

Rizespor puanı 90+10’da kurtardı

Şampiyon Samsunspor’un arkasından Süper Lig’e en yakın çıkma adayı olan Rizespor, Göztepe deplasmanında ecel terleri döktü. İzmir ekibi, 19’da Emir Ortakaya 24 ve 58’de İsmail Köybaşı ile 3 gol buldu. Rizespor’un golleriybe 43’te John Mary, 86’da Alberk Koç ve 90+10’da penaltıdan Koray Altınay’dan geldi. Göztepe’de Mamah 85’te kırmızı kart gördü. Rizespor, haftaya küme düşme bölgesindeki Altınordu ile oynayacak. Karadeniz ekibine Süper Lig için 1 puan yetiyor. Altınordu ise kümede kalmak için mutlak kazanmak zorunda.

Dünya İlkay Gündoğan'ı konuşuyor... 'Mütevazı lider'in öyküsüDünya İlkay Gündoğan’ı konuşuyor… ‘Mütevazı lider’in öyküsü

Pendikspor, Rizespor’a erken sevinç yaşatmadı

Pendikspor ilk yarısını 1-0 yenik kapattığı Bandırmaspor maçını çevirerek Süper Lig’e çıkma umudunu son haftaya taşıdı. Bandırmaspor’un 28’de Saponjic ile bulduğu gole, 48’de Aosman ve 51’de Thuram yanıt verdi. Son hafta Pendikspor, bir iddiası bulunmaya Manisa deplasmanına gidecek. İstanbul takımı, Altınordu’nun Rize’yi deplasmanda yenmesini bekleyecek. Eğer galip gelirse Süper Lig’e yükselecek. Aksi durumda play-off’ta avantajlı 3. sırayı alacak. 4,5,6 ve 7. sırayı alacak takımların birbirleriyle yapacakları maçlardan sonra çıkacak bir takım 3. sıradaki takımla final oynayacak.

Şampiyon Samsunspor evinde Bodrumspor’a boyun eğdi.

Bodrumspor, şampiyonu devirdi

Bodrumspor deplasmanda TFF 1. Lig şampiyonu olan Samsunspor’u deplasmanda 1-0 yenerek play-off’u garantiledi. Bodrumspor’un tek golü 31. dakikada Gökdeniz Bayrakdar’dan geldi. Bodrumspor son maçında yine play-off’u garantileyen Göztepe’yi konuk edecek.

Arda Turan’ın yüzü gülmüyor

TFF 1. Lig’de sezonun ilk yarısını lider bitiren Eyüpspor arka arkaya aldığı kötü sonuçlarla 7. sıraya kadar geriledi. Arda Turan’ı teknik direktörlüğe getirdikten sonra yüzü gülmeyen Eyüpspor, bir iddiası bulunmayan Boluspor deplasmanında da istediği sonucu alamadı. Boluspor 57 ve 62’de Furkan Demir’in ayağından bulduğu gollerle rakibini 2-0 yenmeyi başardı. Karşılaşmanın ikinci yarısının başında Eyüpspor taraftarları arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Polisin müdahalesiyle sonlandırılan olayda bazı taraftarların ifadesini alınmak üzere karakola götürüldü. Bu skorla Eyüpspor’un 7. sırası tehlikeye girdi. Haftaya kendi sahasında Keçiörengücü’ne yenilirse ikili averajla Eyüpspor play-off dışında kalacak.

Marca, Barcelona'ya 'Arda Turan' cezası geldiğini yazdıMarca, Barcelona’ya ‘Arda Turan’ cezası geldiğini yazdı

9 kişilik Manisa deplasmanda kazandı

Manisa FK, Tuzla deplasmanında kazanmayı başardı. 38’de Prib ile öne geçen Manisa FK 45+8’de Leya’nın golüne engel olamadı. 50. dakikada golü atan Prib kırmızı kartla oyun dışı kaldı. 87’de Mehmet Uysal, Manisa FK’yı tekrar öne geçirdi. 90+4’te Serkan Odabaşoğlu gördüğü kırmızı kartla takımını 9 kişi bıraktı.

Altınordu, ligde kalmak için son maçında deplasmanda Süper Lig adayı Rizespor’u devirmek zorunda.

Erzurumspor, Altınordu’yu uçuruma itti

Düşme bölgesindeki en kritik maç Altınordu ile Erzurumspor arasında oynandı. 16. dakikada Mustafa Yumlu’nun kafa golüyle öne geçen konuk takım üstünlüğünü karşılaşmanın sonuna kadar korumayı başardı. Böylece son haftaya küme düşme bölgesine ittiği 34 puanlı Altınordu’nun 2 puan önünde girdi. Altınordu ligde kalmak için konuk olacağı Rizespor’u mutlaka yenmek zorunda. Ancak bu da İzmir takımına yetmiyor. Onları gözleri Erzurum-Boluspor ve Bandırmaspor -Gençlerbirliği karşılaşmalarında olacak.

Geçen hafta Erzurumspor’u yenen Gençlerbirliği, Sakaryaspor’u da devirerek kümede kalma yolunda dev bir adım attı.

Gençlerbirliği’nden kritik 3 puan

İlk yarı bittiğinde küme düşmesine kesin gözüyle bakılan ve dipte yer alan Gençlerbirliği son haftaya büyük avantajla giriyor. Sakaryaspor karşısında 23’te Kasongo’nun golüyle yenik duruma düşen Al Karalar, de Yasin Güreler ve 58’de Rahman Buğra’nın ağlara gönderdiği toplarla sahadan 2-1 galip ayrıldı. Sakaryaspor’da Donkor ilk yarının uzatma dakikalarında kırmızı kart gördü. Puanını 37’ye çıkaran Ankara ekibine kümede kalmak için Bandırma deplasmanından çıkaracakları 1 puan rakiplerinin alacağı sonuca bakmadan yetecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.