TFF’de seçim günü: Büyükekşi’ye karşı Hacıosmanoğlu

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı Ankara'da yapılacak. Mevcut başkan Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu üç yıllık süre boyunca TFF Başkanı olmak için yarışacak.

Spor 17 Temmuz 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
TFF Başkanlığı için Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu yarışacak.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı, bugün Ankara’daki JW Marriott Hotel’de yapılacak. Saat 11.00’de başlayacak toplantıda mali genel kurulun yanı sıra başkanlık seçimi de yapılacak. Başkanlık için Futbol Federasyonu’nda uzun bir aradan sonra ilk kez iki aday yarışacak. Mevcut başkan Mehmet Büyükekşi ile Trabzonspor’un eski başkanlarından İbrahim Hacıosmanoğlu, genel kurulda oy verecek 321 delegenin çoğunluğunun oylarını almaya çalışacaklar.

TFF’nin Genel Kurul çağrısına göre, bugün kongrenin toplanmasına için salonda en az 161 delegenin bulunup bulunmadığına bakılacak. Eğer 161 kişi bulumazmazsa genel kurul yarın bu kez 107 kişiyle de toplanabilecek. Yarın da 107 kişi bulunamazsa bu kez genel kurul 26 Temmuz günü herhangi bir çoğunluk aranmaksızın yapılacak.

İki aday yarışacak

TFF, başkanlık seçimi için adaylık başvuru süresinin (11 Temmuz) tamamlanmasının ardından 12 Temmuz’da yaptığı açıklamada; mevcut başkan Mehmet Büyükekşi, Servet Yardımcı ve İbrahim Hacıosmanoğlu’nun başvurularının kabul edildiğini duyurmuştu. Server Yardımcı 10 Temmuz’da adaylık başvurusunun kabul edildiğini açıklamasının ardından 11 Temmuz günü sosyal medya hesabından yaptığı bir başka açıklamayla adaylığından çekildiğini belirtmişti.

Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu’nun başkanlık seçimine girebilmesi için kongre günü Genel Kurul Divanı’na, delegelerin beşte birinden (65 delege) alacakları ıslak imzalı destekleri sunmaları gerekiyor. Her delege bir başkan adayı için imza verebiliyor. Yeni seçilecek TFF Başkanı, Haziran 2027’ye kadar görev yapacak.

İsmail Uyanık: Kirli düzen yok... Servet Yardımcı siyaset yüzünden çekildiİsmail Uyanık: Kirli düzen yok… Servet Yardımcı siyaset yüzünden çekildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.